ΔΕΗ / Επί ένα μήνα πουλούσε ρεύμα με «καπέλο» 156%

 Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που δείχνουν το νέο ρεκόρ ακρίβειας στη χονδρεμπορική αγορά Οκτωβρίου και τη νέα αισχροκέρδεια στη λιανική

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την αισχροκέρδεια των παρόχων ενέργειας σε βάρος των πολιτών βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί ανέμελη.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ τον Οκτώβριο αγόραζε στη χονδρεμπορική ρεύματος με 232 ευρώ ανά MWh και πουλούσε στη λιανική 595 ευρώ ανά MWh. Δηλαδή με προσαύξηση 363 ευρώ /MWh, ή 156% όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που δημοσίευσαν Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα. «Θέλετε και άλλη απόδειξη για την αισχροκέρδεια Μητσοτάκη;» διερωτάται με νόημα ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκαν 13,3 δις κυβικά μέτρα αερίου

 Η Energean PLC ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ανακάλυψη 13 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου (bcm) στο εμπορικά εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα φυσικού αερίου «Ζευς»  στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε η Energean το πρωί της Δευτέρας στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ, τα 13 δισεκ. bcm είναι μεγαλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων για 10 – 12 δισεκ. bcm. Η Energean προχωρεί τώρα σε ανάλυση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από την γεώτρηση.

Οχτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι: Τα σημεία κλειδιά στην απογραφή του παγκόσμιου πληθυσμού

 Ο παγκόσμιος πληθυσμός, που θα φτάσει 8 δισεκ. ανθρώπους στα μέσα Νοεμβρίου, θα συνεχίσει να αυξάνεται αν και με πιο βραδείς ρυθμούς, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, που υπογραμμίζει τη σημαντική δημογραφική ποικιλομορφία μεταξύ ορισμένων περιοχών του πλανήτη.

Επιβράδυνση

Το τμήμα του ΟΗΕ που ασχολείται με το δημογραφικό και τον παγκόσμιο πληθυσμό εκτιμά ότι η ανθρωπότητα θα φθάσει τα 8 δισεκ. ανθρώπους στις 15 Νοεμβρίου, υπερτριπλάσιος αριθμός από τα 2,5 δισεκ. του 1950.

H αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz εγκαταλείπει τη Ρωσία

 Η Mercedes-Benz δήλωσε σήμερα πως θα αποσυρθεί από τη ρωσική αγορά και θα πουλήσει τις μετοχές που έχει σε θυγατρικές της βιομηχανικές και οικονομικές υπηρεσίες σε έναν ντόπιο επενδυτή.

Η ιαπωνική Nissan υπέστη αυτόν τον μήνα ζημιές 687 εκατ. δολαρίων παραδίδοντας την επιχείρησή της στη Ρωσία σε μια κρατική οντότητα έναντι ενός ευρώ, κάτι που είχε κάνει νωρίτερα η Renault, η οποία πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιό της στη ρωσική Avtovaz με αντίτιμο ένα ρούβλι.

Η Mercedes-Benz Russia δήλωσε πως οι μετοχές στις τοπικές θυγατρικές της θα πουληθούν στην αλυσίδα εμπορίας αυτοκινήτων Avtodom.

Δυο καινούργια RAFALE F3R παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία

 Πολλαπλά είναι τα μηνύματα που εξέπεμψε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανήμερα της εορτής του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήρθαν δύο καινούργια RAFALE F3R στην Ελλάδα τα οποία κατά τη διάρκεια του εορτασμού πέταξαν πάνω από τη σχολή Ικάρων συνοδευόμενα και από ένα ακόμη. Τα δυο καινούργια αεροσκάφη θα υπηρετούν στην 332 μοίρα της 114 πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρας, όπου ήδη από τον Ιανουάριο του 2022 βρίσκονται τα 6 μεταχειρισμένα RAFALE F3R. Συνολικά η Πολεμική μας Αεροπορία έχει πλέον 8 RAFALE, ενώ δύο ακόμη αναμένονται στη Γρανάδα τις επόμενες ημέρες.

Ινδία: Οι συμφωνίες για το πετρέλαιο με την Ρωσία είναι συμφέρουσες

 Η Ινδία θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο επειδή είναι προς το συμφέρον της χώρας, δήλωσε ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του, για πέμπτη φορά εφέτος, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες επεκτείνουν τους εμπορικούς τους δεσμούς.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Γιέλεν επισκέπτεται το Νέο Δελχί

Ο Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ επισκέπτεται την Μόσχα για πρώτη φορά από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Λουκασένκο: Η Ευρώπη δεν έχει έναν πραγματικό ηγέτη αλλά τρελούς που ανάβουν φωτιές

 Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών θέλουν να ζήσουν ειρηνικά, αλλά οι αρχές σε αυτές τις χώρες δεν είναι σε θέση να σβήσουν τη φωτιά στο σπίτι τους».

«Η Γερμανία αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη δεν έχει έναν πραγματικό ηγέτη τώρα, και ακόμα κι αν έχει, δεν είναι σε θέση να σβήσει τη φωτιά ούτε στο σπίτι της», δήλωσε ο Λουκασένκο, τον οποίο επικαλείται η BelTA news. πρακτορείο, αναφέρει το Tass και το Tanjug.