Euroleague: «καθαρή νίκη» στο Καζάν ο λαβωμένος Ολυμπιακός

Νίκησε και τις απουσίες στο Καζάν ο Ολυμπιακός και με ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο (όπου έβαλε τις βάσεις) κέρδισε την Ούνιξ με 75-90 και παραμένει σταθερά 3ος στην βαθμολογία μετά από την 21η αγωνιστική της Euroleague.
Παρά τις απουσίες (Σπανούλης, Γιανγκ, Λοτζέσκι) ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με εντυπωσιακό πλουραλισμό στην επίθεση είτε με τρίποντα (7/10), είτε από κοντά στο καλάθι (με

Το επεισόδιο Μέρκελ - Ερντογάν on camera - Η κουβέντα της Γερμανίδας που εξόργισε τον Τούρκο (Video)

Επεισοδιακή ήταν η κοινή συνέντευξη Τύπου του Ερντογάν και της Μέρκελ στην Άγκυρα.
Η ένταση δημιουργήθηκε από την αντίδραση του σαφέστατα ενοχλημένου Ερντογάν, όταν η Μέρκελ χρησιμοποίησε τη φράση «ισλαμιστική τρομοκρατία».

Υποσμηναγός που ήταν μαζί με τον Τούρκο Α/ΓΕΣ στα Ίμια συνελήφθη αμέσως μετά (Photos)

Σε μια  άγνωστη παραπολιτική ιστορία αναφέρονται από χθες όλα τα μεγάλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Όπως ήταν γνωστό την Κυριακή, αμέσως μετά την περιοδεία του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στην περιοχή των Ιμίων το τουρκικό μαχητικό πλοίο επέστρεψε στην Αλικαρνασσό.

Με ρίψεις αλεξιπτωτιστών «απαντά» η Ελλάδα στην Τουρκία για τα Ίμια – Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ (Photos)

Στο τουρκικό ντελίριο με τις δηλώσεις γύρω από την «ελληνική προκλητικοτητα» στην περιοχή των Ιμίων, απαντά σήμερα η Ελλάδα πραγματοποιώντας ρίψεις αλεξιπτωτιστών στην πρώτη γραμμή της μάχης [Ίμια και Καλόλιμνος].

Απίστευτα ποσοστά υποστήριξης των πολιτών Πούτιν στη Ρωσία

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης Κοινής Γνώμης (VITSIOM), το 85% των Ρώσων δήλωσαν ότι εγκρίνουν το έργο του Ρώσου προέδρου.
 
Στην γενική κατάταξη, ως προς τον δείκτη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες προς τους πολιτικούς, η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου την τελευταία εβδομάδα (23-29 Ιανουαρίου) βρισκόταν στο 54,3%, από 51,4% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα (16-22 Ιανουαρίου).

Σύγκρουση Ερντογάν-Μέρκελ: Ανησυχία για τις ελευθερίες στην Τουρκία, γκρίνιες για Αιγαίο-προσφυγικό

Σε τεταμένο κλίμα, κατά τα φαινόμενα, πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα η συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
 
Μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως υπογράμμισε στον Ερντογάν τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία.

Βραζιλία: Εγκεφαλικά νεκρή η πρώην πρώτη κυρία

Η Μαρίσα Λετίσια Ρόκο, η σύζυγος του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, είναι εγκεφαλικά νεκρή και η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η πρώην πρώτη κυρία εδώ και μία εβδομάδα.

Απίστευτο tweet του Τραμπ για τα επεισόδια στο Μπέρκλεϊ – Στηρίζει Γιαννόπουλος και προτείνει κόψιμο της χρηματοδότησης!

Τη δική του… λύση, χαρακτηριστική της διακυβέρνησής του, πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τα εκρηκτικά επεισόδια στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ.
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, αναγκάστηκε τελικά να ακυρώσει την ομιλία του υπεύθυνου της ακροδεξιάς ηλεκτρονικής σελίδας

Κουπόνια, ψευδοκυκλοφορία και ερωτήματα για μαύρο χρήμα

Πώς στήθηκε και λειτούργησε η μπίζνα μέσω της οποίας ο εκδότης υφάρπαξε μεγάλο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας και έσπρωξε τον Μαρινόπουλο στον γκρεμό.

Τα Χριστούγεννα του 2016, ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Σταρόβας έκανε μια διαφήμιση για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ως Αγιος Βασίλης, ο Σταρόβας έλεγε στο κοινό πως αγοράζοντας την εφημερίδα με δύο ευρώ, ο... πελάτης παίρνει πίσω με μαγικό τρόπο –όπως χαρακτηριστικά έλεγε– έξι ευρώ.

Πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ στον Θέμο για μαύρο χρήμα

Σύμβουλοι του ανώτατου δικαστηρίου εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην υπόθεση, καθώς δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί η τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας με την οποία καταλογίζονται στον εκδότη-δημοσιογράφο Θέμο Αναστασιάδη
 ως δημοσίου υπολόγου εκατομμύρια ευρώ (περίπου τέσσερα, λένε οι διαρροές), που αντιστοιχούν σε αγνώστου προελεύσεως (μη δικαιολογημένα) εισοδήματα.

Ο Γκάμπριελ στην Ουάσιγκτον ρίχνει γέφυρες προς την κυβέρνηση Τραμπ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και να ενισχύσει τις σχέσεις με τον στενότερο σύμμαχο της Γερμανίας εκτός Ευρώπης, λίγες μέρες αφότου ένας ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε εκ νέου τις πολιτικές του Βερολίνου.

Το επεισοδιακό τηλεφώνημα του Τραμπ στον Αυστραλό πρωθυπουργό που έληξε γρήγορα και άδοξα

Το λιγότερο επεισοδιακή- επιεικής ο χαρακτηρισμός- μπορεί να χαρακτηριστεί η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.
Το ζήτημα της συμφωνίας για τους πρόσφυγες ήταν η θρυαλλίδα για να ανάψουν τα πνεύματα και ο Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post,

Στη σκιά του Τραμπ η αυριανή Σύνοδος των «28» στη Μάλτα

Κλονισμένοι από την προσφυγική κρίση και το Brexit οι ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται αύριο στη Μάλτα και θα ήθελαν να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής ροής στη Μεσόγειο και στην προετοιμασία της 60ής επετείου από την υπογραφή της ιδρυτικής της Ένωσης Συνθήκης της Ρώμης.
Τα νέα πολιτικά δεδομένα όμως στην Ουάσιγκτον φαίνεται πως διαφοροποιούν την ατζέντα των συζητήσεων στην πρώτη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ελληνίδα εργαζόμενη στη NASA εγκωμιάζει Παππά για τη Διαστημική Υπηρεσία (εικόνες)

Μπορεί το διαδίκτυο να κατακλύστηκε τις τελευταίες ώρες από περιπαικτικά σχόλια χρηστών των social media σχετικά με την απόφαση του Νίκου Παππά να ιδρυθεί στην Ελλάδα Διαστημική Υπηρεσία, ωστόσο οι ειδικοί… έχουν άλλη άποψη. Την ώρα που άπαντες «κράζουν», μία ελληνίδα επιστήμονας και εργαζόμενη στη NASA, η Ελένη Αντωνιάδου,

Παπαγγελόπουλος: Να σταματήσουν Γιουσουφάκια, Καρακόλια και Βεληγκέκες τις χαλκευμένες ειδήσεις (video)

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και κατά ορισμένων ΜΜΕ, καταγγέλλοντας τα για διαπλοκή και τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω για να την εξαφανίσει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, έκανε λόγο για «ρωμαϊκό όργιο» που γινόταν και στο οποίο, όπως είπε, «δεν συμμετείχε ο ελληνικός λαός αλλά λίγοι διεφθαρμένοι της άρχουσας τάξης» και «για πανηγύρι που τελείωσε» και τόνισε ότι «πρέπει τώρα να καθαρίσουμε τον τόπο από τους αχόρταγους».

African Cup Nations 2017 : Στους δρόμους ξεχύθηκαν οι Αιγύπτιοι, μετά την πρόκριση

Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε όλη την Αίγυπτο, από οπαδούς κάθε ηλικίας που πανηγυρίζουν την πολυπόθητη πρόκριση της εθνικής τους ομάδας στον τελικό του Κόπα Άφρικα για το 2017. Μετά από ένα δραματικό αγώνα, στο «Στάδιο της Φιλίας» στη Λίμπρβιλ της Γκαμπόν, με αντίπαλο την Μπουρκίνα Φάσο, και όντας η Αίγυπτος πρωτοπόρα στο γκολ στο 65΄, βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση της ισοπαλίας μόλις 8′ αργότερα, στο 73′ .

Η «ιδέα» του Πάνου Σκουρλέτη που «πάγωσε» τα έδρανα της ΝΔ (video)

Τι θα μπορούσε να κάνει η ΝΔ για τη γρηγορότερη αποπληρωμή των χρεών της..
Μια «ιδέα» για το πώς θα μπορούσαν να εξοφληθούν τα υπέρογκα χρέη της ΝΔ πιο γρήγορα, διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης από τη βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, προκαλώντας

Βορίδης και Λοβέρδος για θαλασσοδάνεια: Δεν υπήρξε ποτέ διαπλοκή

Τόσο ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε ποτέ κανένα τρίγωνο διαπλοκής και καμία πολιτική παρέμβαση στη λήψη δανείου από τη πλευρά των δύο κομμάτων.

Ο Λεχ Βαλέσα ήταν συνεργάτης των πρώην μυστικών υπηρεσιών της Πολωνίας

Έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών από την περίοδο του κομμουνισμού στην Πολωνία φέρουν την υπογραφή του Λεχ Βαλέσα. Πιστοποιήθηκε η γνησιότητα της υπογραφής στις εκθέσεις που συνέτασσε.
Τη δεκαετία του 1980 άνοιξε μια δημόσια συζήτηση εάν ο Λεχ Βαλέσα, ο κάποτε ισχυρός αρχηγός του συνδικάτου «Αλληλεγγύη» στην Πολωνία, ήταν συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών SB την περιόδο του κομμουνισμού.