Περιφέρεια Πελοποννήσου: Διεκδικεί 3η θητεία ο Τατούλης..



 Αμφίρροπη είναι η αναμέτρηση μεταξύ των τριών κυριότερων υποψηφίων. Το ζητούμενο είναι ποιος τελικά θα αποκλειστεί από τον β' γύρο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου (στην πραγματικότητα νότιας και δυτικής Πελοποννήσου) αποτελούσε διαχρονικά σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα την πιο συντηρητική περιφέρεια της χώρας.
Προέκταση αυτής της παράδοσης, μετά τη μεταπολίτευση, ήταν το γεγονός ότι η Ν.Δ. διατηρούσε σταθερά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις την πρώτη θέση, την οποία έχασε για μία και μοναδική φορά το 2009 από το ΠΑΣΟΚ.

Κ. Μητσοτάκης: «Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται την επομένη της εκλογικής μας νίκης»

Στη Γλυφάδα περιόδευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες. Ο πρόεδρος της ΝΔ μεταξύ άλλων επεσήμανε πως ευθύνη του είναι να ενώσει τον ελληνικό λαό και όχι να τον διχάσει. Όπως είπε το δίλημμα των εκλογών «δεν είναι "ή εμείς ή αυτοί" αλλά "αν θα πάει η χώρα επιτέλους μπροστά ή αν θα μείνει πίσω"».
Με κυβέρνηση της ΝΔ «τελειώνουν οι πρακτικές της ανοχής στην παρανομία, στους κουκουλοφόρους που έχουν καταλάβει τα Πανεπιστήμια. Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται -δεν αλλάζει, καταργείται- την επομένη της εκλογικής μας νίκης.

Το twitter γελάει με τη συνέντευξη του Μητσοτάκη στην Τσιμτσιλή

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή Happy Day και την Σταματίνα Τσιμτσιλή δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους χρήστες του twitter.

Η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ ο οποίος αποφάσισε να μιλήσει για το αν... η κόρη του, του θυμίζει τη Μαρίκα και ο γιος του τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για το ποιος είναι ο αυστηρός στην οικογένεια, τι θα έκανε αν η κόρη του είχε έναν φίλο που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και για άλλα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας εν όψει εκλογών, προκάλεσε γέλια στο twitter.

Τα 622 χιλιάρικα και τα αμπάρια του ναρκόπλοιου

Ενδείξεις που εμφανίζουν ότι οι 622.000 ευρώ με τα οποία είχε συλληφθεί ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Μαρινάκη Νίκος Συντυχάκης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι πιθανόν να συνδέονται με βρόμικο χρήμα από το φορτίο του ναρκόπλοιου «Noor 1» περιλαμβάνονται στη μεγάλη δικογραφία που διερευνά η ανακρίτρια Πειραιά Καλλιόπη-Ιωάννη Μάντακα.

Στην περίφημη ιστορία με τις

Εκλογές 2019: Δημοσκόπηση με 1,2% διαφορά – «Βόμβα» Αντώναρου

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ευάγγελος Αντώναρος, κάνει λόγο για δημοσκόπηση με 1,2% διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές και βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό και στα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, δηλώνει πως επιβεβαιώνεται και πως καθημερινά οι δημοσκόποι θα μειώνουν τη διαφορά των δύο κομμάτων.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου για τη δημοσκόπηση που αλλάζει τα δεδομένα 

Αυστρία: Στις 27 Μαΐου η πρόταση μομφής κατά του καγκελάριου Κουρτς

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Αυστρίας όρισε την 27η Μαΐου ημέρα κατά την οποία θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτςς, την οποία υπέβαλε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης.
Ο Βόλφγκανγκ Σόμποτκα, ο οποίος ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα (OVP) όπως και ο Κουρτς, διευκρίνισε σήμερα ότι έκρινε πως είναι καλύτερο η πρόταση μομφής να εξεταστεί μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής.
Οι Σοσιαλδημοκράτες και το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO), το οποίο συμμετέχει προς το παρόν στον κυβερνητικό συνασπισμό με το OVP, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής, την οποία υπέβαλε ένα μικρό οικολογικό κόμμα, το Τώρα (Jetzt), κάτι που θα σημάνει την πτώση του Κουρτς έπειτα από 18 μήνες στην εξουσία.

120 δόσεις: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Τα 11 βήματα για να ρυθμίσετε τα χρέη σας

Άνοιξε η εφαρµογή στο Τaxisnet για τη ρύθµιση των 120 δόσεων προς την εφορία. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούµενοι που έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς τις εφορίες αναµένεται να κάνουν χρήση της ρύθµισης, πραγµατοποιώντας παράλληλα και µια νέα έναρξη της σχέσης τους µε τη φορολογική διοίκηση, µακριά από προσαυξήσεις, τόκους και κατασχέσεις.

Πέταξαν τα πρώτα ελληνικά αεροσκάφη πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη, οι πρώτες πτήσεις αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας.
Οι πτήσεις έγιναν στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της γείτονος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΜΙΑ, οι πτήσεις έγιναν το πρωί στο πλαίσιο της «προετοιμασίας και την εκπλήρωση των όρων από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στο τμήμα της αεροπορίας ως ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφαλείας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ευρωεκλογές 2019 - Πιέτρο Μπαρτόλο: Υποψήφιος ο γιατρός της Λαμπεντούζα που διδάσκει ανθρωπισμό

Ο Πιέτρο Μπαρτόλο βασανίζεται από τον θάνατο και τη δυστυχία με την οποία έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά στο σπίτι του, στην Λαμπεντούζα, το ιταλικό νησί που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης.Ως γιατρός χωριού για σχεδόν 30 χρόνια στο προκεχωρημένο αυτό φυλάκιο της Ιταλίας, θα μπορούσε να περιγραφεί ως «σκοπός» της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.
Με σταθερή φωνή γεμάτη θέρμη εξηγεί ότι αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει το αυξανόμενο αντιμεταναστευτικό αίσθημα στην Ιταλία.

Δ. Κουτσούμπας: Η Ευρώπη των λαών θέλει άλλο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα

«Η Ευρώπη δεν είναι η ΕΕ. Η Ευρώπη των λαών θέλει συνολικά άλλο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, άλλες κυβερνήσεις και εντελώς διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον τ/σ ΑΝΤ1 απαντώντας στο «συνηθισμένο», όπως είπε ερώτημα «γιατί το ΚΚΕ ζητά να ενισχυθεί στο Ευρωκοινοβούλιο εφόσον είναι αντίθετο με την ΕΕ». 

Κ. Μητσοτάκης: Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης αλλαγής (video)

Κάλεσμα σε όλους τους ψηφοφόρους να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία για τη μεγάλη αλλαγή, απηύθυνε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ασύστολα ψεύδη και διχαστικό λόγο και τόνισε ότι στόχος του ίδιου είναι να ενώσει τους Έλληνες.

«Το μήνυμα της Πάτρας αντηχεί σε όλη την Ελλάδα. Ας έλθουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να δουν τι σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση», είπε στην αρχή της ομιλίας του στην Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Είμαστε με όλους τους Έλληνες» και στις 26 Μαΐου θα σημάνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Φ. Γεννηματά: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Τσίπρα υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα

«Επειδή μέσα στον πανικό του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα -πάντα με ψέματα για δήθεν συμφωνίες- θέλω να του πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα», είπε η Φώφη Γεννηματά από τον Πειραιά απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «τη Δεξιά θα την στηρίξει ό,τι κι αν γίνει την επόμενη ημέρα».
Κλιμακώνοντας την απάντησή της συμπλήρωσε: «Ποιος μιλάει; Ο συγκυβερνήτης και συνεργάτης του ακροδεξιού κ. Καμένου, ο προστάτης της Καραμανλικής περιόδου;

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι η μόνη δύναμη στο Κέντρο που εκφράζει το καινούριο

«Το Ποτάμι είναι η μόνη κεντρώα φιλελεύθερη δύναμη που δεν έχει καμία ευθύνη για το κυβερνητικό παρελθόν«, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συμπλήρωσε πως ο κόσμος έχει αγανακτήσει σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θυμάται ότι και οι παλιοί υπουργοί έκαναν αντίστοιχα ατοπήματα και κατά συνέπεια κατέληξε, «δεν υπάρχει άλλη δύναμη στο κέντρο που να εκφράζει το καινούργιο«.
Ερωτηθείς για την Ε.Ε, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπενθύμισε την ταύτιση της ατζέντας Μακρόν με τις ριζοσπαστικές προτάσεις που είχε καταθέσει το Ποτάμι ήδη από το 2014, όπως το ενιαίο αμυντικό δόγμα, αλλά και η κοινή οικονομική πολιτική.

Κύπρος: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο Δημήτρης Χριστόφιας

Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το Σάββατο, 18 Μαΐου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από σήμερα, 20 Μαΐου λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.
«Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη», αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Υγείας.
Προστίθεται ότι ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε τρεις ώρες κι ένα τέταρτο με νέο υπερσύγχρονο ηλεκτροκίνητο τρένο (video)

Σήμερα από Αθήνα για Θεσσαλονίκη 06:22 έπιβάτες Χρήστος Σπίρτζης και Θάνος Μωραίτης.

Σε τρεις ώρες κι ένα τέταρτο θα καλύπτει τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, στο τέλος του χρόνου, το νέο υπερσύγχρονο ηλεκτροκίνητο τρένο που θα δρομολογηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, που συμμετείχε στο πρώτο