Τον Jim Jordan στηρίζει ο Trump για πρόεδρο της Βουλής - Εάν εκλεγεί, βοήθεια τέλος στην Ουκρανία

 Η στήριξη του Trump αναμένεται να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Jordan στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων

Τη στήριξη του στον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Jim Jordan για την θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων εκφράζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump μετά την αποπομπή του Kevin McCarthy.
«Ο βουλευτής Jim Jordan ήταν αστέρι πολύ πριν το επιτυχημένο του ταξίδι στην Ουάσινγκτον, ως εκπρόσωπος της 4ης Περιφέρειας του Ohio.
Είναι δυνατός για το Έγκλημα, τα Σύνορα, το Στρατό μας και τους Βετεράνους μας και για τη 2η Τροπολογία.

Βόμβα Ουγγαρίας στην ΕΕ… για προϋπολογισμό: Όχι άλλα χρήματα για όπλα και πόλεμο στην Ουκρανία

 Η Κομισιόν έχει προτείνει τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό της ΕΕ έτσι ώστε να δοθούν επιπλέον 50 δις ευρώ στην Ουκρανία

Με κατηγορηματικό τρόπο διαμηνύει η Ουγγαρία ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την πρόταση της Κομισιόν για τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2024 – 2027 έτσι ώστε να εγκριθούν επιπλέον 50 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου μεταξύ άλλων να κατευθυνθούν στην Ουκρανία στο πλαίσιο της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στον πόλεμο της ενάντια στη Ρωσία.

Ένα βήμα πριν την προσχώρηση στη ΝΔ ο Ανδρέας Λοβέρδος – Το ΠΑΣΟΚ θα συμπιεστεί από Μητσοτάκη- Κασσελάκη

 Η ΝΔ σε λίγο καιρό θα εντάξει στις τάξεις της τον Ανδρέα Λοβέρδο, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτή που δεν κατάφερε να εκλεγεί

Eτοιμάζεται άνοιγμα στο Κέντρο και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ από την Νέα Δημοκρατία και αυτό ακούει στο όνομα Ανδρέας Λοβέρδος.
Κάτι που ήταν ουσιαστικά προγραμματισμένο εδώ και πολύ καιρό, αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά.

Αμελητέα η δυναμική Λοβέρδου

Η ΝΔ σε λίγο καιρό θα εντάξει στις τάξεις της τον Ανδρέα Λοβέρδο, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτή που δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Έχασε ύψος το Mont Blanc, η ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης

 Το Mont Blanc (Λευκό Όρος), η ψηλότερη κορυφή των Άλπεων και της Ευρώπης, μετρήθηκε τον Σεπτέμβριο στα 4.805,59 μ., δηλαδή 2,22 μέτρα χαμηλότερα από το 2021, όταν είχε γίνει η προηγούμενη μέτρηση.

Ο γεωμέτρης Ζαν ντε Γκαρέ, επικεφαλής της ομάδας που έκανε τη μέτρηση, σχολίασε ότι αυτή η διαφορά οφείλεται πιθανόν στη μείωση των βροχοπτώσεων το καλοκαίρι. «Σε δύο χρόνια, μπορεί να έχει ανακτήσει αυτό το ύψος ή να είναι ακόμη ψηλότερο» πρόσθεσε.

Τραμπ: Με ρώτησαν αν θα αναλάμβανα προσωρινά πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων – Στηρίζει τον Τζιμ Τζόρνταν για τη θέση

 Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίσθηκε πως αναφέρθηκε η ιδέα να αναλάβει ο ίδιος προσωρινά τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κάτοχος της οποίας καθαιρέθηκε.

Ο Κέβιν Μακάρθι, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής, αποπέμφθηκε την Τρίτη με μια ιστορική ψηφοφορία στο Κογκρέσο, θύμα αδελφοκτόνων διενέξεων στους κόλπους του κόμματός του έπειτα από εξέγερση τραμπικών βουλευτών.

«Μου ζήτησαν να μιλήσω ως ενοποιός επειδή έχω τόσους φίλους στο Κογκρέσο», δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Τραμπ μιλώντας στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό Fox News.

Η Σουηδία στέλνει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 200 εκατ. δολαρίων προς το Κίεβο – Είναι το 14ο

 Η Σουηδία θα αποστείλει στην Ουκρανία νέο πακέτο στρατιωτικής στήριξης αξίας 2,2 δισεκ. κορωνών (199 εκατ. δολαρίων), που περιλαμβάνει κυρίως πυρομαχικά και ανταλλακτικά συστημάτων που της είχε ήδη παραδώσει, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Παλ Γιόνσον.

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα είναι το 14ο που στέλνει η Σουηδία στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, ανεβάζοντας τη συνολική αξία αυτού του είδους της σουηδικής βοήθειας σε πάνω από 22 δισεκ. κορώνες.

Σε ποια χώρα το δικαίωμα του να έχεις ΙΧ ξεκινά από 76.000 δολάρια… χωρίς το αυτοκίνητο

 Το να έχεις αυτοκίνητο στη Σιγκαπούρη, ήταν πάντα κάτι σαν πολυτέλεια. Τώρα, το κόστος αυτό εκτινάχθηκε σε νέα…ύψη. 

Στην Σιγκαπούρη όποιος θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο, απαιτείται να πληρώσει πρώτα μια άδεια, η οποία πλέον κοστίζει 76.000 δολάρια, ποσό τέσσερις φορές μεγαλύτερο σε σχέση με το 2020.

Και αυτό απλώς εξαγοράζει το δικαίωμα αγοράς ενός τυπικού αυτοκινήτου Κατηγορίας Α, με κινητήρα μικρού έως μεσαίου μεγέθους 1.600cc ή μικρότερο.

Συναγερμός στα αεροδρόμια των Φιλιππίνων μετά από ανώνυμη προειδοποίηση για βόμβες σε αεροσκάφη

 Οι Φιλιππίνες έθεσαν όλα τα εμπορικά τους αεροδρόμια σε αυξημένο συναγερμό ύστερα από ανώνυμη προειδοποίηση ότι μπορεί να εκραγούν βόμβες σε αεροσκάφη που αναχωρούν από τη Μανίλα προς διάφορους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων και τουριστικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

«Άμεσα ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας» εφαρμόζονται σε 42 εμπορικά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, ανέφερε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAAP) των Φιλιππίνων σε ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι εξακριβώνεται η αξιοπιστία των προειδοποιήσεων.

Ε. Αποστολάκης στην ΕΡΤ: Το συνέδριο θα γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα – Φυσιολογικές οι εσωκομματικές αντιδράσεις, όχι ο πόλεμος

 Για τη στήριξη που παρέχει στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη μίλησε στην ΕΡΤ ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, λέγοντας ότι «στον κ. Κασσελάκη είδα μια καινούργια ελπίδα. Κάτι φρέσκο. Κάτι καινούργιο. Κάτι που είναι διαφορετικό. Ότι υπάρχει η αίσθηση ότι δεν χάθηκε το όνειρο».

Βουλγαρία: Εκδηλώσεις υποστήριξης στην κυβέρνηση Ντένκοφ, μετά την πρόταση μομφής

 Υποστηρικτές της βουλγαρικής κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης, μπροστά από το κτίριο του Υπουργικού Συμβουλίου στη Σόφια μέσω μιας πρωτοβουλίας στο Facebook.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σύνθημα «Στηρίζω την κυβέρνηση Ντένκοφ». Οι διοργανωτές προέτρεψαν “να μην επιτραπεί η ανατροπή μιας από τις πιο ποιοτικές και λειτουργικές κυβερνήσεις για τη Βουλγαρία“.

Οι συμπαθούντες του στελέχους οργάνωσαν μια  δράση και μπροστά από την είσοδο του κτιρίου της Εθνοσυνέλευσης.