Οι Γερμανοί έστησαν γιγαντιαία μπίζνα με το εμβόλιο κορονοϊού

 

Τρίβουν τα χέρια τους μετά την ανακοίνωση των Pfizer/Biontech. Έτοιμο το συμβόλαιο με Ε.Ε., κερδισμένη και η «αμαρτωλή» Novartis

Όχι, αυτή τη φορά οι Γερμανοί δεν ετοιμάζονται να κερδοσκοπήσουν -ξανά- πάνω σε κάποιο πλαίσιο «οικονομικής κρίσης». Επιβεβαιώνοντας την άποψη πως «οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες» και με φόντο την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σπεύδουν σαν αρπακτικά για να κάνουν την «μπάζα του αιώνα», εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως η παραγωγή του εμβολίου της Pfizer/Biontech, ένα γεγονός που αφορά όχι μόνο την Ευρώπη αλλά ολόκληρο τον κόσμο, θα γίνει επί γερμανικού εδάφους. Και μάλιστα με… άρωμα Novartis.

Ο ΟΤΕ πούλησε 268.000.000 € τη θυγατρική του στη Ρουμανία

 

Με τη συμφωνία περνά το 54% στην Orange Romania, ενώ διατηρεί το ποσοστό του στην εταιρία κινητής του Ομίλου Telekom Mobile

Τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει στην Telekom Romania Communications S.A. στη Ρουμανία (σταθερή τηλεφωνία, Telekom Romania ή TKR) στην Orange Ρουμανίας ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ. Το υπόλοιπο 46% της Telekom Romania ελέγχεται από το ρουμανικό δημόσιο.


Πώς νίκησαν οι Κινέζοι τον Covid-19

 

Το καλοκαίρι του 2003, όταν η Κίνα έθετε τον ιό SARS υπό έλεγχο, βασική προτεραιότητά της γινόταν η πρόληψη εναντίον τέτοιων ασθενειών. Παρά τη σημαντική πρόοδο που καταγράφηκε από τότε έως τα τέλη του 2019, ο εντοπισμός του Covid-19 στην πόλη Ουχάν αποτύπωσε τις υπάρχουσες αδυναμίες. Η Κίνα βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς κριτικής για τους χειρισμούς της στο ξεκίνημα της κρίσης. Λίγους μήνες μετά, ωστόσο, η χώρα όχι μόνο κατάφερε να ελέγξει τον νέο κορονοϊό, αλλά έχει επιστρέψει με ασφάλεια στην κανονικότητα.

Ανεπίδεκτη μαθήσεως η (εντελώς) αποτυχημένη υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως

 

Ο Μητσοτάκης στηρίζει την Κεραμέως που τον εκθέτει συνεχώς. Αποκάλυψη! Η ευνοούμενη (του Μαξίμου) εταιρία Cisco και οι αστείες δικαιολογίες

Eίναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται τις ζωές των Ελλήνων μόνο με επικοινωνιακό τρόπο, χωρίς κανένα σχέδιο και με συνεχείς αστοχίες. Το μπάχαλο με την τηλεκπαίδευση είναι ακόμη μία απόδειξη της αδυναμίας πολλών κυβερνητικών στελεχών να ανταποκριθούν στο έργο που τους έχει ανατεθεί. Βέβαια, αυτή η αδυναμία ανταπόκρισης των υπουργών στα καθήκοντά τους, εφόσον μένουν αμετακίνητοι στις καρέκλες τους, αντανακλά και σε αυτόν που τους επέλεξε και τους κρατά.

Μπήκαμε στο δρομολόγιο του νέου υπερσύγχρονου ηλεκτρικού λεωφορείου της Yutong

 

Είναι εντελώς αθόρυβο, δεν εκπέμπει ρύπους, με θέσεις για ΑμΕα, ενώ διαθέτει θύρες USB για να φορτίζουν οι επιβάτες το κινητό τους


Πρωινό Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, λεωφόρος Αμαλίας, Αθήνα. Ένα κομψό υπερσύγχρονο ηλεκτρικό λεωφορείο ασημί χρώματος, με πράσινες λεπτομέρειες, διασχίζει αθόρυβα τον πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας, μπροστά από τη Βουλή, με κατεύθυνση προς Ομόνοια αποσπώντας τα βλέμματα των περαστικών.

Μπολσονάρου: «Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε μόνο για την πανδημία... Mια ημέρα όλοι θα πεθάνουμε»

 

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υποβάθμισε για μία ακόμα φορά τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορωνοϊού, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 162.000 άνθρωποι στη χώρα του, λέγοντας στους Βραζιλιάνους να σταματήσουν να είναι «μια χώρα π...δων».

«Σήμερα συζητάμε μόνο για την πανδημία, πρέπει να σταματήσει αυτό. Λυπάμαι για τους νεκρούς, λυπάμαι. Αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, όλος ο κόσμος εδώ θα πεθάνει.

Καναδάς: Το Μόντρεαλ έσπασε το απόλυτο ρεκόρ θερμοκρασίας για τον Νοέμβριο

 

Η πόλη του Μόντρεαλ στον Καναδά έσπασε «το απόλυτο ρεκόρ» θερμοκρασίας για τον μήνα Νοέμβριο, καταγράφοντας 22,4 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα της χώρας οι καιρικές συνθήκες είναι ασυνήθιστα καλές, όπως ανακοίνωσε η Environment Canada.

«Δεν έχουμε δει ποτέ 22,4 βαθμούς Κελσίου τον Νοέμβριο, πολύ απλά πρόκειται για απόλυτο ρεκόρ για τον μήνα» σχολίασε η μετεωρολόγος Μαριάν Πελτιέ.

Το 1948 είχε καταγραφεί ο πλέον ζεστός Νοέμβριος, με τη θερμοκρασία να φτάνει ως τους 21,7 βαθμούς Κελσίου, εξήγησε η ίδια.

Κραυγή απόγνωσης από το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΜΕΘ - ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΑΧΕΠΑ - ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ανατριχίλα προκαλούν οι πληροφορίες από τη Β. Ελλάδα και συγκεκριμένα από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για πλήρη αδυναμία του συστήματος ΕΣΥ να απορροφήσει περισσότερους ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ αποκαλύπτουν πως τη Δευτέρα το βράδυ δόθηκε και η τελευταία διαθέσιμη κλίνη για Covid σε ασθενή με κορωνοϊό.

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου άρχισε η εφημερία του νοσοκομείου, που σημαίνει πως αναμένεται η διακομιδή ασθενών από όλη τη Β. Ελλάδα.

Ο κ. Κικίλιας στην παρθενική του εμφάνιση μετά 8 μήνες, δεν βρήκε μισή λέξη να πει για την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης

 

Καλωσορίζουμε τον εξαφανισμένο Υπουργό Υγείας που μετά από 8 μήνες πανδημίας, βγήκε επιτέλους σήμερα στην ενημέρωση των πολιτών. Οποιαδήποτε συσχέτιση της παρουσίας του άρον - άρον μετά την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Τσίπρα για υπουργό υγείας κοινής αποδοχής είναι απολύτως συμπτωματική. Όπως και το άγχος του να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και όχι να παρουσιάσει έστω και τώρα κάποιο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Νέβιλ: «Θα ήταν φανταστικό να κερδίσει τον τίτλο με την Τότεναμ ο Μουρίνιο»

 

Ο Γκάρι Νεβίλ παραδέχεται ότι θα ήταν έκπληξη εάν ο Ζοσέ Μουρίνιο οδηγούσε την Τότεναμ στον πρώτο τίτλο της στην Premier League.

«Είπα πριν από λίγες εβδομάδες ότι η Τότεναμ δεν θα μπορούσε να κερδίσει το πρωτάθλημα και το πιστεύω ακόμη. Αλλά συμφωνώ με τον Τζέιμι Κάραγκερ όταν λέει ότι θα ήταν μια φανταστική ιστορία να δει τον Μουρίνιο να κερδίζει την Premier League με την Τότεναμ. Θα ανησυχούσε τους οπαδούς της Τσέλσι, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ. Και θα ήταν μια υπέροχη ιστορία γιατί η Τότεναμ δεν κέρδισε ποτέ την Premier League» είπε ο Άγγλος πρώην διεθνής, σημειώνοντας ότι φαίνεται πως και η Τότεναμ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο:

Σχεδόν το 80% των Αμερικανών πιστεύει ότι νικητής των εκλογών είναι ο Μπάιντεν

 

Σχεδόν το 80% των Αμερικανών, περιλαμβανομένων περισσότερων από τους μισούς Ρεπουμπλικανούς, αναγνωρίζει τον Τζο Μπάιντεν ως νικητή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, αφού τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης τον ανακήρυξαν νικητή, καθώς προηγείται στις αμφίρροπες πολιτείες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Ο Μπάιντεν -που χρειαζόταν 270 εκλέκτορες για να κερδίσει στις εκλογές- έχει συγκεντρώσει 279,

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ρίτσος

 

Σήμερα ολοκληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος έγραψε ένα χρυσό κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας με τα ποιήματα του και ανήκει στη λεγόμενη «γενιά του ‘30. Ο «Επιτάφιος», η «Ρωμιοσύνη» και η «Σονάτα υπό το Σεληνόφως» είναι τρία από τα πιο γνωστά έργα του ενώ το 1975 προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο Γιάννης Ρίτσος γεννήθηκε στη Μονεμβασιά την πρωτομαγιά του 1909. Ήταν το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά του μεγαλοκτηματία Ελευθέριου Ρίτσου και της Ελευθερίας Βουζουναρά. Τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια του ήταν η Νίνα (1898-1970), ο Μίμης (1899-1921) και η Λούλα (1908- 1995).

Τον Ιανουάριο έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Peugeot Expert

 

Η ηλεκτρική έκδοση του compact van της γαλλικής φίρμας ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με το λανσάρισμα στη χώρα μας να προγραμματίζεται για τον πρώτο μήνα του 2021.

Το e-Expert προσφέρεται σε τρία μήκη αμαξώματος (Compact 4.6μ., Standard 4.95μ. και Long 5.30μ.), έχει ικανότητα έλξης έως 1.000 κιλά και ωφέλιμο φορτίο έως 1.275 κιλά.