Με το δάχτυλο στο κουμπί του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Νετανιάχου και ο Μπάρακ δείχνουν αποφασισμένοι για χτύπημα στο Ιράν, είτε με στήριξη των ΗΠΑ είτε χωρίς Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απειλεί ότι θα πλήξει με πυραύλους το Ισραήλ σε περίπτωση που η χώρα του δεχθεί αεροπορική επιδρομή ..

Οι προφήτες της επιστήμης..Νερό στη Σελήνη 1966, The Moon is a Harsh Mistress, του Robert Heinlein

Ο Ρόμπερτ Χέινλεϊν κάνει πρώτος λόγο για την ύπαρξη νερού σε παγωμένη μορφή στο υπέδαφος της Σελήνης και τη δημιουργία βάσεων εκεί για την εκμετάλλευσή του. Τριάντα τρία χρόνια μετά, η αποστολή LCROSS της NASA ανακαλύπτει την..

Οι προφήτες της επιστήμης..Γεωστατικοί δορυφόροι 1945, V2 for Ionospheric Research, του Arthur C. Clarke

Ο Αρθουρ Κλαρκ μιλάει για τους τεχνητούς δορυφόρους το 1945 σε ένα άρθρο του στο περιοδικό «Wireless». Ο συγγραφέας της «Οδύσσειας του Διαστήματος» ήταν ο πρώτος που συνειδητοποίησε ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ύψος στο οποίο η περίοδος περιστροφής ενός τεχνητού δορυφόρου ισούται με την περίοδο περιστροφής της Γης. Ενας τέτοιος δορυφόρος φαίνεται από την επιφάνεια της Γης σαν να μένει σταθερός. Η τροχιά ονομάστηκε γεωστατική και το ύψος της υπολογίστηκε στα 35.860 χλμ. πάνω από τον Ισημερινό. Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια και ο πρώτος γεωστατικός επικοινωνιακός δορυφόρος είχε γίνει πραγματικότητα..

Οι προφήτες της επιστήμης Επιστημονικά επιτεύγματα που «ζωντάνεψαν» μέσα από σελίδες βιβλίων

Πολλές από τις τεχνολογικές καινοτομίες που γνωρίσαμε είχαν προαναγγελθεί πολλά χρόνια πριν από ανθρώπους με κοφτερό μυαλό, οραματιστές αλλά και συγγραφείς που διέθεταν απλά αχαλίνωτη φαντασία. Ολοι αυτοί κατέγραψαν τις εμπνεύσεις τους σε βιβλία, άρθρα ή σενάρια και ορισμένα απ' αυτά τα κείμενα αποδείχτηκαν προφητικά αφού στην πορεία του χρόνου οι «προφητείες» τους πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σήμερα σε διαδικασία υλοποίησης..

Η «ανωμαλία» των Πρωτοπόρων επιτέλους εξηγήθηκε

Τα δίδυμα διαστημόπλοια «Pioneer» παρεξέκλιναν της προγραμματισμένης πορείας τους, παγιδευμένα σε ένα ανεξήγητο «φλερτ» με τον Ηλιο

Τα διαστημόπλοια «Πρωτοπόρος-10» και «Πρωτοπόρος-11» (αγγλικά «Pioneer») εκτοξεύθηκαν για να παρατηρήσουν τους απομακρυσμένους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος Δία και Κρόνο. Προβλημάτισαν όμως τους επιστήμονες με την ανεξήγητη επιβράδυνσή τους στο ταξίδι τους μακριά από τον Ηλιο, φαινόμενο που ονομάστηκε «ανωμαλία των Πρωτοπόρων». ..

Γενναίες ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια, που θα δώσουν ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες, επεξεργάζονται τράπεζες και υπ. Ανάπτυξης

Γενναίες ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια, που θα δώσουν ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες, επεξεργάζονται τράπεζες και υπ. Ανάπτυξης. Την ίδια ώρα, προωθείται η ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος, η οποία αναμένεται να αποφέρει φοροελαφρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους. Γενναίες ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια ετοιμάζουν οι τράπεζες με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους έως και τα 99 χρόνια, χωρίς να αυξήσουν τα επιτόκια, ενώ στα σχέδιά τους είναι και η δυνατότητα ενοικίασης κατοικιών υπό κατάσχεση για ορισμένη περίοδο...

Φάκελος «Κάνναβη» Το πλέον αμφιλεγόμενο φυτό μπαίνει στο «μικροσκόπιο»

Σε καιρούς χαλεπούς έπνιγε τον καημό του ρεμπέτη και χόρδιζε το μπουζούκι του σε παραφωνία με τα κελεύσματα της εξουσίας. Σε καιρούς ευμάρειας κατηγορήθηκε ως εκμαυλιστής της νεολαίας και μαντζούνι του ρέμπελου. Τελικά, τι είναι αυτό το «χόρτο» που καταναλώνει – κατά τον ΟΗΕ – το 4% του γήινου πληθυσμού; Είναι το γιατροσόφι κάθε πικραμένου ή το βοτάνι του Διαβόλου; Είναι το δωρεάν φάρμακο κάθε αρρώστιας που είχαμε για αθεράπευτη ή μια ψευδαίσθηση που απλώς μας παραλύει τη σκέψη; Είναι ο καλύτερος τρόπος να κόψεις το κάπνισμα τσιγάρων ή προσκλητήριο σε ακόμη σκληρότερα ναρκωτικά; Είναι η πύλη πρόσβασης στη λύση κάθε διανοητικής ασθένειας
ή πρόξενος της σχιζοφρένειας;..

Super League: "Διπλό" στη Λιβαδειά με Βύντρα ο Παναθηναϊκός (video)

Με MVP του παιχνιδιού τον Λουκά Βύντρα ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νικηφόρα το νέο πρωτάθλημα και "έσβησε" το αρνητικό πρόσημο από τη βαθμολογία του..

ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 0-0: Ιστορικός βαθμός στα Γιάννενα

Ιστορικό βαθμό απέσπασε στο πρώτο του ματς στη Super League ο Πλατανιάς, που στάθηκε όρθιος στους "Ζωσιμάδες".

Η χανιώτικη ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ (0-0) με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας το ιδανικότερο ξεκίνημα στη μεγάλη κατηγορία. .

Ο ισχυρός τυφώνας Μπολαβέν πλησιάζει την Ιαπωνία

Ισχυρός τυφώνας κατευθύνεται προς το νοτιότερο ιαπωνικό νησί Οκινάουα αναφέρει ο οργανισμός μετεωρολογίας της Ιαπωνίας την Κυριακή.
Ο τυφώνας αναμένεται να χτυπήσει την Οκινάουα αργότερα εντός της ημέρας, όπως αναφέρει ο..

«Μάγεψε» ο Πλούταρχος στη συναυλία του στην Ηλεία

«Μάγεψε» στη μεγάλη συναυλία του ο Γιάννης Πλούταρχος με την Μαρία Ιακώβου στο πλευρό του στο θέατρο Ολύμπια στο Φλόκα.
Ήταν η εκδήλωση που έκλεισε το φετινό φεστιβάλ και ο Γιάννης Πλούταρχος τα έδωσε όλα και με το παραπάνω..

Αυτός ο άντρας τα έχει όλα! Ryan Gossling: «Οι γυναίκες μ΄αγαπούν γιατί τις ακούω. Όχι για τους κοιλιακούς μου!»

Αυτός ο άντρας τα έχει όλα! Και εμφάνιση και χαρακτήρα... Για αυτό το λόγο όλος ο γυναικείος πληθυσμός τρέχει από πίσω του..

«Χτύπησε» την Αϊτή αφήνοντας πίσω της έξι νεκρούς Απειλεί τη Φλόριντα η τροπική καταιγίδα Ισαάκ

Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ, που χτύπησε την Αϊτή αφήνοντας πίσω της έξι νεκρούς και έπληξε την ανατολική Κούβα, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους στα παράκτια, κατευθύνεται προς την Φλόριντα..

Εκτονώνεται η διπλωματική ένταση Ισημερινού - Βρετανίας για τον Ασάνζ

Η Βρετανία απέσυρε την απειλή της να εισβάλει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, για να συλλάβει τον ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει εκεί, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος, Ραφαέλ Κορέα..

Τσάμπα διακοπές στη Μύκονο για τον Τραγάκη, σε ξενοδοχείο που επιχορηγήθηκε

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος αφού διόρισε στη Βουλή σχεδόν όλο του το σόι (κόρη, νύφη και αδελφή του γαμπρού του) είπε να ξεσκάσει κάνοντας διακοπές σε πανάκριβο θέρετρο της Μυκόνου χωρίς όμως να πληρώσει... δραχμή..

Ο Θεοφίλου και η επιχείρηση «Καβουρότρυπες» της Αντιτρομοκρατικής

Υπό στενή παρακολούθηση είχαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον μυστηριώδη Τάσο Θεοφίλου, και μάλιστα φέρεται να είχαν στήσει επιχείριση με την κωδική ονομασία «Καβουρότρυπες» για να τον ξετρυπώσουν, ωστόσο φαίνεται ότι η επιχειρησιακή του δράση υποτιμήθηκε..

«Kόλαση» φωτιάς στην Κύμη Ευβοίας

Σε εφιάλτη δίχως τέλος έχουν μετατραπεί οι φωτιές για τη χώρα, αφού μετά τις μεγάλες πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών σε Αγιο Ορος και Χίο και τα πάμπολλα άλλα μέτωπα που ξέσπασαν ανά την Ελλάδα, το Σάββατο εκδηλώθηκαν δύο ακόμη μεγάλες πυρκαγιές, στις Αφίδνες και στην Κύμη Ευβοίας.
Η φωτιά στην Κύμη Ευβοίας, αργά το απόγευμα του Σαββάτου απείλησε κατοικημένες περιοχές, καθώς οι φλόγες έφθασαν μια ανάσα από τις αυλές των σπιτιών στα χωριά Μαντράκι και Κορασίδα..

Ανατίναξαν το ΑΤΜ, σήκωσαν το χωριό στο πόδι, αλλά έφυγαν με «άδεια χέρια»

Παρά το γεγονός ότι προκάλεσαν μεγάλη έκρηξη σε υποκατάστημα Τράπεζας στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και σήκωσαν την περιοχή στο πόδι τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι τέσσερις, επίδοξοι ληστές, έφυγαν τελικά με «άδεια χέρια»..

Μεγάλη φωτιά και στον Άγιο Κωνσταντίνο

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση, πάνω απ' την Αρκίτσα, στον οικισμό "Μαμάκα" και συγκεκριμένα, κοντά στο 155 χλμ. της εθνικής οδού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα και πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις..

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες Πύρινη κόλαση σε Κύμη και Αταλάντη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν κοντά στην Κύμη Ευβοίας, καθώς η πυρκαγιά κατευθυνόταν σε κατοικημένες περιοχές.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά περί τις 10 το βράδυ του Σαββάτου είχε..

Ομπάμα: Ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανούς ήρωες o Άρμστρονγκ

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα απέδωσε τιμή στη μνήμη του, Νιλ Άρμστρονγκ, αποκαλώντας τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στο φεγγάρι, ως έναν από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς ήρωες, του οποίου το επίτευγμα δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

«Ο Νιλ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς ήρωες, όχι μόνο για την σημερινή εποχή, αλλά όλων των εποχών», ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του, με την οποία εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τον θάνατο του 82χρονου αστροναύτη..

Ο Νιλ Άρμστρονγκ πέρασε στην αιωνιότητα

Ο άνθρωπος που πάτησε πρώτος το πόδι του στο φεγγάρι άφησε, το βράδυ του Σαββάτου, την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.
Ο αστροναύτης-θρύλος Νιλ Αρμστρονγκ, όπως μετέδωσαν πριν από λίγο αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πέθανε λίγες μέρες μετά τα 82α γενέθλιά του και μερικούς μήνες μετά την εγχείρηση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε.Ως διοικητής της αποστολής Απόλλων 11, ο Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969.
Ποιος ήταν ο Νιλ Άρμστρονγκ..

Στέλεχος του CSU: Αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ το 2013

Στέλεχος του CSU: Αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ το 2013 Σε αντίθετη γραμμή από αυτή της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ, η οποία κατά τη χθεσινή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι θέλει να..

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα έδωσε όλα, αλλά δεν πήρε τίποτα» ο κ.Σαμαράς

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα έδωσε όλα, αλλά δεν πήρε τίποτα» ο κ.Σαμαράς «Ο κ. Σαμαράς δεν ζήτησε και δεν πήρε τίποτα από Μέρκελ και Ολάντ, παρόλο που τα έδωσε όλα. Το μόνο που έδειξαν οι συναντήσεις του με τους ευρωπαίους ηγέτες είναι η κοινή.. προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης και του χρεοκοπημένου ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού ως προς την πιστή εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ..

ΚΚΕ: Ο λαός καταδικάζεται μόνιμα στην εξαθλίωση

ΚΚΕ: Ο λαός καταδικάζεται μόνιμα στην εξαθλίωση «Αυτό είναι το νέο κλίμα που έλεγαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερνε ο Ολάντ. .