H Aβντίιβκα «πέφτει»: Παραδόθηκαν χιλιάδες Ουκρανοί – Απομένουν μερικοί δρόμοι και το εργοστάσιο οπτάνθρακα

 Η Αβντίιβκα «πέφτει» καθώς απομένουν ελάχιστες συνοικίες στο κέντρο όπου ακόμα υπάρχει ουκρανική αντίσταση, ενώ παραδίνονται στους Ρώσους χιλιάδες Ουκρανοί.

Ρωσικές σημαίες έχουν υψωθεί σχεδόν σε όλη την πόλη. 

Μάλιστα, οι Ουκρανοί που παραδόθηκαν προσπαθούσαν να διαφύγουν από την πόλη μέσω της υπαίθρου.

Είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η οριστική εκκαθάριση της πόλης μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Καζακστάν: Δορυφόροι κατέγραψαν μία από τις χειρότερες διαρροές μεθανίου (φωτο)

 Μία από τις χειρότερες διαρροές μεθανίου που έχουν καταγραφεί ποτέ σημειώθηκε πέρυσι σε ένα απομακρυσμένο πηγάδι στο Καζακστάν, έδειξε νέα ανάλυση έλαβε γνώση το BBC Verify.

Υπολογίζεται ότι 127.000 τόνοι φυσικού αερίου διέφυγαν όταν μια έκρηξη πυροδότησε μια πυρκαγιά που έκαιγε για περισσότερους από έξι μήνες.

 Το μεθάνιο είναι πολύ πιο ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου από το διοξείδιο του άνθρακα.

Η Buzachi Neft, η εταιρεία που κατέχει το πηγάδι, αρνείται ότι έχει διαρρεύσει «σημαντική ποσότητα» μεθανίου.

Σερβία: Ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου κατά των drones παρουσίασε ο Αλ. Βούσιτς

 Η Σερβία έλαβε άλλο ένα φορτίο όπλων από τη σύμμαχο της Ρωσία, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από τη διεθνή κοινότητα γράφει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP), προσθέτοντας ότι ο “λαϊκιστής” πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, παρουσίασε το σύστημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο κατά την παρουσίαση του συστήματος ο Σέρβος πρόεδρος φέρεται να είπε για το απωθητικό ηλεκτρονικό σύστημα κατά των drones ότι: «Αυτό είναι απωθητικό. Δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το σύστημα Krasukha, αλλά είναι εξαιρετικό».

Πέθανε στη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι – «Έχασε τις αισθήσεις του μετά από έναν περίπατο»

 Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε την Παρασκευή στην αποικία των φυλακών της Αρκτικής, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσίας.

“Ο Ναβάλνι αισθάνθηκε άσχημα μετά από έναν περίπατο, χάνοντας σχεδόν αμέσως τις αισθήσεις του.

 Το ιατρικό προσωπικό έφτασε αμέσως και κλήθηκε ομάδα ασθενοφόρων. Πραγματοποιήθηκαν μέτρα ανάνηψης τα οποία δεν απέδωσαν θετικά αποτελέσματα. 

Πρέσβης της Ουκρανίας Bodnar: Το Κίεβο θα αγοράσει μαχητικά πέμπτης γενιάς KAAN από την Άγκυρα

 ΜΟΣΧΑ, 16 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Η ουκρανική κυβέρνηση ήθελε να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς KAAN από την Τουρκία, δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Άγκυρα Βασίλι Μποντνάρ στο CNN TÜRK. 

"Δεν θα τα αγοράσουμε μόνο, αλλά θα τα χρησιμοποιήσουμε επίσης. Ξέρουμε επίσης πού να τα χρησιμοποιήσουμε", λέει.

Ο Bodnar παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές επιχειρήσεις εμπλέκονται στην ανάπτυξη του κινητήρα αυτού του μαχητή. Δήλωσε ότι ο διαγωνισμός κερδήθηκε πριν ακόμη ξεκινήσει η ειδική επιχείρηση.

MWM: Τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams είναι κατώτερα από τα ρωσικά T-80BVM

 ΜΟΣΧΑ, 16 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Τα ρωσικά εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-80BVM είναι ανώτερα από τα αντίστοιχα αμερικανικά Abrams σε πολλούς δείκτες, γράφει το Military Watch Magazine. 

«Όντας ένα πολύ μικρότερο τανκ από το Abrams, το T-80 έχει πολύ καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος, αλλά ταυτόχρονα έχει ένα πυροβόλο μεγαλύτερου διαμετρήματος», τόνισε η δημοσίευση.


Η Ζαχάροβα ζήτησε τη νομική επιφύλαξη των μεταφορών χρημάτων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

 ΜΟΣΧΑ, 16 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. 

Όλοι όσοι μετέφεραν χρήματα «στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας» πρέπει να καταλάβουν ότι τα χρήματά τους χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικές επιθέσεις και η ρωσική πλευρά πρέπει «νομικά και ηθικά» να το χαρακτηρίσει αυτό, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram. 

«Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στο Μπέλγκοροντ, ως αποτέλεσμα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης, επτά σκοτώθηκαν (μεταξύ αυτών ένα παιδί) και τραυματίστηκαν 19. 

Ουγγαρία: Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου την Κυριακή στη Βουδαπέστη για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

 Δικομματική αντιπροσωπεία από το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα επισκεφθεί την Ουγγαρία την Κυριακή, στο πλαίσιο της αυξανόμενης πίεσης στη Βουδαπέστη να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όταν επιστρέψει το ουγγρικό νομοθετικό σώμα από τις χειμερινές διακοπές, αναφέρει το Reuters την Παρασκευή.

Η Ουγγαρία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που δεν έχει επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας, η οποία απαιτεί την υποστήριξη όλων των μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. 

Αυτό επέτεινε τις σχέσεις της Βουδαπέστης με την Ουάσιγκτον και προκάλεσε ανησυχία στους συμμάχους.

Βουλγαρία: Η πλειοψηφία δεν περιμένει αλλαγές μετά την εναλλαγή των πρωθυπουργών σύμφωνα με δημοσκόπηση

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Gallup International Balkan, μεταξύ 11 και 19 Ιανουαρίου, με εντολή του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού BNT στη Βουλγαρία 

Το 66,4% των Βουλγάρων δεν αναμένει μεγάλες αλλαγές στην πολιτική της νέας κυβέρνησης μετά την εναλλαγή των πρωθυπουργών.  

 Στον αντίθετο πόλο βρίσκεται το 18% των ερωτηθέντων, που πιστεύει ότι είναι πιθανές αλλαγές, ενώ οι υπόλοιποι δεν μπορούν να το εκτιμήσουν.


Η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αβντεέβκα δήλωσε ότι σε ορισμένα σημεία είναι πλήρως περικυκλωμένη

 ΜΟΣΧΑ, 16 Φεβρουαρίου – RIA Novosti.

Η τρίτη ταξιαρχία εφόδου των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που στάλθηκε επειγόντως στην Αβντεέβκα, είναι σε ορισμένα σημεία πλήρως περικυκλωμένη, ανέφερε το ουκρανικό δημοσίευμα Strana, επικαλούμενο τον αναπληρωτή διοικητή της ταξιαρχίας Ροντιόν Κουδριάσοφ. "

«Η τρίτη ταξιαρχία εφόδου στην Avdievka είναι περικυκλωμένη σε ορισμένα σημεία, <...> σε ορισμένα σημεία η κατάσταση είναι κρίσιμη, υπάρχει περικύκλωση 360 μοιρών και σε ορισμένα σημεία περικύκλωση 180 μοιρών», αναφέρει το υλικό. 

Νόμος του κράτους η ισότητα στον πολιτικό γάμο με 176 «ναι» – Ποιοι καταψήφισαν, ποιοι απείχαν

 Mε ευρεία πλειοψηφία 176 βουλευτών αλλά και αρκετές εσωκομματικές διαρροές, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. «Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. 

Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες, αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.


Π. Πολάκης: "Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη"

 Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ με γραπτή του δήλωση αναφέρεται στην αποχή του από την ψηφοφορία στη βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Σε γραπτή δήλωση προέβη ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με αφορμή την αποχή του από την ψηφοφορία στη βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Στη δήλωσή του ο κ. Πολάκης επισημαίνει ότι "δεν δέχεται μαθήματα προοδευτικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη" και διατυπώνει τις απόψεις του σχετικά με το ζήτημα της παρένθετης μητέρας

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Ηρακλείου από τη γυναικοκτονία - Την πυροβόλησε στο κεφάλι!

 Άφωνοι οι γείτονες από την εκτέλεση της άτυχης γυναίκας - Τι λένε στο Cretalive άνθρωποι που γνώριζαν το ζευγάρι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, στην περιοχή των Καμινίων.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα. 


Σουάρες: «Η Ίντερ Μαϊάμι θα είναι η τελευταία ομάδα μου»

 Η Ίντερ Μαϊάμι θα είναι ο σύλλογος στον οποίο θα κλείσει την σπουδαία καριέρα του ο Λουίς Σουάρες, όπως τόνισε την Πέμπτη (15/2).

Ο 37χρονος θρυλικός Ουρουγουανός επιθετικός, υπέγραψε με την Ίντερ Μαϊάμι της MLS έως το φινάλε του 2024, ξανασμίγοντας με τους πρώην συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα.

«Θα κλείσω την καριέρα μου στην Ίντερ Μαϊάμι. Η οικογένειά μου το ξέρει ήδη αυτό.

Γκέλα ολκής για τους Μπακς στο Μέμφις

 O Γιάννης Αντετοκούνμπο σταμάτησε στους 35 πόντους, αλλά τα “ελάφια” γνώρισαν “κακή” ήττα από τους Γκρίζλις (113-110), που αγωνίστηκαν με… πειραματικό ρόστερ.

Οι Μπακς υπέστησαν αδιανόητο κάζο στο Μέμφις, καθώς οι Γκρίζλις παρατάχθηκαν με τα… τρίτα (απουσίαζαν οι Μοράντ, Μπέιν, Σμαρτ, Κλαρκ, Κόντσαρ, Τζάκσον Τζούνιορ και Πίπεν) και “κατάφεραν” να χάσουν με 113-110, πηγαίνοντας με σερί δύο ήττες στο All Star Break, όπου και θα πρέπει να αλλάξουν “τσιπάκι”.

Ισπανία (25η αγωνιστική): Με “όπλο” το Θεράμικα

 Στο “Εστάδιο ντε λα Θεράμικα” ανοίγει η αυλαία της 25ης αγωνιστικής της La Liga, εκεί όπου η Βιγιαρεάλ υποδέχεται τη Χετάφε.

Το “κίτρινο υποβρύχιο” συμπλήρωσε στο πρωτάθλημα ένα αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών (3 ισοπαλίες, 1 νίκη), έχει εμφανίσει σημάδια βελτίωσης και προσπαθεί να… ξεμπλέξει με το θέμα της παραμονής το συντομότερο δυνατό. Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται ήδη στους ”16” του Europa League, συνεπώς σε λίγες εβδομάδες θα έχει ξανά παράλληλες υποχρεώσεις στην Ευρώπη.

Ιταλία (25η αγωνιστική): Εύκολη αποστολή για την πρωτοπόρο Ίντερ

 Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα (16/2) η αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Serie A.

Θεωρητικά εύκολη αποστολή έχει η πρωτοπόρος Ίντερ, η οποία μετράει πέντε σερί νίκες, ενώ είναι αήττητη στους τελευταίους 17 αγώνες της στο πρωτάθλημα (14-3-0). 

Οι “νερατζούρι” υποδέχονται την Παρασκευή (16/2, 22:00) στο Μιλάνο την ουραγό Σαλερνιτάνα των Κώστα Μανωλά και Τριαντάφυλλου Πασαλίδη, η οποία… 

Πέρασε στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο με τον τρίτο χρόνο ο Γκολομέεβ

 Την ταχύτερη κούρσα του τα τελευταία 2,5 χρόνια (μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο) έκανε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Ο Έλληνας κολυμβητής έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 21.70 και πέρασε ως τρίτος συνολικά στους απογευματινούς (18:40) ημιτελικούς, όπου θα επιδιώξει να εξασφαλίσει -για έκτη συνεχόμενη φορά- το εισιτήριο για τον τελικό.


Ελ Κααμπί: «Αξίζαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ»

 Χαρούμενος για το γκολ επί της Φερεντσβάρος (1-0) δήλωσε ο επιθετικός του Ολυμπιακού, επισημαίνοντας πως η ομάδα θα συνεχίσει να δουλεύει για να πάρει την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην Cosmote TV:

«Είμαι χαρούμενος για το τέρμα που πέτυχα. Πιστεύω ότι αξίζαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να κερδίσουμε την πρόκριση»

Όσο για τον κόσμο της ομάδας, είπε: «Ευχαριστούμε τον κόσμο, μας δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη, είμαστε πιο δυνατοί μαζί τους».

Έσε: «Ήταν η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα»

 Ο Αργεντινός αμυντικός χαφ αναφέρθηκε στην οδηγία που έδωσε στους παίκτες ο Μεντιλίμπαρ, αλλά και την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, τονίζοντας ότι ένα μεγάλο μέρος της νίκης οφείλεται στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν η στιγμή κι η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα και να συνεχίσουμε αυτό που δείχνουμε στα τελευταία παιχνίδια, πως έχουμε ικανότητες. 

Η Αφρική φτιάχνει το μεγαλύτερο τείχος του κόσμου

 Όσο στη Δύση επιμένουμε να φτιάχνουμε τείχη από τσιμέντο ή συρματοπλέγματα, στην Αφρική βρίσκεται σε εξέλιξη το πιο φιλόδοξο σχέδιο όλων των εποχών, ένα «τείχος» από δέντρα που όταν ολοκληρωθεί θα έχει μήκος 8.000 χιλιομέτρων και θα είναι το μεγαλύτερο φυσικό θαύμα του πλανήτη.
Μαρία Δεδούση - CNN Greece

Το τείχος θα «κόβει» οριζόντια την Αφρική στα δύο, στο ύψος της Σαχέλ, της υποσαχάριας περιοχής που πρόσφατα μάθαμε κι εμείς, αλλά για εντελώς μη οικολογικούς και μη ειρηνικούς, δηλαδή για όλους τους λάθος λόγους.