Ισραήλ: Θέλει να αφαιρεθεί η υπηκοότητα της ηθοποιού Μάισα Άμπντ Ελχάντι, υποστήριξε τη Χαμάς

 Δεν είναι σαφές εάν η γνωστή ηθοποιός έχει δικαιώματα διαμονής ή υπηκοότητα άλλης χώρας και εάν θα ήταν νομικά δυνατό να της αφαιρεθεί η ισραηλινή υπηκοότητα.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ Μόσε Αρμπέλ ζητά από την Αρχή Πληθυσμού και Μετανάστευσης να εξετάσει την αφαίρεση της υπηκοότητας της Ισραηλινής ηθοποιού Μάισα Άμπντ Ελχάντι, η οποία κατηγορήθηκε ότι υποστήριξε τη Χαμάς ύστερα από ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία φέρεται να εκφράζει «έπαινο» για τη σφαγή που διέπραξε στις 7 Οκτωβρίου.

«Δεν αντέχουμε άλλο»: Δημοσιογράφος καταρρέει στον αέρα αναφέροντας το θάνατο συναδέλφου του στη Γάζα

 Ο Παλαιστίνιος ρεπόρτερ συντετριμμένος αφαιρεί σε ζωντανή μετάδοση τον προστατευτικό του εξοπλισμό - Η παρουσιάστρια του δελτίου ξεσπά σε λυγμούς

Ο Σαλμάν αλ Μπασίρ, δημοσιογράφος που εργάζεται για το τηλεοπτικό κανάλι της Παλαιστινιακής Αρχής, αφαίρεσε τον προστατευτικό εξοπλισμό (κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο) του ενώ έκανε ζωντανή μετάδοση στον αέρα, αφού έμαθε για τον θάνατο του συναδέλφου του, Μοχάμεντ Αμπού Χατάμπ.

Νεπάλ: Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ με πάνω από 120 νεκρούς-Αισθητός ως το Νέο Δελχί, 600χλμ μακριά

 Τουλάχιστον 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχττερ που έπληξε το βράδυ της Παρασκευής Παρασκευή την περιοχή Τζάτζαρκοτ του δυτικού Νεπάλ.

Μέχρι στιγμής, «ο απολογισμός ανέρχεται σε 119 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Γκοπάλ Τσάντρα Μπαταράι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Καρνάλι.

Σπίτια κατέρρευσαν. Ο κόσμος έτρεξε έξω.

Πώς μεταφράζεται το νέο «μπαμ» της ΔΕΗ με την εξαγορά της «Κωτσόβολος»

 Η ΔΕΗ που ξέραμε από παλιά τώρα είναι μια άλλη εταιρεία. Ναι μεν το ηλεκτρικό ρεύμα είναι και παραμένει κύρια δραστηριότητα, ωστόσο η εξαγορά της «Γερμανός» την έβαλε στη λιανική, στα προϊόντα τεχνολογίας. Κι έρχεται τώρα μια ακόμα εξαγορά, της «Κωτσόβολος» να την βάλει για τα καλά στη λιανική των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Ηταν μια ομολογουμένως εντυπωσιακή κίνηση της ΔΕΗ η οποία υπέγραψε συμφωνία με την Currys plc για την εξαγορά της «Κωτσόβολος» έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16. 

Οι Ρώσοι ολιγάρχες επιστρέφουν στη Μόσχα - Όμως εκεί τους περιμένει ο Πούτιν

 Ο πρόεδρος της Δούμας δήλωσε ότι όσοι επέκριναν τη Ρωσία από το εξωτερικό, θα πρέπει να σταλούν σε φυλακές στη Σιβηρία ή σε ορυχεία.

Οι Μίχαελ Φρίντμαν και Πετρ Άβεν, είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις Ρώσων ολιγαρχών, που χρησιμοποίησαν την τεράστια περιουσία τους για να εισέλθουν στα ακριβά σαλόνια της ελίτ της Δύσης και να αποτινάξουν τη σχέση τους με το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δύο σχεδόν χρόνια μετά την εισβολή στην Ουκρανία, που ακολούθησαν δεκάδες κυρώσεις σε βάρος τους από τη Δύση, οι Ρώσοι ολιγάρχες αναγκάζονται να επιστρέψουν στη Μόσχα. Αφήνοντας πίσω την πολυτελή ζωή σε διάφορες πρωτεύουσες του κόσμου με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.