Reuters: Το δόλωμα που έριξαν στο ΔΝΤ για να κλείσει η αξιολόγηση

Για σαφή πρόοδο προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία που θα διασφαλίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης κάνει το Reuters, σχετικά με τη συνάντηση των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ που απαιτούνται από την Αθήνα- 1,8 δισ. έως το 2018 και 1,8 δισ. για τη συνέχεια- που είχε μεταδώσει το Reuters πριν από τη συνάντηση επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους,

«Έκρηξη» του ρεύματος Γερμανών τουριστών προς την Ελλάδα

Πάνω από 40% σε σύγκριση με το 2016 αναμένεται να αυξηθεί ο τουρισμός από τη Γερμανία προς την Ελλάδα το 2017 σύμφωνα με στοιχεία της Thomas Cook.
Τα γερμανικά τουριστικά πρακτορεία αναφέρουν πως ήδη διαφαίνεται μεγάλη αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα.

Αίγυπτος: Η Δανία και η Νορβηγία ήραν τις ταξιδιωτικές οδηγίες τους

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από κατοίκους της βόρειας Ευρώπης, έγινε αυτές τις ημέρες, με την Πρεσβεία της Δανίας στο Κάιρο να ανακοινώνει ότι άρει τις ταξιδιωτικές της οδηγίες για τους κατοίκους της που επιθυμούν να επισκεφθούν το διεθνούς φήμης θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ, το μαγευτικό Ντάχαμπ, που έχει γίνει γνωστό για τα θαλάσσια σπορ και την πρωτεύουσα του νοτίου Σινά,

Αυστραλία: Εκτεταμένες πυρκαγιές εν μέσω ακραίου κύματος καύσωνα

Μάχη σε περίπου 50 διαφορετικά μέτωπα πυρκαγιάς δίνουν οι πυροσβέστες στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, την ώρα που στις ανατολικές ακτές της χώρας επικρατεί σαρωτικό κύμα καύσωνα. Οι αρχές ετοιμάζονται για «ενδεχομένως καταστροφικές» συνθήκες μέσα στο σαββατοκύριακο.
Οι μετεωρολόγοι εκφράζουν φόβους ότι η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 48 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές,

Γιόαχιμ Γκάουκ: Πέντε χρόνια που άλλαξαν τη ζωή του

Ήταν ο πρώτος γερμανός πρόεδρος που ζήτησε συγγνώμη για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Ελλάδα. Ο Γιόαχιμ Γκάουκ ξεκίνησε ως πάστορας στην Αν. Γερμανία και προσέδωσε κύρος στο αξίωμα επισκεπτόμενος μαρτυρικές πόλεις.
Κανονικά η Άγκελα Μέρκελ δεν τον ήθελε για πρόεδρο της δημοκρατίας. Όταν το 2010 ο Χορστ Κέλερ παραιτήθηκε από το αξίωμά του, ο τότε κυβερνητικός συνασπισμός με τους

Ανδρέας Παπανδρέου: Ενας προφητικός λόγος για την Ευρώπη

Λένε ότι η Ιστορία κρίνει τους πάντες. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν αποτελεί εξαίρεση. Ειδικά για τους πολιτικούς, εκτός από το έργο τους, κληρονομιά για τις μετέπειτα γενιές αποτελούν οι ομιλίες τους.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει επικριθεί ποικιλοτρόπως από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Τον έχουν αποκαλέσει δημαγωγό, λαϊκιστή, λαοπλάνο, καιροσκόπο και πολλά άλλα...

Τσίπρας: Όσο και αν το απεύχονται η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει θετικά

"Όσο η Ευρώπη θα παραμένει άβουλη, αδύναμη, ανίσχυρη, τόσο θα ενισχύονται οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται σήμερα κι αύριο.

"Το 2017 θα είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την Ευρώπη" τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος υπογράμμισε ότι "για πρώτη φορά κλονίζεται η ευρωαντλαντική σχέση και ο προσανατολισμός της".

Σουλτς: H ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά, χρειάζονται όμως επενδύσεις

«H ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά και οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με σκληρές περικοπές για τους Έλληνες . Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική οικονομία θα σταθεί τότε μόνο στα πόδια της, όταν θα γίνουν ξανά και επενδύσεις. Αυτό το βλέπουν στο μεταξύ και όλοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες», είπε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς, στη λαϊκή εφημερίδα Bild.

Επίθεση Σόιμπλε σε Σούλτς μέσω… Ελλάδας: Mε κούρεμα χρέους δεν αλλάζουμε κάτι στη χώρα

Ο Μάρτιν Σουλτς είναι ο στόχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξη που παραχωρεί στο φύλλο του περιοδικού der Spiegel του Σαββάτου.

Tον κατηγορεί ότι στη ρητορική του αναμειγνύει με επιτυχία τον Ομπάμα και τον Τραμπ. «Τον Τραμπ γιατί;», τον ρωτά ο δημοσιογράφος.

NBC News: Η Ρωσία ίσως κάνει «δώρο» τον Σνόουντεν στον Τραμπ

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News μετέδωσε, επικαλούμενο στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ τα οποία δεν κατονόμασε, ότι η ρωσική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον πληροφορικό πρώην συνεργάτη της NSA που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπείας της υπηρεσίας αυτής σε βάρος ξένων ηγετών.

Γαλλία: Πρόστιμο 3.000 ευρώ στον αγρότη-σύμβολο που βοηθά μετανάστες να περάσουν τα σύνορα (video)

Πρόστιμο 3.000 ευρώ με αναστολή επιβλήθηκε σήμερα από τη γαλλική δικαιοσύνη στον Σεντρίκ Ερού, τον αγρότη - σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή βοήθησε μετανάστες να περάσουν στη Γαλλία από την Ιταλία.
Το όνομα του αγρότη αυτού, ο οποίος ζει στην περιοχή της κοιλάδας Ρουαγιά, στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, βρίσκεται πλέον στα χείλη όλων των Γάλλων, είτε με θετικό τρόπο, από αυτούς που επικροτούν την πράξη του, είτε με αρνητικό από αυτούς που την επικρίνουν.

Φιλιππίνες: Δεκαπέντε νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από σεισμό 6,7 Ρίχτερ

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν όταν ισχυρός σεισμός έπληξε τη νήσο Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες αργά χθες Παρασκευή, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε κτίρια και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,7 βαθμών, σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 13 χλμ. ανατολικά της πόλης Σουριγκάο, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ

Και όμως, δεν ήταν ο Τσίπρας που «άφησε» τον Ποροσένκο για να πάρει νερό (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί απόσπασμα από την κοινή συνέντευξη τύπου Τσίπρα-Ποροσένκο, το οποίο «φέρει» τον Έλληνα πρωθυπουργό να αφήνει «σύξυλο» τον πρόεδρο της Ουκρανίας, για να πάρει ένα μπουκαλάκι νερό.
Το απόσπασμα προκάλεσε κύμα επιθέσεων, με μόνη «λεπτομέρεια» ότι το απόσπασμα ήταν… μισό.

Nτάισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος - Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα

«Ουσιαστική πρόοδος» σημειώθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Eurogroup στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο

Φεγγάρι «τρία σε ένα» ορατό το βράδυ

Ένα αστρονομικό φαινόμενο, η έκλειψη της Σελήνης από την παρασκιά της Γης, θα λάβει χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.
Η έκλειψη θα είναι ορατή και από τη χώρα μας, πράγμα που θα καταστήσει το θέαμα πρόσφορο τόσο για παρατήρηση όσο και για φωτογράφιση.
Συγκεκριμένα, οι παρατηρητές θα δουν αρχικά ένα σκοτείνιασμα του φεγγαριού,