Despacito: Η Τέιλορ Σουίφτ εκθρονίζει τον παγκόσμιο πρωταθλητή του YouTube (pics&vids)

Δεν εντυπωσιάζει κανέναν το γεγονός ότι οι Luis Fonsi και Daddy Yankee αναδείχθηκαν στους απόλυτους νικητές του καλοκαιρινού YouTube. Το ντουέτο τους Despacito είναι και επίσημα το πρώτο τραγούδι του καλοκαιριού 2017 για την ψηφιακή πλατφόρμα της Google.
Aυτό όμως που εντυπωσιάζει τους επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας είναι ότι 16 από τα 25 πιο δημοφιλή τραγούδια της χρονιάς φέρουν latin υπογραφές.  

Οι selfies του Μακρόν στην Ερμού και η... λατέρνα (pics)

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, καθυστέρησε την προγραμματισμένη αναχώρησή του από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να κάνει μία βόλτα στο Σύνταγμα.
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ, μετά το βεβαρημένο τους πρόγραμμα στη χώρα μας, αποφάσισαν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης στο κέντρο της Αθήνας. Υπό την παρουσία των σωματοφυλάκων,  περπάτησαν στον πεζόδρομο της Ερμού... κοιτάζοντας τις βιτρίνες των καταστημάτων.

Ο γαλλικός Τύπος «αποθεώνει» τον Μακρόν για την ομιλία του στην Πνύκα

Η εικόνα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εκφωνεί τον λόγο του στο λόφο της Πνύκας με φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη, από όπου εξέφρασε το όραμά του για τη νέα Ευρώπη, δεσπόζει σε όλα τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου.

 Τα γαλλικά ΜΜΕ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον συμβολισμό της επιλογής του χώρου, εκεί «που γεννήθηκε η ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Ενόχληση στη ΝΔ για τη στενή σχέση Μακρόν - Τσίπρα

Ενοχλήση έχει προκαλέσει στο χώρο της ΝΔ η παρουσία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αλλά και τα θετικά σχόλια για την ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Γαλάζια» μέσα ενημέρωσης ασκούν με σειρά άρθρων αρνητική κριτική στα όσα δήλωσε ο Μακρόν, ενώ και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης επιχείρησε να βρει αρνητικές πτυχές στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, εκφράζοντας την ελπίδα του να μην μετανιώσουν οι Γάλλοι επιχειρηματίες που ήρθαν στην Ελλάδα.

Συνέντευξη Μακρόν στην ΕΡΤ: Να γυρίσουμε σελίδα χαράσσοντας δρόμους ανάπτυξης [Βίντεο]

Στο διάστημα που απομένει θα πρέπει «να καταγραφεί η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και το τέλος του προγράμματος» τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε πως «η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει την μαζική ανεργία, κυρίως των νέων».
Ο κ. Μακρόν σημείωσε πως με την επίσκεψη του επιθυμεί να γυρίσει σελίδα στην ιστορία των τελευταίων ετών «χαράσσοντας δρόμους ανάπτυξης και στην Ευρώπη».

Μακρόν: Σπρώξαμε την Ελλάδα σε μη ευρωπαϊκές επενδύσεις

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό συναντήθηκε με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.
Ο Μακρόν είπε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να εγγυηθεί τη φιλική στάση της Γαλλίας, τη στήριξη στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει η Γαλλία να βοηθά την Ελλάδα για να βγει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Τσίπρας και Μακρόν στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα

«Μετά από επτά χρόνια κρίσης που ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης και δημιούργησε μια πολύ αρνητική κατάσταση για τη χώρα μου σήμερα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Αυτή η νέα εποχή μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο δημιουργικό που δεν θα έχει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος»: αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντώνται με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

Η Μπριζίτ Μακρόν γνώρισε τις «τρεις όψεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού» [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, ξενάγησε την Μπριζίτ Μακρόν, σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν, στις δύο όψεις της Ελλάδας, την αρχαία και τη σύγχρονη.
Οι κυρίες Μπαζιάνα και Μακρόν επισκέφθηκαν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το Αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Ο Μακρόν... με το νούμερο «10»

Μια φανέλα του Ολυμπιακού, με το νούμερο «10» και το όνομά του απέκτησε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Γάλλος Πρόεδρος συναντήθηκε στη γαλλική πρεσβεία μεταξύ άλλων και με τον Κριστιάν Καρεμπέ, στέλεχος της Εθνικής Γαλλίας, που κατέκτησε το Μουντιάλ το 1998 και το Euro το 2000.
Ο Γάλλος σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός του πρόσφερε δώρο την ερυθρόλευκη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Πώς αντιμετώπισε ο γερμανικός Τύπος τη «Νέα Ευρώπη» του Μακρόν

«Μία νέα Ευρώπη ζητεί στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν» επιγράφεται εκτενής ανταπόκριση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt. Σχολιάζοντας τον λόγο που εκφώνησε ο πρόεδρος της Γαλλίας στον λόφο της Πνύκας, ο απεσταλμένος της εφημερίδας επισημαίνει ότι «το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό, αλλά η ομιλία μάλλον γενικόλογη». Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, «πριν από τις γερμανικές εκλογές, στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Μακρόν δεν θέλει να παρέμβει στα σχέδια που εκπονεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Κατά συνέπεια απέφυγε συγκεκριμένες αναφορές στη νέα Ευρώπη