Η Yamaha Motor παρουσίασε το πρώτο Golf Car με κινητήρα υδρογόνου

 Με την παρουσίαση του πρωτότυπου Golf Car με κινητήρα υδρογόνου η Yamaha Motor ηγείται της παγκόσμιας καινοτομίας στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων

Με την παρουσίαση του πρωτότυπου Golf Car με κινητήρα υδρογόνου κατά τη διάρκεια του PGA Show 2024 – της μεγαλύτερης εκδήλωσης του κλάδου – η Yamaha Motor ηγείται της παγκόσμιας καινοτομίας στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων και όχι μόνο.

Ραγδαία η επιδείνωση από την Κυριακή - Πτώση ως και 10 βαθμούς Κελσίου στη θερμοκρασία - Έρχονται θυελλώδεις βοριάδες και χιόνια ακόμη και στην Αττική

 Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη αύριο και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1) και την Τρίτη (30/1) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Ο Μπραντ Πιτ «γερνάει όπως ο Μπέντζαμιν Μπάτον» – Βίντεο με το «ένοχο» μυστικό του

 Viral έγινε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που αναφέρει πως ο Μπραντ Πιτ «γερνάει όπως ο Μπέντζαμιν Μπάτον», γιατί ισχυρίζεται πως ο ηθοποιός έκανε λίφτινγκ και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

Ο Τζόνι Μπέτεριτζ που είναι αισθητικός προσώπου και πρώην γιατρός του βρετανικού ΕΣΥ, συνέκρινε φωτογραφίες του 60χρονου σταρ από το πρόσφατο παρελθόν με τωρινές και ανέφερε πως έχουν εξαφανιστεί οι ρυτίδες ή στοιχεία που προδίδουν την αληθινή ηλικία του.


Ο σωσίας του Παντελή Παντελίδη, Janus Wiberg πάει στην Eurovision 2024

 Οι 8 φιναλίστ του DMGP 2024 δόθηκαν εχθές στη δημοσιότητα από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Δανίας, DR. Μέσα από το επιτυχημένο, αυτό, concept, θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Δανίας στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει στις 7, 9 και 11 Μάϊου στο Μάλμε της Σουηδίας.

Οι 8 φιναλίστ

Eurovision 2024: Σε απευθείας μετάδοση στο ERTFLIX η κλήρωση των Ημιτελικών

 Η ΕΡΤ θα μεταδώσει, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, σε απευθείας σύνδεση με το Μάλμε της Σουηδίας, την κλήρωση των Ημιτελικών του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στις 20:00.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά την καθιερωμένη τελετή παράδοσης-παραλαβής από την περσινή διοργανώτρια πόλη, το Λίβερπουλ, στη φετινή, το Μάλμε.

Την τελετή και την κλήρωση, με την οποία θα καθοριστεί σε ποιον από τους δύο Ημιτελικούς της Εurovision 2024 θα διαγωνιστούν οι συμμετέχουσες χώρες, θα παρουσιάσουν η Pernilla Månsson Colt και η Farah Abadi.

Η νέα Μις Ιαπωνία κατάγεται από την Ουκρανία και ξεσήκωσε αντιδράσεις – «Είναι Ευρωπαία, δεν έχει σχέση με εμάς»

 Αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η νέα Μις Ιαπωνία, γιατί η γυναίκα που κέρδισε τα καλλιστεία στη χώρα κατάγεται από την Ουκρανία και αρκετοί θεωρούν πως δεν έπρεπε να συμμετέχει, πόσο μάλλον να αναδεχθεί νικήτρια.

Σύμφωνα με το BBC, η 26χρονη Καρολίνα Σιίνο γεννήθηκε το 1998 στην Ουκρανία και όταν ήταν 5 ετών μετακόμισε στην Ιαπωνία, όπου μεγάλωσε, στη Ναγκόγκα. Οι γονείς της χώρισαν και η Ουκρανή μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε έναν Ιάπωνα.

Χρήστος Βολικάκης: Ο Αλέξης Παππάς είναι ένας θρασύς, επαγγελματίας παίκτης ριάλιτι

 «Η Ασημίνα και η Δαλάκα δεν είναι φίλες, τις έλεγα βασίλισσες, αλλά δεν περίμενα τέτοια διπροσωπία»

Τις πρώτες του δηλώσεις, μετά την οικειοθελή του αποχώρηση από το Survivor, έκανε ο Χρήστος Βολικάκης στην εκπομπή «Γεια σου» και τον Κωνσταντίνο Αρτσίτα. Ο γνωστός αθλητής απάντησε για τον Αλέξη Παππά, την Ασημίνα Χατζηανδρέου, την Κατερίνα Δαλάκα, τη Μαρία Αντωνά, αλλά και τον Τριαντάφυλλο.

«Δεν ήταν ανατρεπτική η αποχώρησή μου. Ήμουν στα όριά μου και δεν άντεξα ούτε μια ώρα παραπάνω στο παιχνίδι.

Τέιλορ Σουίφτ: Σάλος από φωτογραφίες της πορνογραφικού περιεχομένου στα social media – Δημιουργήθηκαν μέσω τεχνητής νοημοσύνης

 Μέχρι και την αντίδραση του Λευκού Οίκου προκάλεσε ο βομβαρδισμός των κοινωνικών δικτύων με πορνογραφικές φωτογραφίες της Τέιλορ Σουίφτ να ποζάρει προκλητικά, οι οποίες φτιάχτηκαν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, οι πορνογραφικές φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν με την τεχνολογία deepfake της τεχνητής νοημοσύνης έγιναν viral

NBA: Ο Ντόντσιτς έσπασε το ρεκόρ του Αντετοκούνμπο σκοράροντας 73 πόντους (video)

 Απίθανη παράσταση στην Ατλάντα από τον Λούκα Ντόντσιτς, που τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/1) έγραψε ένα τεράστιο ρεκόρ καριέρας στην νίκη των Μάβερικς επί των Χοκς (148-143), απέναντι στην ομάδα που τον επέλεξε στο νούμερο 3 του NBA Draft 2018 και τον έστειλε στο Ντάλας για τον Τρέι Γιανγκ.

Η Ελληνική κυβέρνηση έδωσε € 31.728.747,00 επιχορήγηση στον σύζυγο της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

 Η Ελληνική Κυβέρνηση έδωσε € 31.728.747,00 Επιχορήγηση για δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης σε μία εταιρεία με την επωνυμία THERACELL LABORATORIES ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, της οποίας μέτοχος κατά 50% είναι η εταιρία Orgenesis.

Η επίσημη επιστολή στο Κογκρέσο για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα

 Το πρώτο καθοριστικό βήμα για την πώληση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα αλλά και των F-16 στην Τουρκία έγινε το βράδυ της Παρασκευής από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ειδικότερα, η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε στην επόμενη φάση, στέλνοντας την επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο για την ταυτόχρονη έγκριση της πώλησης νέων μαχητικών αεροσκαφών σε Ελλάδα και Τουρκία.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να εγκρίνει μια πιθανή στρατιωτική πώληση στην κυβέρνηση της Ελλάδας, F-35 Joint Strike Fighter συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης (CTOL) και σχετικού εξοπλισμού για εκτιμώμενο κόστος 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Γουατεμάλα: Σεισμός 6 Ρίχτερ έπληξε το νότιο τμήμα της χώρας – Aναφορές για τραυματισμούς και ζημιές

 Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών σημειώθηκε αργά χθες (τοπική ώρα, σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) στις νότιες ακτές της Γουατεμάλας, στον Ειρηνικό, σύμφωνα με την σεισμολογική υπηρεσία της χώρας INSIVUMEH.

Ο σεισμός, που έπληξε την περιοχή Εσκουίντλα, έγινε αισθητός και στο γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ.

Σε επιφυλακή ο στρατός στην Ταϊβάν – Εντόπισε 33 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και 7πολεμικά πλοία γύρω από τη νήσο

 Η Ταϊβάν μέτρησε 33 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και επτά πολεμικά πλοία γύρω από τη νήσο σε διάστημα 24 ωρών, με τον αριθμό τους να είναι ο υψηλότερος μετά τις προεδρικές εκλογές της 13ης Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ταϊβανέζικο υπουργείο Άμυνας.

Επίσης εντοπίστηκαν δύο κινεζικά αερόστατα πάνω από το στενό της Ταϊβάν, σύμφωνα με καταμέτρηση έως σήμερα το πρωί στις 06.00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο, ώρα Ελλάδας).

Από τα αεροσκάφη, σύμφωνα με το υπουργείο, τα 13 διέσχισαν τη διάμεση γραμμή στο Στενό της Ταϊβάν –ένα ανεπίσημο όριο μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, το οποίο το Πεκίνο δεν αναγνωρίζει.

Πύραυλος των Χούθι έπληξε το πετρελαιοφόρο Marlin Luanda στον Κόλπο του Άντεν

 Πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης έπληξε χθες Παρασκευή το πετρελαιοφόρο Marlin Luanda υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στα ανοιχτά του Άντεν

 Ένα εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από «πύραυλο» ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλιών νοτιοανατολικά του Άντεν, στην Υεμένη, ανακοίνωσαν η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey και το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλασσίου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Σύμφωνα με την Ambrey, στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά αλλά το πλήρωμά του είναι σώο και ασφαλές.

Γαλλία: Μέτρα για τον αγροτικό τομέα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ατάλ – Διχασμένοι οι αγρότες

 Στη Γαλλία, οι αγρότες, βρίσκονται ήδη στην δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεων τους και το μέτωπο για τον Εμμανουέλ Μακρόν εξελίσσεται σε ιδιαίτερα σκληρό καθώς ετοιμάζεται η «πολιορκία» του Παρισιού, την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με νέα μέτρα να βάλει φρένο στις κινητοποιήσεις.

Ανταπόκριση: Θωμαϊς Παπαϊωάννου

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των Γάλλων αγροτών που απειλούν να αποκλείσουν τις εισόδους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τραμπ: Καλείται να καταβάλει αποζημίωση 83,3 εκατ. δολαρίων στην Ε. Τζιν Κάρολ

 Ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται να πληρώσει  83,3 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, αφού κρίθηκε ένοχος από το σώμα ενόρκων του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για την υπόθεση δυσφήμησης της αρθρογράφου Ε.Τζιν Κάρολ.

Η 80χρονη αρθρογράφος και συγγραφέας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι αμαύρωσε το όνομά της αρνούμενος το 2019 ότι την είχε βιάσει πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Τραμπ θα πρέπει να καταβάλει στον Κάρολ συνολικά 83,3 εκατομμύρια δολάρια.

Ρωσία: Στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει Ουκρανούς αιχμαλώτους να επιβιβάζονται στο αεροπλάνο που συνετρίβη

 Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο που λέει ότι δείχνει Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου να επιβιβάζονται στο αεροπλάνο που αργότερα συνετρίβη κοντά στο Μπέλγκοροντ.

Ουκρανοί σχολιαστές έσπευσαν να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα του βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι κατέρριψε το αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 74 επιβαίνοντες σε αυτό. Οι 65 ήταν Ουκρανοί στρατιώτες που επρόκειτο να απελευθερωθούν, στα πλαίσια μιας ανταλλαγής με Ρώσους αιχμαλώτους.