Ολλανδία : Ο Γιακουμάκης έγινε… πιάτο!

 

Με 20 γκολ σε 19 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα Ολλανδίας ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει προκαλέσει φρενίτιδα στην Eredivisie. Η τρέλα μάλιστα είναι τέτοια που ελληνικό εστιατόριο που εδρεύει στην Ολλανδία έφτιαξε πιάτο με το όνομα του 26χρονου φορ της Φένλο!

Το «πιάτο του Γιακουμάκη» περιλαμβάνει γύρο, μπιφτέκι, τζατζίκι, ρύζι, σαλάτα και πατάτες και κοστίζει 15 ευρώ.

Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την παραγωγή και εξαγωγή των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης

 

Στην αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου  για την παραγωγή και εξαγωγή των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης προχωρά η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει το αμέσως προσεχές διάστημα, το υπουργείο  Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 Αυτό έγινε γνωστό σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, κατά την παρουσίαση των βασικών αρχών του νομοσχεδίου, από το τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Με τις αλλαγές που προωθούνται, η ηγεσία του υπουργείου θέλει να ενδυναμώσει περαιτέρω, τόσο την παραγωγική δραστηριότητα της φαρμακευτικής κάνναβης, η οποία προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον, όσο και τις εξαγωγικές δυνατότητες, καθώς είναι αυξητική η ζήτηση φαρμακευτικής κάνναβης στην παγκόσμια αγορά.

Αυξημένη επικινδυνότητα στον Ισθμό της Κορίνθου

 

Να κηρυχθεί η περιοχή της Διώρυγας της Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός, σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Υποδομών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κατολισθήσεων στη διώρυγα.

Μετά από αυτοψία, οι τεχνικοί του υπουργείου υπογράμμισαν την ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα τοπογραφική μελέτη, γεωτεχνική έρευνα και μελέτη, και εκτίμησαν πως θα απαιτηθούν τουλάχιστον 16 εβδομάδες και στην συνέχεια εργασίες με εκτιμώμενο προϋπολογισμό της τάξεως των 8-9 εκατ. ευρώ.

Έφοδος στο εργοστάσιο της AstraZeneca

 

Στο δεύτερο στάδιο της αναμέτρησης μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρασε η υπόθεση των εμβολίων. 

Όπως έγινε γνωστό, μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων πραγματοποίησε επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο.

Την είδηση μετέδωσε η βελγική εφημερίδα De Standaard αναφέροντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Δίπλωμα οδήγησης: Οι 10 + 1 αλλαγές στην εκπαίδευση και στις εξετάσεις – Μαθήματα από τα 17 και κάμερα στην τελική δοκιμασία

 

Αλλαγές έρχονται στην εκπαίδευση και στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών για το δίπλωμα οδήγησης, ενώ τα μαθήματα θα μπορούν να ξεκινήσουν από την ηλικία των 17 ετών.

Το Σχέδιο Νόμου για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Υποψήφιων Οδηγών παρουσίασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Τρεις είναι οι στόχοι του Νομοσχεδίου:

Προκαλεί ο Ζουράρις: Τα έχω χε@@@@α τα 99 άτομα, τη διάταξη του Μητσοτάκη

 

Τα έχω χε@@@@α τα 99 άτομα, τη διάταξη του Μητσοτάκη» ήταν το πρώτο σχόλιο του Κώστα Ζουράρι σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης σε ότι αφορά τα μέτρα για τις συναθροίσεις.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 και εξαπέλυσε προκλητική επίθεση.


Όταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης σημείωσε πως η φράση αυτή που χρησιμοποίησε ο κ. Ζουράρις είναι «χοντρή» ο βουλευτής συνέχισε τα λεγόμενα του στο ίδιο

Έχετε κοιλιά; Η έλλειψη που φταίει – Τέσσερα tips που βοηθούν

 

Κουραστικές δίαιτες, εξαντλητικές προπονήσεις και όμως ακόμα να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη ζυγαριά. Ποιος είναι ο ύπουλος σαμποτέρ των προσπαθειών σας; Οι ειδικοί τον αποκαλύπτουν και προτείνουν τέσσερις απλές κινήσεις για να πετύχετε τους στόχους σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να φρενάρει την πρόοδο στην καινούργια και αξιόπιστη δίαιτά σας; Γιατί ο δείκτης στη ζυγαριά παραμένει ακίνητος παρά τον μαραθώνιο στον διάδρομο γυμναστικής;

Η απάντηση, παραδόξως, δεν βρίσκεται στην κουζίνα ή το καλάθι του σούπερ-μάρκετ αλλά… στο υπνοδωμάτιο!

Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα φέρεται να έκλεψαν πληροφορίες από τη Δύση για το εμβόλιο κορωνοϊού

 

Σε υποκλαπείσες πληροφορίες βασίζεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ανάπτυξη του εμβολίου στη Βόρεια Κορέα - Στο «παιχνίδι» και οι μυστικές υπηρεσίες του καθεστώτος - Σκοταδισμός εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από τον αριθμό των κρουσμάτων


Τη διπλωματική της απομόνωση επιλέγει η Βόρεια Κορέα ακόμη και στην ανάπτυξη και προμήθεια εμβολίων. Όπως αποκαλύπτει έκθεση, την οποία επικαλείται ο ιστότοπος Daily NK της Νότιας Κορέας, η Πιονγιάνγκ προσπαθεί να χαράξει τον δικό της δρόμο μέσα από… χακαρίσματα.

Στα 716 τα νέα κρούσματα – 268 οι διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι

 

313 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική εκ των οποίων 71 στο κέντρο - 62 στη Θεσσαλονίκη - Επτά νέα κρούσματα από τη βρετανική μετάλλαξη - Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 716 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154796, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5904 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48259 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πορτογαλία: «Μαύρο» ρεκόρ με πάνω από 300 νεκρούς το τελευταίο εικοσιτετράωρο

 

Το ίδιο χρονικό διάστημα επιβεβαιώθηκαν 16.432 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2

Ένα νέο υψηλό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων εξαιτίας της Covid-19 κατέγραψε σήμερα η Πορτογαλία, με 303 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό για την πανδημία που συντάσσει η γενική διεύθυνση υγείας.

Το λαχανικό που «ρίχνει» την πίεση και μειώνει τη χοληστερόλη

 

Το λάχανο, η κατ' εξοχήν χειμωνιάτικη σαλάτα, αναδεικνύεται σε αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής χάρη στα πέντε σημαντικά οφέλη που εξασφαλίζει στον οργανισμό. Δείτε ποια είναι

Το λάχανο, το σταυρανθές λαχανικό που έχει στενή «συγγένεια»  με το κουνουπίδι και το μπρόκολο, πέρα από τρόφιμο με μακραίωνη παρουσία στη διατροφή του ανθρώπου, αποτελεί θησαυρό για τον οργανισμό με τα εκπληκτικά του οφέλη. Ας δούμε τα οφέλη της κατανάλωσής τους όπως τα αποκαλύπτουν οι έρευνες και τα επισημαίνουν οι διαιτολόγοι.

Όλυμπος: Νεκροί οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα

 

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Ολυμπο, συγκεκριμένα στην περιοχή Ξερολάκι. Τους δύο εντόπισε νεκρούς η ομάδα εναέριων διασωστών που κλήθηκαν να συμβάλλουν στην επιχείρηση εντοπισμού τους. 

Οπως έγινε γνωστό, η χιονοστιβάδα παρέσυρε τους δύο διασώστες περίπου στις 15:00 και αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τους.

Δυστυχώς, όμως, οι δύο ορειβάτες βρέθηκαν σε πολύ δύσβατη περιοχή νεκροί. 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από τον τρίτο ορειβάτη που ανήκει στην ίδια ομάδα.

Φορτσάκης κατά κυβέρνησης: Όχι αστυνομία στα πανεπιστήμια

 

Κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης

«Ασφάλεια δεν σημαίνει ότι ελέγχεται η πολιτική δράση των φοιτητών, αλίμονο. Ασφάλεια σημαίνει ότι διασφαλίζουμε πως δεν τελούνται πράξεις, οι οποίες απάδουν στον χώρο του πανεπιστημίου και εμπίπτουν στο πλαίσιο ενδεχομένως και του ποινικού δικαίου», είπε αρχικά ο  καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών μιλώντας στο Action24. 

Μαζικά τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Photos)

 

Μαζικό και δυναμικό ήταν το πανεκπαιδευτικο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας φοιτητικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες εκπαιδευτικές και μαθητικές οργανώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.


Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι προς το Σύνταγμα.


Το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε στο φόντο της πρόσφατης ανακοίνωσης του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων,