#Novartis_Gate Πολάκης: Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα - Εμετικός ο νόμος Βενιζέλου

«Το πρώτο συμπέρασμα από τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis είναι ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα» τόνισε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Ο κ. Βενιζέλος και οι προκάτοχοί του έφτιαξαν έναν νόμο που να σας καθαρίζει. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρεοκοπήσατε τη χώρα και ένα μεγάλο μέρος της χρεοκοπίας οφείλεται στον χώρο της υγείας» τόνισε ο κ. Πολάκης και χαρακτήρισε «εμετικό» τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, επειδή οδηγεί σε παραγραφές. ..

Σαλμάς: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό αλλά δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα

O πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς διαμαρτυρήθηκε για την ύπαρξη δέκα καλπών και αναρωτήθηκε αν μπορεί κάποιος βουλευτής να πει "όχι" για τον Σαλμά λόγω αναρμοδιότητας και "ναι" για τον Λυκουρέντζο, ότι δηλαδή έχει αρμοδιότητα η Βουλή. «Υπάρχει πιθανότητα να πει κάποιος ναι στη δίωξη ενός από τους δέκα, όταν η επιτροπή δεν έχει διερευνήσει την υπόθεση; Πρέπει να είναι τρελός» είπε, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.


Αναφερόμενος στην παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή σημείωσε ότι «μια πληροφορία που με αφορούσε η οποία εισφέρθηκε από έναν προστατευόμενο μάρτυρ , την παρέπεμψαν 159 βουλευτές να εξεταστεί, σε αναρμόδια επιτροπή».

#Novartis_Gate: Ο Γεωργιάδης ταυτίστηκε με τον Μαντέλη

Έχοντας -κατά τα φαινόμενα- το κληρονομικό χάρισμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ταύτισε τον εαυτό του με τον καταδικασμένο για μίζες Τάσο Μαντέλη.


Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε την καθιερωμένη πλέον αναφορά του στο Documento. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο καυστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για την αδράνεια που επιδείκνυε η πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ως προς την υπόθεση της αδήλωτης κυπριακής εταιρίας του στελέχους