Ελλάδα-Καιρός:Πότε και πού θα χαλάσει ο καιρός με βροχές και χιόνια

Η κακοκαιρία επιστρέφει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το οποίο προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει σταδιακά από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Κάθειρξη 12 ετών για διαφθορά και διαπλοκή αντιμετωπίζει ο κληρονόμος της Samsung

Την επιβολή ποινής κάθειρξης 12 ετών στον αντιπρόεδρο της Samsung Electronics Λι Τζάε-γιονγκ για διαφθορά ζήτησε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Νότιας Κορέας που εκδικάζει την έφεσή του σε προηγούμενη καταδίκη του.
Ο ειδικός εισαγγελέας Παρκ Γιουνγκ-Σου ζήτησε από το εφετείο της Σεούλ που εκδικάζει την υπόθεση να καταδικάσει τον κληρονόμο της Samsung Λι σε κάθειρξη 12 ετών. Την επιβολή της ίδιας ποινής είχε ζητήσει ο εισαγγελέας και κατά την δίκη του σε πρώτο βαθμό. Ο Λι καταδικάστηκε τον Αύγουστο σε φυλάκιση πέντε ετών.

Σκόπια: Ο Ζάεφ θεωρεί «καλή ευκαιρία» για να βρεθεί λύση αλλά ο Ιβάνοφ θέλει «μακεδονική» ταυτότητα

«Το πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να βρεθεί επιτέλους μια λύση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας του.
Ανέφερε ακόμη ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το θέμα, όμως, όπως είπε,

Το 49% των Σκοπιανών θέλουν να παραμείνουν «Μακεδονία» ενώ το 81,9% των Ελλήνων τους λέει «όχι»

Το 35% των πολιτών στα Σκόπια συμφωνούν να αλλάξει το κρατίδιό τους όνομα, για να βγει από την απομόνωση, ενώ το 49% διαφωνεί.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στα Σκόπια που πραγματοποίησε η εταιρεία Brima Galup, με την αλλαγή του

Οι ψευδομακεδονιστές στα Σκόπια ζητούσαν «κρεβάτι» από φτωχές Σκοπιανές για να τους δώσουν δουλειά

Ο Γκότσε Στογιανόφσκι, στέλεχος το ψευδομακεδονικού εθνικιστικού VMRO-DPMNE που κυβέρνησε επί 10 χρόνια τα Σκόπια, υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι μέλη του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE ζητούσαν χρήματα και ερωτικές υπηρεσίες από ενδιαφερόμενους/ες για να τους βρουν δουλειά.

Κόσοβο: Διαμαρτυρία με γραβάτες κατά του πρωθυπουργού γιατί αύξησε 100% τον μισθό του

Μέλη της κοινωνίας των πολιτών του Κοσόβου κρέμασαν 300 γραβάτες στην περίφραξη της έδρας της κυβέρνησης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού Ραμούς Χαραντινάι να διπλασιάσει τον μισθό του.
«Πρέπει να ανταποκρίνομαι στο ύψος των ευθυνών μου.

Σάλος στο Περού μετά την «χάρη» στον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι

Ο πρόεδρος του Περού, ο κεντροδεξιός Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, απένειμε το βράδυ της Κυριακής χάρη στον Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, τον πρώην πρόεδρο ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών μετά την καταδίκη του για διαφθορά και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, επικαλούμενος «ανθρωπιστικούς» λόγους, την άσχημη κατάσταση της υγείας του.
Η απόφαση του Κουτσίνσκι προκάλεσε αμέσως έντονες αντιδράσεις.