«Η ελευθερία βρίσκεται στο χιτζάμπ». Σάλος με την καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης

 «Η ομορφιά βρίσκεται στη διαφορετικότητα όπως και η ελευθερία στο χιτζάμπ». Ποιος το λέει; Μα ο επιφανέστερος οργανισμός προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ευρωπαϊκής ηπείρου, το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μόνο που αναγκάστηκε να το μαζέψει γρήγορα έπειτα και από τις οξύτατες αντιδράσεις που προέκυψαν απ΄όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα της Γαλλίας.

Η Ευρωπαία Επίτροπος που προσπάθησε να ακυρώσει τα Χριστούγεννα Η Ε.Ε. κατηγορείται ότι θέλει να ακυρώσει τα Χριστούγεννα - Γιατί υπαναχώρησε

 Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρέθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία κατηγορήθηκε πως προσπάθησε να ακυρώσει τα Χριστούγεννα. Αφορμή ένας οδηγός επικοινωνίας για τους θεσμούς της ΕΕ ο οποίος στο πλαίσιο της αποφυγής των διακρίσεων και της συμπεριληπτικότητας μεταξύ άλλων προέτρεπε να αποφεύγεται η χρήση της λέξης Χριστούγεννα.

Οι αντιδράσεις από το Βατικανό, πολιτικούς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάγκασαν την Κομισιόν και συγκεκριμένα την Επίτροπο αρμόδια για την Ισότητα Χέλενα Ντάλι να το αποσύρει.

Επώνυμες Θεσσαλονικιές ντύθηκαν στα κόκκινα, στέλνοντας μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση

 Μήνυμα κατά της γυναικείας κακοποίησης έστειλαν το Σάββατο 27/11 επώνυμες γυναίκες της Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του δημαρχείου Πανοράματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, είχε τίτλο «The REDRESS Project against woman violence» και συνδιοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και τον Αντιδήμαρχο Σοφοκλή Κάλτσιο και την εταιρία «Groupe Rich».

Μάρτα Ορτέγα: Το νέο αφεντικό του ομίλου του Zara Η κόρη του πλουσιότερου άνδρα της Ισπανίας, αναλαμβάνει επικεφαλής της Inditex.

 Η Μάρτα Ορτέγα, 37 ετών, κόρη του ιδρυτή του κολοσσού που χτίστηκε πάνω στο Zara, αναλαμβάνει τα ηνία της Inditex, της εταιρείας που περιλαμβάνει όλα τα brand του ομίλου.

Σύμφωνα με την επίσημη, σημερινή ανακοίνωση, η Ορτέγα θα αντικαταστήσει τον Πάμπλο Ισλα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εταιρείας από τον Απρίλιο του  2011, αντικαθιστώντας τον πατέρα της, Αμάνθιο Ορτέγα.

Σχεδιάζεται «Θαλάσσια Ιερά Οδός» Στόχος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας η θαλάσσια διασύνδεση των παραλιμένιων δήμων του ευρύτερου Πειραιά.

 Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, προκειμένου να συνδέσει την ιστορική πόλη με άλλους παραλιμένιους δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Το εγχείρημα «Θαλάσσια Ιερά Οδός», βασίζεται στο πνεύμα της χερσαίας Ιεράς Οδού, η οποία κατά την αρχαιότητα συνέδεε την Ελευσίνα με την Αθήνα και προβλέπει τη διασύνδεση μέσω πλοιαρίων, που θα εκτελούν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα θαλάσσιας περιήγησης και αναψυχής.


Μακάο: Η σύλληψη ενός μεγιστάνα ταρακουνάει τον μεγαλύτερο κόμβο τζόγου στον κόσμο

 People take a gondola ride inside the shopping mall of the Venetian Macao hotel and casino in Macau, China December 19, 2019, on the eve of the 20th anniversary of the former Portuguese colony's return to China. REUTERS/Jason Lee..

Η σύλληψη του «μεγιστάνα» του Μακάο αναμένεται να συρρικνώσει τις επιχειρήσεις στον μεγαλύτερο κόμβο τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο, με τις αρχές στην Κίνα να υπογραμμίζουν την πρόθεσή τους να πατάξουν αυτό που θεωρούν ως επικίνδυνη εκροή κεφαλαίων από την ηπειρωτική χώρα.

Πάνω από 15 δισ. ευρώ επένδυση Nissan με 23 ηλεκτροκίνητα μοντέλα

 Η Nissan ήταν η πρώτη που λανσάρισε ένα πεντάθυρο, πενταθέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το Leaf και κατάφερε να εκδημοκρατίσει τον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων.

Εχοντας σταθερά στο πλάνο της τις βιώσιμες μετακινήσεις, παρουσίασε το Nissan Ambition 2030, το νέο μακροπρόθεσμο όραμά  της για την ενίσχυση της κινητικότητας και όχι μόνο. 

Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου για το 2021

 Σε όλο τον κόσμο, ήταν μια δύσκολη χρονιά για τα περισσότερα πορτοφόλια.

Τα εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα και η μεταβαλλόμενη ζήτηση των καταναλωτών έχουν αυξήσει αρκετά το κόστος ζωής σε πολλές από τις μεγαλύτερες πόλεις, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ενώ ο πληθωρισμός είναι ο ταχύτερος που έχει καταγραφεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ζήτησε συγγνώμη από τον άνδρα που πέρασε 16 χρόνια στη φυλακή ως ένοχος για τον βιασμό της Η συγγραφέας Άλις Σίμπολντ αλλά και ο 61χρονος σήμερα άνδρας έπεσαν αμφότεροι θύματα αυτών που εμπιστεύτηκαν.

 Η συγγραφέας, Άλις Σίμπολντ ζήτησε δημόσια συγγνώμηαπό τον άνδρα που αθωώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την κατηγορία πως ήταν ο δράστης του βιασμού της 1981, γεγονός που αποτέλεσε και την βάση για το αυτοβιογραφικό βιβλίο της «Lucky» που εκδόθηκε το 1999. Όπως είπε, παλεύει να αποδεχθεί τον ρόλο που έπαιξε η ίδια ”μέσα σε ένα σύστημα που έστειλε έναν αθώο άνδρα στη φυλακή”.

Η Άντονι Μπρόντγουοτερ, 61 ετών, καταδικάστηκε το 1982 για τον βιασμό της Σίμπολντ. Εκείνη τότε ήταν ακόμη φοιτήτρια.  Εκείνος, πέρασε 16 χρόνια στη φυλακή. Η καταδικαστική απόφαση όμως σε βάρος του ανατράπηκε στις 22 Νοεμβρίου, αφού οι εισαγγελείς επανεξέτασαν την υπόθεση και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν σοβαρά ζητήματα τόσο στις διαδικασίες σύλληψής όσο και κατά την διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας.

Δεκάδες επίορκοι αστυνομικοί στο κύκλωμα ελληνοποιήσεων - 5.000.000€ τα κέρδη τους

 Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διαφθοράς φαίνεται πως εξάρθρωσαν τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων, ύστερα από την πολύμηνη έρευνά τους και τη σύλληψη είκοσι μελών της σπείρας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα των ”Αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ το κύκλωμα λειτουργούσε από το Μάρτιο τού 2013 και σε αυτό συμμετείχαν συνολικά 34 επίορκοι αστυνομικοί. Το απόγευμα τής Τρίτης προχώρησαν στη σύλληψη είκοσι ατόμων. Από τους συλληφθέντες οι οκτώ είναι εν ενεργεία αστυνομικοί, ένας πολιτικός υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μία υπάλληλος ληξιαρχείου, ένας δικηγόρος και οκτώ πολίτες.