Βερόπουλος: Στην Ελλάδα έκλεισε, στα Σκόπια μεγαλουργεί

Σε νέες επενδύσεις στην ιδιαίτερα δύσκολη αγορά των Σκοπίων προχωρά ο Νίκος Βερόπουλος με την VERO. Ποίες άλλες ελληνικές αλυσίδες έχει προωθεί στα Σκόπια
Μπορεί η αγορά της ΠΓΔΜ να είναι πιο μικρή, οι κάτοικοι της πιο φτωχοί από τους Έλληνες, και οι τελευταία 20ετία ιδιαίτερα ταραχώδης (σ.σ. η χώρα έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στα πρόθυρα εμφυλίου) όμως για τον Νίκο Βερόπουλο, που στην Ελλάδα της ύφεσης δεν κατάφερε να αντέξει,

Στα Χανιά το υπερπολυτελές γιοτ του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Το υπερπολυτελές γιοτ του Ρομάν Αμπράμοβιτς, Eclipse, έκανε την εμφάνιση του σήμερα στο παλιό λιμάνι της πόλης των Χανίων.
Η χλιδή εντός του γιοτ είναι απερίγραπτη. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο γιοτ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο, με την αξία του να αγγίζει τα δύο δισεκατομμύρια.

Η διεθνής προσοχή στραμμένη στις γερμανικές εκλογές

Η Γερμανία ψηφίζει τον Σεπτέμβριο και το διεθνές ενδιαφέρον είναι έντονο. Η αρχισυντάκτρια της DW Ίνες Πολ εξηγεί γιατί οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές και πώς θα τις καλύψει δημοσιογραφικά η DW.

Η προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης θα είναι έντονα στραμμένη στη Γερμανία τους μήνες που ακολουθούν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν με συμπάθεια και εκτίμηση τη Γερμανία. Σε καμία περίπτωση όμως όλοι.

Τι συγκινεί προεκλογικά τους Γερμανούς της Ελλάδας;

Ανταπόκριση του Deutschlandfunk από την Αθήνα καταγράφει τις διαθέσεις Γερμανών που ζουν στην Ελλάδα ενόψει των γερμανικών εκλογών της Κυριακής. Αναφορές στο προσφυγικό, αλλά και στο ρεκόρ επισκεπτών της documenta.
Σκέψεις και προβληματισμούς Γερμανών που ζουν στην Ελλάδα επιχειρεί να καταγράψει ανταπόκριση στην ιστοσελίδα του γερμανικού ραδιοφώνου Deutschlandfunk ενόψει των

Παραίτηση του αντιπροέδρου του Front National

Η ημέρα στη Γαλλία ξεκίνησε με μια ηχηρή παραίτηση, αυτή του Φλοριάν Φιλιπό, αντιπροέδρου και στρατηγικού εγκέφαλου στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.
Η παραίτηση Φλοριάν Φιλιπό έγινε μπροστά στις κάμερες και δεν ξάφνιασε όσους γνώριζαν τις εσωκομματικές διαμάχες στο Εθνικό Μέτωπο μετά την αποτυχία του κόμματος στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για τη μικρή Νεφέλη

Η μικρή Νεφέλη διαγνώσθηκε τον Ιούλιο με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπείες στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία. Έπρεπε όμως να μεταφερθεί σε ειδικό νοσοκομείο του εξωτερικού για μια πιο αποτελεσματική θεραπεία. Και θα τα καταφέρει χάρη στην βοήθεια χιλιάδων πολιτών που έσπευσαν να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια της μικρούλας για να ανταποκριθεί στα έξοδα.

Ένα Γερμανικό πείραμα στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά οικονομία

Η Οικονομία απουσιάζει ως αυτόνομο μάθημα στα σχολεία. Αναφορές σε οικονομικά θέματα δεν γίνονται συστηματικά παρά μόνο εμβόλιμα σε άλλα μαθήματα όπως την ιστορία. Η Βάδη-Βυρτεμβέργη κάνει τώρα ένα πείραμα.
Smartphone στο χέρι, ίσως ένα σάντουιτς το μεσημέρι, ντόνερ ή γύρος ελληνιστί, αναψυκτικό, βόλτα και μετά σπίτι. Αυτές είναι οι μικρές, καθημερινές συνήθειες ενός μαθητή στη Γερμανία.

Τι είπε ο άνθρωπος! Αντίθετη στην ανθρώπινη φύση μια κοινωνία χωρίς ανισότητες

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».
Ποτέ ίσως άλλοτε στην ιστορία αυτού του τόπου σε μια φράση δεν έχουν ειπωθεί τόσα πολλά.
Για την ακρίβεια δεν είχε προσφερθεί στο φιλοθεάμον κοινό τέτοιο ξεβράκωμα από τον γυμνό βασιλιά του νεοφιλελευθερισμού.
Τι μας είπε ο «μετριοπαθής», ο «ήπιος», ο «κεντροδεξιός» κύριος Μητσοτάκης;

Και τελικά…δεν φεύγει η Eldorado Gold από την Ελλάδα

Κανονικά θα συνεχιστεί η λειτουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής, καθώς η «Ελληνικός Χρυσός» ανακοίνωσε σήμερα πως τελικά δεν θα αναστείλει τις εργασίες, όπως είχε απειλήσει με τελεσίγραφο, το οποίο θα έληγε αύριο Παρασκευή. Μάλιστα η εταιρεία εκφράζει τώρα την ικανοποίησή της για τον «εποικοδομητικό διάλογο», όπως λέει, αν και δεν άλλαξε κάτι στη στάση της κυβέρνησης, η οποία επιμένει πως όλα τα ανοιχτά ζητήματα θα λυθούν μέσω της διαιτησίας.

Κλείνει η παμπ όπου έκαναν τις συναντήσεις τους ο Μαρξ και ο Ένγκελς

Η παμπ στην οποία ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έκαναν τις συζητήσεις τους για την κομμουνιστική επανάσταση, κλείνει.
Η παμπ βρίσκεται στο Σάλφορντ και φέρει το όνομα «The Crescent», ενώ την εποχή που σε αυτήν έκαναν τις συναντήσεις τους οι εμπνευστές του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» ονομάζονταν «The Red Dragon» και σύμφωνα με την εφημερίδα Manchester Evening News «κλείνει μέχρι νεωτέρας».