Στην Πολωνία στις 19/5 ο αντιπρόσωπος της Κίνας, Li Hui για διαβουλεύσεις για ειρήνη στην Ουκρανία

 Στη Βαρσοβία στις 19/5 ο Κινέζος διπλωμάτης

Στην Πολωνία θα βρεθεί στις 19 Μαΐου ο Κινέζος διπλωμάτης Li Hui στο πλαίσιο των επαφών και των συναντήσεων που θα έχει με Ουκρανούς, Ρώσους και Ευρωπαίους αξιωματούχος με στόχο την προώθηση συνομιλιών για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης με διπλωματικά και πολιτικά μέσα.
Ο Li Hui που είναι ειδικός αντιπρόσωπος της Κίνας για τις ευρασιατικές σχέσεις θα είναι σήμερα και αύριο για διαβουλεύσεις στο Κίεβο.

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία - Ramaphosa (Πρόεδρος Ν. Αφρικής): Putin και Zelensky θα δεχτούν ειρηνευτικές αντιπροσωπείες

 Παράθυρο ειρήνης στην Ουκρανία (;)... 

 Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να δεχτούν ειρηνευτική αποστολή Αφρικανών ηγετών, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Matamela Cyril Ramaphosa.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους συζήτησε αυτό το θέμα με τον Vladimir Putin και τον Volodymyr Zelensky.
«Παρουσίασα μια πρωτοβουλία εκ μέρους της Ζάμπια, της Σενεγάλης, του Κονγκό, της Ουγκάντα, της Αιγύπτου και της Νότιας Αφρικής.

Η Ουκρανία ψεύδεται: Οι ΗΠΑ υφίστανται τρομερές απώλειες - Ρωσικοί πύραυλοι εξοντώνουν το σύστημα Patriot - Φωτο - Ντοκουμέντο

 Οι ουκρανικές αρχές κατανοούν ότι η καταστροφή του συστήματος αεράμυνας Patriot είναι άλλο ένα βαρύ πλήγμα στον μύθο της αξιοπιστίας των δυτικών όπλω

 Το βράδυ της 16ης Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλη μια μαζική επίθεση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της AFU στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με ουκρανικές αναφορές, εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα, καθώς και στις περιοχές του Κιέβου, Kharkiv, Kramatorsk και Cherkasy γεγονός ωστόσο που διαψεύδεται από τη Ρωσία η οποία έχει στην κατοχή της φωτογραφικά ντοκουμέντα για τις απώλειες των Αμερικανών.

Η Ουκρανία πιέζει και περιμένει 50 F-16 - Περιοδεία όπλων από Zelensky, πρόθυμη για κλιμάκωση η Δύση

 Η Ουκρανία θέλει το θέμα των μαχητικών αεροσκαφών να είναι στην ατζέντα της G7 στην Ιαπωνία και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία τον Ιούλιο.

 Περίπου 40 με 50 μαχητικά αεροσκάφη F - 16 πιέζει και αναμένει να λάβει η Ουκρανία από τη Δύση όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Politico, στον απόηχο της «περιοδείας όπλων» που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες σε Ρώμη, Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky.

Μήνυμα Αλβανίας σε Ελλάδα για Μπελέρη: Σεβαστείτε τους ανεξάρτητους θεσμούς μας, δεν μπορείτε να αμφισβητείτε δικαστικές αποφάσεις

  «Είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες φίλοι μας έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν μια δικαστική απόφαση στη χώρα μας», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας .
Έντονη ήταν η αντίδραση της Αλβανίδας υπουργού Εξωτερικών Olta Xhaçka με αφορμή την αντίδραση της Αθήνας στην προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.
Κάλεσε κάλεσε την Αθήνα να απέχει από αυτή τη διαδικασία και επιμένοντας ότι αυτές οι δηλώσεις δεν σέβονται τους ανεξάρτητους θεσμούς της Αλβανίας.

Απίστευτο... Επτά μεγάλες αμερικανικές εταιρείες κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης - χρεοκοπίας μέσα σε 48 ώρες

 Καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων σε διάστημα δύο ημερών από το 2008 τουλάχιστον, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg για εταιρείες με υποχρεώσεις τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων δολαρίων

Τουλάχιστον επτά μεγάλες εταιρείες κατέθεσαν αίτηση για προστασία από το κεφάλαιο 11 σε λιγότερο από 48 ώρες, ένας ταχύτατος ρυθμός αναδιαρθρώσεων που περιελάμβανε την άλλοτε κραταιά ψηφιακή εταιρεία Vice Media LLC και την Envision Healthcare που υποστηρίζεται από την KKR & Co.

Καταστρέφονται τα όνειρα των Ουκρανών, απέτυχε η αντεπίθεση στο Bakhmut, καταρρίφθηκε Storm Shadow – Χωρίς την Δύση ο Zelensky θα καταρρεύσει

 Τα όνειρα των Ουκρανών καταστρέφονται… η αντεπίθεση που έχουν σχεδιάσει οι αμερικανοί… απέτυχε ειδικά στο Bakhmut όπου οι Ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν μια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση…
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στοχοποιήσει τα οπλικά συστήματα της Δύσης και συγκεντρώσεις Ουκρανών στρατιωτών και μαζικά καταστρέφουν… τα όνειρα των Ουκρανών.
Ήδη η Ρωσία πλέον καταρρίπτει με μεγάλη ευκολία του πυραύλους HIMARS αδρανοποιώντας το GPS με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου ενώ οι ρώσοι, άμεσα κατέρριψαν και τον βρετανικό πύραυλο Storm Shadow…

Σημαντική εξέλιξη - Απορρίπτει η Αίγυπτος αίτημα των ΗΠΑ να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη

 Ισχυρές πιέσεις ασκούν οι ΗΠΑ προς την Αίγυπτο προκειμένου να κλείσει τον εναέριο χώρο της σε όλες τις ρωσικές στρατιωτικές πτήσεις, αλλά εκείνη αρνείται, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, μόλις δύο εβδομάδες μετά τις διαρροές του Πενταγώνου που ανέφεραν ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να προμηθεύσει τη Μόσχα με ρουκέτες.
«Η Αίγυπτος αγνόησε τα αιτήματα των ΗΠΑ να κλείσει τον εναέριο χώρο της στις ρωσικές στρατιωτικές πτήσεις, δήλωσαν Αμερικανοί και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι,

ELN: Σε κρίση οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Κολομβίας

 Η ένοπλη οργάνωση Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN, γκεβαριστές) προειδοποίησε χθες Δευτέρα ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Κολομβίας βρίσκονται σε «κρίση», λόγω δηλώσεων που έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος της χώρας Γουστάβο Πέτρο.

«Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν είναι δυνατόν να υπόκεινται στις διακυμάνσεις των δημόσιων τοποθετήσεων του προέδρου», τόνισε η ηγεσία της οργάνωσης

Αλβανία: Αιχμές Ε. Ράμα για ανάμειξη της Ελλάδας στα εσωτερικά της χώρας με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη

 Αλβανία, Ανταπόκριση: Παναγιώτης Μπάρκας

Δέκα λεπτά αφιέρωσε στο θέμα των εκλογών στη Χιμάρα και στην υπόθεση Μπελέρη ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες αργά το βράδυ στους δημοσιογράφους  με την ευκαιρία της χωρίς προηγούμενου νίκης του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

 Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας άφησε ανοιχτά να εννοηθεί ότι  στην υπόθεση των εκλογών στη Χιμάρα, πρόκειται για ανάμειξη της Ελληνικής κυβέρνησης για προεκλογικούς λόγους στην Ελλάδα. 

Οι ωκεανοί καλύπτουν περίπου τα δύο τρίτα του πλανήτη, αλλά οι ειδικοί συχνά λένε ότι η επιφάνεια του Άρη είναι καλύτερα κατανοητή από τον βυθό της θάλασσας.

ΜΟΣΧΑ, 16 Μαΐου - RIA Novosti, Vladislav Strekopytov.

  Ένας λεπτομερής χάρτης του πυθμένα του Παγκόσμιου Ωκεανού είναι έτοιμος κατά 25%, όπως ανακοινώθηκε στη συνέλευση του Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού στο Μονακό. 

Οι επιστήμονες, μεταξύ άλλων, έχουν εντοπίσει τη θέση περισσότερων από 19 χιλιάδων υποβρύχιων ηφαιστείων, τα οποία περιέχουν κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων, αλλά αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τα υποβρύχια. 

Το πυρηνικο τους οπλοστάσιο αποκαλύπτουν οι ΗΠΑ – Καλούν τη Ρωσία να πράξει το ίδιο

 Η διπλωματία των ΗΠΑ αποκάλυψε τη Δευτέρα 15/5 τα μεγέθη του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου, εξηγώντας πως εννοεί να συνεχίσει να τηρεί τη συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού Νέα START και παροτρύνοντας τη Ρωσία –η οποία ανέστειλε τη συμμετοχή της σε αυτήν νωρίτερα φέτος– να πράξει το ίδιο.

Ως την 1η Μαρτίου, οι Αμερικανοί είχαν ανεπτυγμένους συνολικά 662 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους –ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει πυραύλους που μεταφέρουν υποβρύχια και στρατηγικά βομβαρδιστικά–, με 1.419 πυρηνικές κεφαλές, καθώς και 800 εκτοξευτήρες, απαριθμεί ανακοίνωση Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Oυκρανία: Mπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας – Η όγδοη επιδρομή μέσα στο μήνα στο Κίεβο

 Εκρήξεις αναφέρθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης 16/5 σε συνοικίες του Κιέβου. 

 Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές της Τρίτης 16/5 αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο που Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν «εξαιρετικής» έντασης, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ και πιθανόν, κατά τις ίδιες πηγές, βαλλιστικούς πυραύλους.

Πρόκειται για την όγδοη τέτοια επιδρομή εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αυτόν τον μήνα.

ΗΠΑ: Στη Γερμανία 31 βαριά άρματα μάχης για την εκπαίδευση ουκρανικών πληρωμάτων

 Τριάντα ένα βαριά άρματα μάχης που είχαν υποσχεθεί οι ΗΠΑ να παραδώσουν στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος έφθασαν σε κέντρο εκπαίδευσης στη Γερμανία, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας χθες Δευτέρα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι 31 εκπαιδευτικά άρματα μάχης M1 Abrams έφθασαν στο Γκράφενβερ, στη Γερμανία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την (…) εκπαίδευση των ουκρανικών πληρωμάτων», είπε ο υποπτέραρχος Πατ Ράιντερ σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο – Εκρήξεις σε πολλές συνοικίες

 Εκρήξεις αναφέρθηκαν σε συνοικίες του Κιέβου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με τις αρχές.

Δεν έδωσαν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές σε αυτό το στάδιο.

«Εκρήξεις στο Κίεβο. Μερικές στη συνοικία Σολομιάνσκι», ανέφερε ο δήμαρχος Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram. Αρκετά αυτοκίνητα πήραν φωτιά, πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε πως συντρίμμια κατέπεσαν σε ζωολογικό κήπο στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει να επεκτείνεται στην Ανατολή. Το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει μια πραγματική διεύρυνση

 ΜΟΣΧΑ, 16 Μαΐου - RIA Novosti, Renat Abdullin. 

 Η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει να επεκτείνεται. 

 Ακολουθεί η Ιαπωνία, με την οποία το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να φέρει τη συνεργασία σε νέο επίπεδο. Σχετικά με το τι θα οδηγήσει αυτό - στο υλικό του RIA Novosti. 

 Πρώτη κατάποση Ένα γραφείο του ΝΑΤΟ ανοίγει στο Τόκιο για την εμβάθυνση της συνεργασίας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, ανέφεραν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ενημερωμένες πηγές. 

Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, δύο πληρώματα όλμων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν

 ΜΟΣΧΑ, 16 Μαΐου - RIA Novosti. 

Στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκι, ο στρατός κατέστρεψε δύο πληρώματα όλμων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε στο RIA Novosti ο Αλεξάντερ Σαβτσούκ, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Κέντρου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

 "Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, οι μονάδες αεροπορίας και πυροβολικού της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου πραγματοποίησαν χτυπήματα στις περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και δύναμης πυρός, καθώς και σε οχυρά του εχθρού. », σημείωσε ο Σαβτσούκ.

Ουκρανικό drone καταρρίφθηκε στο Klintsy, στην περιοχή Bryansk Κυβερνήτης της περιοχής Bryansk Bogomaz: Губернатор Брянской области Богомаз: система ПВО сбила украинский БПЛА в Клинцах

 ΜΟΣΧΑ, 16 Μαΐου - RIA Novosti. 

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν ένα drone στο Klintsy στην περιοχή Bryansk, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Alexander Bogomaz στο κανάλι του στο Telegram.

" "Ένα UAV τύπου ουκρανικού αεροσκάφους καταρρίφθηκε.

 Δεν υπήρξαν θύματα", έγραψε. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, υπέστη ζημιές στο μπαλκόνι κτιρίου κατοικιών, στο σημείο εργάζονται επιχειρησιακές υπηρεσίες.

Για δωροληψία κατηγορείται ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ουκρανίας – Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

 Οργανισμός κατά της διαφθοράς και ειδική εισαγγελία στην Ουκρανία ανακοίνωσαν πως ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, ο Βσέβολοντ Κνιάζεφ, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με 3 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε ως δωροδοκίες, ανέφερε χθες βράδυ η εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα.

Μέσα ενημέρωσης στο Κίεβο μεταδίδουν πως έγιναν έφοδοι στα γραφεία και άλλων μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η εθνική υπηρεσία καταπολέμησης διαφθοράς της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία με μεγάλο ποσό σε μετρητά πάνω σε καναπέ. Ανέφερε πως θα δώσει λεπτομέρειες αργότερα.