Στην πόλη Αφρίν δυνάμεις που πρόσκεινται στη Δαμασκό

Στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν έφτασαν δυνάμεις που πρόσκεινται στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, προκαλώντας ανησυχία στην παγκόσμια πολιτική σκηνή λόγω του αυξημένου κινδύνου ένοπλων μαχών με τους Τούρκους που βρίσκονται στην περιοχή.

Ερντογάν: Οι δυνάμεις που μπήκαν στην Αφρίν είναι τρομοκράτες και θα πληρώσουν βαρύ τίμημα

Η αυτοκινητοπομπή των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, που μπήκε στην περιοχή της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, αναγκάστηκε να υποχωρήσει αφού δέχτηκε πυρά από το τουρκικό πυροβολικό, διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ένταση μεταξύ Τσακαλώτου – Ντράγκι στο Eurogroup (εικόνες)

Ένταση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Eurogroup με αφορμή τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ξεκίνησαν να συζητούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το τι σημαίνει η «εύρυθμη λειτουργία τους», που θα «ξεκλειδώσει» τη δόση.


Ο κ. Ντράγκι ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά, ως προς το νομικό πλαίσιο και την αποτελεσματικότητα των πλειστηριασμών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι προβλέψεις του Καρατζαφέρη για τη «βιωσιμότητα» του Άδωνη

Για ολική επαναφορά του ΛΑΟΣ μίλησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης που αποκάλυψε ότι στις επόμενες εκλογές θα δώσει κοινή μάχη με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
«Η ολική επαναφορά του ΛΑΟΣ είναι θέμα χρόνου εκλογών», δήλωσε στη Real News ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Θα οδηγήσω το κόμμα στη Βουλή και μετά θα το οδηγήσω σε ένα πράγματι Δημοκρατικό Συνέδριο Αρχών», είπε, αποκαλύπτοντας πως στις επόμενες εκλογές «Θα δώσουμε κοινή μάχη με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη». Μάλιστα, εκτίμησε πως ο «Νίκος Μίχος στον ΛΑΟΣ θα αφήσει εποχή στο Κοινοβούλιο».

Τουλάχιστον μία ντουζίνα μηνύσεις ετοιμάζει ο Λοβέρδος για Novartis

Μιλάει… κι άλλη γλώσσα ο Λοβέρδος, όπως μας έχει ενημερώσει και αυτή σκοπεύει να επιδείξει το προσεχές διάστημα.

Με αφορμή λοιπόν την εμπλοκή του στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο της Novartis, το οποίο έρχεται αύριο, Τετάρτη, στη Βουλή, ο εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ δήλωσε ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο Σαμαρά. Τις μηνύσεις. 

Δείτε επίσης: Σαμαράς μηνύει Τσίπρα, Τουλουπάκη και προστατευόμενους μάρτυρες (video)

Το «βρώμικο» επιχείρημα Άδωνη για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να έχει κάνει «παντιέρα» του το επιχείρημα περί μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, ως απάντηση στην εμπλοκή του στις σχέσεις της εταιρείας Novartis με πολιτικό προσωπικό και τον ίδιο συγκεκριμένα, η κίνηση αυτή όμως έχει πολύ πιο βαθιές και σίγουρα πολιτικές προεκτάσεις, τις οποίες ο πρώην υπουργός Υγείας αποσιωπά.
Όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη και ενώ από το πρώτο μνημόνιο απαγορεύονταν ρητά οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, σε τρία νοσοκομειακά φάρμακα της Novartis δόθηκε αύξηση, με την επιβάρυνση βέβαια να μην πηγαίνει σε επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά στους ίδιους τους ασθενείς. 

Γιατί οι εμπλεκόμενοι δεν μήνυσαν το FBI;

Τέσσερις μηνύσεις έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς στη δικογραφία της Novartis.

 Ο λόγος για τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Άδωνη Γεωργιάδη. Κανένας εξ αυτών δεν στράφηκε κατά του FBI, ενώ ουδεμία σχετική ερώτηση έχει γίνει από τους λαλίστατους, κατά τα άλλα, δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ στους καλεσμένους τους (κυρίως στελέχη της ΝΔ).

Μετά τον Σαμαρά, μήνυση και από Βενιζέλο για τη Novartis (video)

Στον δρόμο που χάραξε ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά πολύ πιο… μινιμαλιστικά, κινήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καταθέτοντας μήνυση κατά ενός μάρτυρα της υπόθεσης της Novartis.
Δείτε επίσης: Σαμαράς μηνύει Τσίπρα, Τουλουπάκη και προστατευόμενους μάρτυρες (video)
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ακόμα μία φορά για κραυγαλέα ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση, υπογραμμίζοντας πως «διεπράχθη σε βάρος μου κατάχρηση εξουσίας με τη νομική έννοια του όρου. Με εξέθεσαν σε δίωξη, ενώ γνώριζαν όχι απλώς ότι είμαι αθώος αλλά παντελώς άσχετος με την υπόθεση».

Μήνυση και από Άδωνη στους μάρτυρες της Novartis

Ο τέταρτος που προχωρά σε μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, γίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Τα αλευρώματα τσάντισαν τον Φερεντίνο – Έφυγε και άφησε στη μέση την παρουσίαση (video)

Εκτός εαυτού βγήκε ο παρουσιαστής και του φετινού Καλαματιανού Καρναβαλιού Χρήστος Φερεντίνος με κάποιους από τους καρναβαλιστές.
Αρχικά μια ομάδα νεαρών έριξαν αφρό στον Χρήστο Φερεντίνο, ο οποίος το προσπέρασε με χιούμορ, στη συνέχεια ένα γκρουπ τον αλεύρωσε αρκετά, ξεπερνώντας και το όριο της πλάκας και «φόρτωσε» κανονικά, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλέσει τους δράστες «μ…».
Μετά από δυο λεπτά το επόμενο γκρουπ και συγκεκριμένα ο οδηγός του άρματος, βγήκε από το παράθυρο και μπουγέλωσε τον παρουσιαστή, που έσκυψε μέσα στο αυτοκίνητο και του ανταπέδωσε με σερπαντίνες.