10 σκοτεινά μυστικά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας

Για περισσότερα από 1.000 χρόνια το Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή Βυζαντινή Αυτοκρατορία δέσποσε στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο. Ένα μεγάλο μέρος τής δύναμης και της επιρροής της το οφείλει στον πανίσχυρο κρατικό μηχανισμό της. Η Αυλή της, όμως, ήταν ένας λαβύρινθος από μηχανορραφίες, δολοπλοκίες και σκοτεινά μυστικά. Τα πισώπλατα μαχαιρώματα (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, όπως στις μέρες μας) έδιναν κι έπαιρναν. Κανείς δεν ήταν ασφαλής και δεν μπορούσε να εμπιστευθεί κανέναν.

Γιώργος Σεφέρης 1900 – 1971

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, μεταφραστής και διπλωμάτης. Από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1963. Γραμματολογικά ανήκει στη «Γενιά του '30».
Ο Γεώργιος Σεφεριάδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου του 1900 στη Σμύρνη. Ήταν το μεγαλύτερο παιδί του Στυλιανού Σεφεριάδη (1873-1951) -

Χρωστάμε τη δημοκρατία σ’ έναν αδιόρθωτο γλεντζέ

Χρωστάμε τη δημοκρατία σ’ έναν αδιόρθωτο γλεντζέ
(Η ιστορία αυτή είναι παρμένη από το 6ο βιβλίο, Ερατώ, παραγρ.122-128)
Ως γνωστόν οι δημοκρατικοί θεσμοί γεννήθηκαν στην Αθήνα και πρωτεργάτης τους ήταν ο Κλεισθένης, γιος του Μεγακλή και της Αγαρίστης. Παρά λίγο όμως αυτός ο Κλεισθένης να μη γεννιόταν ποτέ αλλά να ξεφύτρωνε στη θέση του κάποιος άλλος, που μπορεί να λεγόταν επίσης Κλεισθένης και να ήταν γιος της Αγαρίστης αλλά ο μπαμπάς του να ήταν ο Ιπποκλείδης και να μην τον ένοιαζε καθόλου η Δημοκρατία.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 1942, μεσημέρι*Η ανατίναξη των γραφείων της προδοτικής ΕΣΠΟ από την αντιστασιακή οργάνωση ΠΕΑΝ

Μια τρομερή έκρηξη ανατινάζει το κτίριο στη γωνία των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της προδοτικής και φιλοναζιστικής ΕΣΠΟ. Ένα σαμποτάζ στην καρδιά της κατακτημένης Αθήνας και το πρώτο μεγάλο σαμποτάζ σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη. Κατέστρεψε το κτίριο, έβαλε τέλος στα βρόμικα σχέδια της ΕΣΠΟ και έθαψε κάτω από τα συντρίμμια 43 γερμανούς και 29 προδότες. Τα ραδιόφωνα της Μόσχας, Λονδίνου και Καΐρου το εξύμνησαν. Το οργάνωσε και το εκτέλεσε η αντιστασιακή οργάνωση ΠΕΑΝ.

Η πιο σπουδαία φράση του Κολοκοτρώνη και η «προφητεία» που δεν επιβεβαιώθηκε

«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση», ανακαλούσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Πνύκα στις 7 Οκτωβρίου 1838, «δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε "πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;", αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 μέσα από την διήγηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Το πραγματικό τέλος του Αθανάσιου Διάκου...
Στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα να έχει απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό και στις 25 είχε απελευθερωθεί σχεδόν όλη η Πελοπόννησος πλην της Τρίπολης.

Το Πρώτο Θέμα «κάρφωσε» κατά λάθος τον Σαμαρά

Το “Πρώτο Θέμα”, με ένα από τα γνωστά δημοσιεύματά του, προσπάθησε να “αποκαλύψει” κυβερνητικό σκάνδαλο και τελικά “κάρφωσε” τον Αντώνη Σαμαρά.
“Εδωσαν 15.000 ευρώ για τέσσερα λάστιχα για θωρακισμένη κυβερνητική λιμουζίνα”, έγραφε στον τίτλο το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος. “Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη”, ανέφερε υπότιτλος, “δείχνοντας” τον “πρωταγωνιστή του σκανδάλου”.

Επίθεση Άδωνι στον Σαμαρά… Αυτά παθαίνεις με τα Fake News

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης σπεύδει να ενστερνιστεί δημοσιεύματα κατά της κυβέρνησης που στη συνέχεια αποδεικνύονται πως ήταν ανυπόστατα και ψευδή.
Όμως αυτή τη φορά η «γκάφα» είχε και άλλες προεκτάσεις. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατάφερε να επιτεθεί στον Αντώνη Σαμαρά.


Πρόκειται για την «αποκάλυψη» του Πρώτου Θέματος σχετικά με την «κυβερνητική λιμουζίνα» για την οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η κυβέρνηση πλήρωσε 15.000 για να αλλάξει τα τέσσερα λάστιχα».

Παγκόσμια διάκριση: Στον ΕΟΤ το πρώτο βραβείο για το video «Greece- Α 365-Day Destination»

Τις εντυπώσεις της βιομηχανίας τουρισμού κέρδισε η Ελλάδα με τις φυσικές ομορφιές όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο εντυπωσιακό video του ΕΟΤ "Greece- Α 365-DayDestination" που ψηφίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως το "καλύτερο video στην Ευρώπη" για το 2017.
Το video του ΕΟΤ επελέγη ως το κορυφαίο βίντεο τουριστικής προβολής ευρωπαϊκού προορισμού, ανάμεσα σε 23 υποψήφιες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

Η Μπαρτσελόνα τιμά το Ναβάρο και του ανανεώνει το συμβόλαιο για 10 χρόνια! (vids)

Η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους συλλόγους του κόσμου, αναγνωρίζοντας την προσφορά των αθλητών της. Έτσι σήμερα πρόσφερε 10ετές συμβόλαιο συνεργασίας στον αρχηγό της ομάδας μπάσκετ Χουάν Κάρλος Ναβάρο, λίγες μόνον ημέρες μετά την απόσυρση του 37χρονου γκαρντ από την εθνική Ισπανίας.
Η κίνηση της Μπαρτσελόνα να

«Κόπηκε» στα δύο το στάδιο Αζτέκα από το σεισμό στο Μεξικό (vid)

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα στο εμβληματικό στάδιο Αζτέκα στην πόλη του Μεξικού την ώρα του σεισμού. Η ιστορική έδρα του Μεξικάνικου ποδοσφαίρου "κόπηκε" στα δύο από τα 7,1 ρίχτερ που χτύπησαν την χώρα.
Το στάδιο σύμβολο όλων των Μεξικανων στη πρωτεύουσα της χώρας, αποτελεί το καμάρι των φιλάθλων και φιλοξένησε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου: το 1970 Βραζιλία-Ιταλία 4-1 και τη μαγική ομάδα του Πελέ, αλλά και το 1986 το Αργεντινή-Γερμανία 3-2.

Βενεζουέλα: Ρατσιστική η ομιλία του Τραμπ στον ΟΗΕ - Δεν δεχόμαστε τις απειλές του

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας απέρριψε τις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της χώρας του, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο ότι επαναλαμβάνει «ρατσιστικές» θεωρίες.
«Δεν αποδεχόμαστε τις απειλές του προέδρου Τραμπ» που παρουσίασε «ρατσιστικές θεωρίες» και «επέστρεψε στον Ψυχρό Πόλεμο» δήλωσε ο Χόρχε Αρεάσα σε δημοσιογράφους στον ΟΗΕ.

Σεισμός Μεξικό: Βαρύς απολογισμός από τα 7,1 Ρίχτερ, αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια

Τουλάχιστον 248 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 21 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό σεισμό των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το κεντρικό Μεξικό την Τρίτη. Αυτός είναι ο δεύτερος σεισμός που συνταράσσει τη χώρα μέσα στον Σεπτέμβριο, καθώς μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, στις 7 του μηνός, οι νότιες πολιτείες επλήγησαν από ισχυρή δόνηση 8,2 Ρίχτερ, που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 98 ανθρώπων.