Βουλγαρία: Το πρώτο ερευνητικό σκάφος θα αποπλεύσει για την Ανταρκτική

 Το πρώτο βουλγαρικό, στρατιωτικό ερευνητικό σκάφος (RSV) «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» θα αποπλεύσει από τη Βάρνα με προορισμό την Ανταρκτική στις 27 Δεκεμβρίου, ανέφερε ο καθηγητής Κρίστο Πιμπίρεφ, ο επικεφαλής της 31ης Βουλγαρικής Αποστολής Ανταρκτικής.

Η Ρωσία δίνει 24 μαχητικά Su-35 στο Ιράν… ανησυχία στο Ισραήλ

 Δυτικές πηγές πληροφοριών που παρακολουθούν τις συμφωνίες ασφαλείας μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας αναφέρουν ότι η Μόσχα θα παράσχει σύντομα μια πλήρη μοίρα μαχητικών αεροσκαφών στην Τεχεράνη. Προφανώς θα πρόκειται για 24 μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-35, που αρχικά κατασκευάστηκαν για την Αίγυπτο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που τορπιλίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

1822: Τα Χριστούγεννα των Αγωνιστών στο Μεσολόγγι

Καλά Χριστούγεννα, φίλες και φίλοι. Μακάρι να επικρατήσει η ειρήνη στις ψυχές μας και σε όλο τον κόσμο! Εορτάζουμε ως Χριστιανοί και ταυτοχρόνως ως Έλληνες πρέπει να διατηρούμε την ιστορική μνήμη. Και ξαναδιαβάζουμε την Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως για να δούμε πώς σώθηκε το Μεσολόγγι από την επίθεση του Ομέρ Βρυώνη ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1822. Ακριβώς πριν από διακόσια χρόνια.

“Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ελληνικών ακτών;”

 Εικάζεται ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ελληνικών ακτών. Όχι μόνο θα μπορούσαν να προμηθεύουν τη χώρα με ενέργεια για δεκαετίες, αλλά θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν την Ευρώπη να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο» γράφει σε ανταποκρισή του από την Αθήνα ο Γκερντ Χέλερ στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten.

Μαζική προμήθεια drone αντι-ραντάρ, εγχώρια ανάπτυξη και κατασκευή, πάλι όμως όχι από την Ελλάδα, δυστυχώς

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του “The Defence Post”, η κυβέρνηση της Ταϊβάν, υπέγραψε σύμβαση αγοράς 104 drone-περιφερόμενων πυρομαχικών τύπου Chien Hsiang εναντίον συστημάτων ραντάρ με το κρατικό ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας της χώρας (National Chung-Shan Institute of Science and Technology – NCSIST). Το Chen Hsian που από ότι φαίνεται προέρχεται, ή έχει αντλήσει πολλά από τα σχεδιαστικά

Ουκρανία: Έτοιμος για διαπραγματεύσεις ο Πούτιν – Δεν περιμένει το θαύμα ο Ζελένσκι

Στην Ουκρανία, μήνυμα για την ημέρα των Χριστουγέννων έστειλε ο πρόεδρος Ζελένσκι, εκτιμώντας ότι το Κίεβο θα κάνει το δικό του χριστουγεννιάτικο θαύμα έναντι της Ρωσίας.

«Αντέξαμε στην αρχή του πολέμου – αντέξαμε επιθέσεις, απειλές, πυρηνικό εκβιασμό, τρομοκρατία, πυραυλικά πλήγματα. Θα αντέξουμε αυτόν τον χειμώνα επειδή ξέρουμε για ποιο πράγμα πολεμάμε», τόνισε.

ΗΠΑ: Φορητός υπολογιστής προκάλεσε φωτιά σε αεροπλάνο με 167 επιβάτες – Δραματική εκκένωση στο JFK (video)

 Με καπνό γέμισε η καμπίνα ενός αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του JFK, στη Νέα Υόρκη, όταν κατά τη διάρκεια προσγείωσης ξέσπασε φωτιά σε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η αναστάτωση που προκλήθηκε από τις φλόγες και τους καπνούς ήταν τόσο μεγάλη που οι 133 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου της JetBlue, που διενεργούσε την πτήση από τα Μπαρμπάντος, αναγκάστηκαν να το εκκενώσουν εν μέσω πολικών θερμοκρασιών.

Ο «κυκλώνας βόμβα» των ΗΠΑ μέσα από 10 εντυπωσιακές φωτογραφίες

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήττονται από κακοκαιρία πρωτοφανούς σφοδρότητας, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και φοβερές ποσότητες χιονιού. Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις ζωές των Αμερικανών, το αποτέλεσμα των χιονοπτώσεων μας προσφέρει εξαιρετικά ενσταντανέ.

Δείτε στην παρακάτω συλλογή τις εντυπωσιακές εικόνες που έχουν καταγραφεί