Τα παιδιά γίνονται ότι τρώνε..Ποια είναι η ιδανική διατροφή του παιδιού;

Θέμα γενικότερης διαπαιδαγώγησης είναι η διατροφή των παιδιών, τα οποία μαθαίνουν από μικρά να τρώνε σωστά, επισημαίνει η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Μαρκέλλα Μπαϊρακτάρη.

Ποια είναι η ιδανική διατροφή του παιδιού; Ένα ερώτημα που απασχολεί χιλιάδες γονείς, αλλά για λόγους που αφορούν την συμπεριφορά και τις συνήθειες των γονέων, φαίνεται πως δεν έχει την δέουσα προσοχή.

Για να αποκτήσουν την συνήθεια μιας υγιεινής διατροφής τα παιδιά, αρκεί να δώσουν οι γονείς το καλό παράδειγμα τονίζει η κ. Μπαϊρακτάρη.

Πώς να «κτίσουμε» ψυχική ανθεκτικότητα στα παιδιά και στους εφήβους

 Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα; Υπάρχει τρόπος να βοηθηθεί και ταυτόχρονα να προστατευθεί ένας έφηβος; Γιατί παιδιά που προέρχονται από ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον πετυχαίνουν στη ζωή τους ενώ παιδιά που «τα έχουν όλα» δεν έχουν καλή πορεία; Γιατί οι γονείς κακομαθαίνουν τα παιδιά; Ο χαρακτήρας ή το περιβάλλον καθορίζουν την εξέλιξη  ενός παιδιού;


Η  αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ*, κυρία Φλώρα Μπακοπούλου, έδωσε τις απαντήσεις, στο ertnews.gr.

Κεντάκι: Δώδεκα παιδιά μεταξύ των νεκρών από τους ανεμοστρόβιλους

 Οι ανεμοστρόβιλοι που σάρωσαν το Κεντάκι και τις γύρω πολιτείες προκάλεσαν τον θάνατο 12 παιδιών, μεταξύ αυτών ενός βρέφους 2 μηνών, δήλωσε ο κυβερνήτης Άντι Μπεσίρ.

Συνολικά, 74 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κεντάκι, με το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα να είναι 98 ετών. Οκτώ νεκροί δεν έχουν αναγνωριστεί.

Ο Μπεσίρ είπε ότι οι καταιγίδες παρήγαγαν «το ισχυρότερο σύνολο ανεμοστρόβιλων που έχουμε ποτέ δει στο Κεντάκι και που πιστεύουμε ότι θα είναι πιθανόν ένα από τα πιο καταστροφικά φαινόμενα ανεμοστρόβιλων στην αμερικανική ιστορία».

Μεταξύ των νεκρών, είναι 8 άνθρωποι που εργάζονταν σε μια βιοτεχνία κεριών στο Μέιφιλντ, στο Κεντάκι, η οποία ισοπεδώθηκε. Υπήρχαν φόβοι πως οι θάνατοι στη βιοτεχνία θα ήταν πολύ περισσότεροι, όμως ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας δήλωσε χθες πως οι εναπομείναντες 102 εργάτες που εργάζονταν εκείνη τη στιγμή είναι ζωντανοί και έχουν εντοπιστεί.

«Εάν το έβλεπες ιδίοις όμμασι, θα πίστευες ότι πρόκειται για ένα θαύμα», σημείωσε ο Μπεσίρ αναφερόμενος στο γεγονός ότι μονάχα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βιοτεχνία κεριών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr


Ρωσία: Το Ινστιτούτο Γκαμαλέι τροποποίησε το εμβόλιο Sputnik-V για την παραλλαγή Όμικρον

 Το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι έχει ήδη κάνει μια τροποποίηση του εμβολίου Sputnik-V κατά της παραλλαγής Όμικρον, η οποία βρίσκεται στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία -24».

«Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι… η Όμικρον θα εκτοπίσει την παραλλαγή Δέλτα.

Νίκη στο 90′ για τον Αστέρα Τρίπολης, 1-0 τον Παναιτωλικό

 Με γκολ του Ρετζίς Κρεσπί στο τελευταίο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε σε ματς-θρίλερ τον Παναιτωλικό με 1-0 στο ματς που άνοιξε την 14η αγωνιστική της Super League.

Οι Αγρινιώτες έχασαν τεράστιες ευκαιρίες από το 60’ και μετά για να «αποδράσουν» με το διπλό από το «Θ. Κολοκοτρώνης», ωστόσο στο τέλος έχασαν και τον αγώνα, χάρις στο γκολ του Κρέσπι ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο.

Το ματς

Ισπανία: Τριπλασιασμός των ψυχικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους εξαιτίας της πανδημίας

 Τα φτωχά παιδιά έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας από εκείνα που ζουν σε πιο εύπορα νοικοκυριά ενώ τριπλασιάστηκαν οι ψυχικές διαταραχές σε παιδιά και εφήβους εξαιτίας της πανδημίας.

Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει η πρόσφατη έκθεση της ΜΚΟ Save the Children, η οποία βασίζεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.046 οικογένειες τον περασμένο Σεπτέμβριο και χρησιμοποιούνται συγκριτικά στοιχεία από το 2017 μέχρι σήμερα. Παράλληλα χρησιμοποιούνται πολύτιμα στοιχεία της Εθνικής Ερευνας Υγείας (ENS) του 2017.

Ολλανδία: Επισπεύδεται το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές – Ανεβαίνουν τα κρούσματα σε παιδιά

 Η κυβέρνηση της Ολλανδίας εξετάζει το κλείσιμο των σχολείων μία εβδομάδα νωρίτερα για τα Χριστούγεννα φέτος καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού παραμένουν υψηλοί και τα νοσοκομεία πιέζονται. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει διεύρυνση των περιορισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 28 Νοεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Καθώς οι λοιμώξεις παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των μικρών παιδιών,

“Καν΄τους off”: Η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια (video)

 Καμπάνια για το ζήτημα της ακρίβειας ξεκίνησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με κεντρικό σύνθημα “Κάν’ τους OFF“.

Σε δύο βίντεο επικρίνεται η κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά στην ενέργεια και στις αυξήσεις σε βασικά προϊόντα στο καλάθι της νοικοκυράς.

Τα σποτάκια κλείνουν με την φράση «καν’ τους off, είναι στο χέρι σου». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες “για μια νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή“.

Στα λευκά «ντύθηκε» η Πάρνηθα – Εντυπωσιακές εικόνες

 Σε λευκό κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Πάρνηθα, αφού η χιονόπτωση συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο.

Μάλιστα διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος προς το καζίνο από το ύψος του τελεφερίκ.

Πέραν των δυσκολιών όμως οι εικόνες από το χιονισμένο τοπίο είναι μαγευτικές, καθώς η χιονοκαταιγίδα που σημειώθηκε το μεσημέρι “έντυσε” τα πάντα στα λευκά.

Μάλτα: Θα επιτρέπει την περιορισμένη καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση

 Η Μάλτα έγινε σήμερα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που στο εξής θα επιτρέπει την περιορισμένη καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση, μετά την έγκριση του σχετικού νόμου από το κοινοβούλιο.

Ο νόμος εγκρίθηκε με ψήφους 36 υπέρ έναντι 27 κατά και επιτρέπει στους ενήλικους κατοίκους της Μάλτας να έχουν στην κατοχή τους έως 7 γραμμάρια κάνναβης και να καλλιεργούν έως και 4 φυτά.

Η χρήση κάνναβης σε δημόσιο χώρο θα παραμείνει παράνομη. Όποιος συλληφθεί να χρησιμοποιεί κάνναβη ενώπιον ανηλίκων θα πληρώνει πρόστιμο μεταξύ 300-500 ευρώ.

Κυρ. Μητσοτάκης από Ιστιαία: Στόχος μας να μετατρέψουμε μια φυσική καταστροφή σε μεγάλη ευκαιρία αναγέννησης

 Το ολιστικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση υποδομών και την αναγέννηση του δάσους στη Βόρεια Εύβοια παρουσίασε σήμερα στην Ιστιαία ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της περιοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για έργα που θα αλλάξουν εντελώς τον χαρακτήρα της περιοχής και την καθημερινότητα των κατοίκων. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα από τη Χαλκίδα στη Στροφιλιά, ο οποίος θα έχει τέλος τον δρόμο της παράκαμψης των Ψαχνών.

To KKE για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Β. Εύβοια

 Σε σχολιασμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Β. Εύβοια, προχώρησε το ΚΚΕ.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του κόμματος, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Β. Εύβοια, αναφέρει: «Με τα περιβόητα “ολιστικά σχέδια ανασυγκρότησης” η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να μετατρέψει τη μεγάλη καταστροφή σε μεγάλη ευκαιρία για τα συμφέροντα των ομίλων στον Τουρισμό, στην Ενέργεια, στον αγροτοδιατροφικό και κατασκευαστικό τομέα.

Όμως η “αναγέννηση” της Βόρειας Εύβοιας,

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο μέχρι τα Χριστούγεννα (video)

 Νέα «εμμονική» συμπεριφορά του καιρού βλέπει για τις επόμενες μέρες ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με βοριάδες που κατά διαστήματα θα φέρνουν αρκετό κρύο και δεν αποκλείεται να διαρκέσουν μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Σε ορισμένες περιοχές οι βοριάδες αυτοί θα συνδυαστούν με βαρομετρικά χαμηλά από τα δυτικά, δίνοντας χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η Αττική θα έχει τις πρωινές ώρες αρκετή

Ύποπτοι τέλεσης δύο κακουργημάτων γνωστός δικηγόρος και σύζυγος 54χρονης που πέθανε στον Ευαγγελισμό

 Ως ύποπτοι τέλεσης δύο κακουργημάτων καλούνται γνωστός δικηγόρος και ο σύζυγος 54χρονης που πέθανε στον Ευαγγελισμό, αρνούμενη επίμονα να διασωληνωθεί.

Και οι δύο έχουν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιοι απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Ο δικηγόρος καλείται σε εξηγήσεις, ενώπιον πταισματοδίκη, για τα κακουργήματα της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση και της συνέργειας στην παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό αλλά και για το πλημμέλημα της

Κορονοϊός: 5.736 νέα κρούσματα, τα 1.786 στην Αττική και 901 στη Θεσσαλονίκη

 Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: « Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.736, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.012.659 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες.