Γεωργιάδης για φαρμακευτική κάνναβη: Κάναμε λάθος το 2018 – Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την - έστω και με μεγάλη καθυστέρηση - παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Σε παραδοχή για «λάθος» που έκανε το 2018 η ΝΔ να μην υποστηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Την αναφορά αυτή δεν άφησε ασχολίαστη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι δήλωσε ο Γεωργιάδης στη Βουλή

Στην τελική ευθεία για τις νέες φρεγάτες: «Κόκκινο» από τους Αμερικανούς για παραχώρηση Arleigh Burke - Η εισήγηση του ΠΝ στην πολιτική ηγεσία

 

Εν αναμονή της επίσημης απάντησης από τους Αμερικανούς για τα πλοία ενδιάμεσης λύσης που προσφέρουν στον Ελληνικό Στόλο το Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζει την εισήγηση του προς την πολιτική ηγεσία αξιολογώντας όλες τις προτάσεις τις οποίες έως τώρα διαθέτει για τις νέες φρεγάτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει ήδη σαφές ότι στην παρούσα φάση δεν προτίθεται να αποδεσμεύσει και να παραχωρήσει στο Πολεμικό Ναυτικό τα πανίσχυρα αντιτορπιλικά Arleigh Burke, τα οποία αποτελούν εδώ και χρόνια αίτημα του Ελληνικού επιτελείου.

Ο «εφιάλτης» των Τούρκων - Βγήκε στο Αιγαίο ο «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ»: «Αστακός» και φορτωμένος με τους «φονικούς» Exocet - Μάχη με το χρόνο για τον «ΒΛΑΧΑΚΟ»

Εκτός από τους οκτώ Exocet διαθέτει το πυροβόλο Oto Melara Super Rapid των 76mm με δυνατότητα 100 βολών το λεπτό και βεληνεκές που φτάνει τα 16 χλμ. δύο μικρότερα πυροβόλα Oto Melara των 30mm είναι τοποθετημένα στο πρυμνιό τμήμα του πλοίου.

Μπορεί το ενδιαφέρον του Πολεμικού Ναυτικού να εστιάζεται το τελευταίο διάστημα στη μεγάλη «ναυμαχία» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τις νέες φρεγάτες ωστόσο η επιχειρησιακή ένταξη της νέας πυραυλακάτου «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» στο οπλοστάσιο του Στόλου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. 

Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση

 

Ζήσης Ψάλλας

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι μια μορφή διαλειμματικής νηστείας μπορεί να μειώσει την υπέρταση ανασχηματίζοντας το μικροβίωμα του εντέρου σε ένα ζωικό μοντέλο.

Μελετώντας ένα μοντέλο τρωκτικών που ονομάζεται SHRSP (παρουσιάζει υπέρταση) και φυσιολογικούς αρουραίους, οι ερευνητές δημιούργησαν δύο ομάδες. Η μια ομάδα περιέλαβε SHRSP και φυσιολογικούς αρουραίους που τρέφονταν κάθε δεύτερη μέρα, ενώ η άλλη ομάδα περιέλαβε SHRSP και φυσιολογικούς αρουραίους με απεριόριστη διαθεσιμότητα τροφής (ομάδα ελέγχου).

Πιο υγιές προφίλ βιοδεικτών έχουν οι χορτοφάγοι

 

Ζήσης Ψάλλας

Ορισμένοι βιοδείκτες έχουν χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση της επίδρασης της διατροφής στην υγεία και μπορεί να σηματοδοτούν κακές ή καλές επιπτώσεις στις χρόνιες ασθένειες.

Για να κατανοήσουν εάν η διατροφική επιλογή μπορεί να κάνει τη διαφορά στα επίπεδα των δεικτών που σχετίζονται με ασθένειες στο αίμα και τα ούρα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ανέλυσαν δεδομένα από 177.723 υγιείς συμμετέχοντες (ηλικίας 37-73 ετών) της μελέτης Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα άτομα αυτά δεν ανέφεραν σημαντικές αλλαγές στη διατροφή τους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Καρδιακές παθήσεις και παχυσαρκία μπορεί να οφείλονται στη λειτουργία του ήπατος

 

Ζήσης Ψάλλας

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το πόσο ευαίσθητοι είμαστε στην παχυσαρκία και τις καρδιακές παθήσεις θα μπορούσε να καθορίζεται από το συκώτι μας. 

Χρησιμοποιώντας ένα δείγμα πολλών χιλιάδων ατόμων, επιστήμονες από το Brunel University London και το Imperial College London διαπίστωσαν ότι οι καρδιακές παθήσεις είναι πολύ πιο διαδεδομένες σε άτομα που γεννήθηκαν με ένα σύνολο γονιδίων που είχαν προηγουμένως συσχετιστεί με το μεταβολισμό του λίπους και της γλυκόζης. 

Eurovision 2021: Απογοήτευσε το μεγάλο φαβορί στην πρώτη πρόβα- Έπεσε στη 2η θέση!

 

Η 18χρονη πληθωρική Ντέστινι Τσουκουνιγιέρε που εκπροσωπεί φέτος της Μάλτα στην Eurovision, θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Το κορίτσι από τη Μάλτα, καρπός του έρωτα της Μαλτέζας μητέρας της και του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή Τσουκουνιγιέρε, και το τραγούδι «Je Me Casse» ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή μεταξύ των πιο ισχυρών συμμετοχών στη Eurovιsion 2021.

Ώρα κρίσης για τον Φιλιππίδη

 

Στα χέρια του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου βρίσκεται η τύχη του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς αναμένεται η απόφαση για το εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού-σκηνοθέτη ή όχι. Η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες, με τον εισαγγελικό λειτουργό να μελετά εξονυχιστικά  τις καταγγελίες τριών γυναικών οι οποίες αναφέρουν ότι δέχθηκαν βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις από τον δημοφιλή κωμικό. Γι' αυτές τις καταγγελίες ο ηθοποιός είχε απαντήσει μέσω γραπτού υπομνήματος.

O ήχος αυτής της Ferrari είναι τρομερός!

 

Η 812 Superfast είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα στην γκάμα της φημισμένης ιταλικής φίρμας. Οι μηχανικοί της Ferrari στο Maranello έχουν φτιάξει ένα εκπληκτικό τετράτροχο με απίστευτες επιδόσεις.

Ο V12 6,5 λίτρων κινητήρας αποδίδει 800 ίππους και 718 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 340 χλμ./ώρα.

Ο ήχος του μοτέρ ακόμη και με τη εργοστασιακή εξάτμιση είναι υπέροχος. Στην περίπτωση της συγκεκριμένης Ferrari 812 Superfast με την έξτρα εξάτμιση της Fabspeed όμως, τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα.

O Ronaldo πήγε στο εργοστάσιο της Ferrari

 

Είναι σταρ και το επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Ακόμη και όταν έχει απέναντί του έναν πρόεδρο αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως ο John Elkann στη συγκεκριμένη περίπτωση ή τους οδηγούς της Ferrari F1, συμπεριφέρεται σαν ο απόλυτος άρχοντας. Έδωσε και φανέλα στους Leclerc και Sainz

Ο Cristiano Ronaldo επισκέφθηκε τις φημισμένες εγκαταστάσεις της ιταλικής φίρμας στο Maranello, ξεναγήθηκε στη γραμμή παραγωγής και σε ορισμένους από τους χώρους της εταιρείας και συναντήθηκε με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz jr, προκειμένου να φωτογραφηθεί μαζί τους και να τους δώσει από μια υπογεγραμμένη φανέλα του.

Η USAFE με τα F-15 ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αεροπορική υπεροχή της ΠΑ στην περιοχή

 

Μετά την στρατηγική αεροπορική βάση της Λάρισας, που πολλές φορές έχουν προτιμήσει οι Αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις (σ.σ. εκεί είχαν προσγειωθεί και τα F-22), επόμενος σταθμός τους δεν είναι η επιστροφή στις εγκαταστάσεις της πολεμικής μοίρας που ανήκουν τα 12 F-15.

Τα μαχητικά F-15 C/D της 493 Μοίρας της USAFE, θέλουν να γνωρίσουν και την Κρητική φιλοξενία στο στρατηγικό νησί που βρέχεται από τη Μεσόγειο.

Εντυπωσιακό βίντεο των UP STORIES με την τεράστια ελληνική σημαία στη Λίμνη Πλαστήρα

 

H ομάδα των UP STORIES έκανε πάλι το θαύμα της.


Κατέγραψε με μοναδικό τρόπο την χθεσινή έπαρση, στην Λίμνη Πλαστήρα, της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας στον κόσμο.


Επένδυσε μάλιστα το εξαιρετικά γυρισμένο βίντεο με τον εθνικό ύμνο.

Πολάκης: Γι αυτό σας βάφτισα ΠΡΩΤΟ ΦΛΕΜΑ!!!

 

Στο στόχαστρο του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σήμερα το «Πρώτο Θέμα» που προσπάθησε να «παντρέψει» τη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης για την άρση της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού ώστε να παράγονται από εθνικές φαρμακοβιομηχανίες με τις θέσεις του… Κυριάκου Μητσοτάκη που απέρριπτε τον Ιανουάριο με ειρωνείες τη σχετική πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο του Πρώτου Θέματος που έγραφε πως ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε την πρόταση του… Κυριάκου Μητσοτάκη!

Οι «μακεδονομάχοι» που έγιναν φίλοι των Βορειομακεδόνων

 

Μια χούφτα «γαλάζιοι» βουλευτές «καταπίνουν» σάρισες στην πιο… καυτή κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας.

Σταγόνα σταγόνα πίνει η κυβερνητική πλειοψηφία το πικρό ποτήρι της συμφωνίας των Πρεσπών. Μπορεί τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τους βόρειους γείτονες να παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες λόγω της φοβίας του Μεγάρου Μαξίμου για τις πολιτικές εξελίξεις που θα πυροδοτήσουν, όμως υπάρχουν κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν. Μία από αυτές είναι η συγκρότηση των κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας.

Φωτογραφικό σόου Βαρβιτσιώτη στην Ακρόπολη – Μετέτρεψε τον ιερό βράχο σε πασαρέλα

 

Μάλλον στη Νέα Δημοκρατία έχουν μπερδέψει την Ακρόπολη με χώρο πασαρέλας, αν κρίνουμε από τη φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου στην Ακρόπολη για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, όπου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνελήφθη πρώην βουλευτής με εντολή Φουρθιώτη

 

Πώς είχε την «εξουσία» ο τηλεπαρουσιαστής να δίνει εντολές στους αστυνομικούς ακόμη και εναντίον της Ελένης Αυλωνίτου.

Ο Μένιος Φουρθιώτης έδινε εντολές και η αστυνομία εκτελούσε τις προσταγές του, από παράλογες έως και παράνομες, αυθωρεί και παραχρήμα. Το Documento αποκαλύπτει μια σειρά από παραβάσεις της νομοθεσίας στις οποίες καταγγέλλεται ότι προέβησαν το 2020 αστυνομικοί του ΑΤ Χαλανδρίου προκειμένου να φέρουν σε πέρας την επιθυμία του Μ. Φουρθιώτη για σύλληψη της Ελένης Αυλωνίτου, σε βάρος της οποίας ο προφυλακισμένος σήμερα για κακουργήματα τηλεπαρουσιαστής είχε υποβάλει μήνυση.

Φρίκη στα Γλυκά Νερά: Νεκρή γυναίκα, δεμένος ο σύζυγος, δίπλα στο μωρό τους (Video)

 

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στα Γλυκά Νερά με τις λεπτομέρειες ασύλληπτης σκληρότητας να προκαλούν σοκ.

Γυναίκα, περίπου 20 ετών, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, δίπλα στον δεμένο σύζυγό της ενώ στην κούνια του ήταν το μωρό τους, 11 μηνών, που έκλαιγε. Οι πρώτες πληροφορίες για το ποιος ειδοποίησε την αστυνομία είναι συγκεχυμένες καθώς ο άνδρας φέρεται να ειδοποίησε ο ίδιος την αστυνομία σέρνοντας την καρέκλα στην οποία ήταν δεμένος ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έφτασε στο σημείο έπειτα από κλήσεις των γειτόνων.

Lockdown: «Ξεκλειδώνουν» οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις – Προς κατάργηση και τα SMS

 

Προς Τετάρτη απόγευμα υπολογίζονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα και το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας όπως μάσκα και αποστάσεις.

Όλα δείχνουν πως η άρση των περιορισμών θα έρθει μία ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 14 Μαΐου, 24 ώρες πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού. Τα τελευταία δεδομένα συντείνουν στο ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί μείωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και πιθανότατα τέλος του SMS.

Σε παράκρουση στη ΝΔ για τις πατέντες προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον… Μητσοτάκη!

 

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται πλέον η Νέα Δημοκρατία η οποία χειροκροτούσε μέχρι πρόσφατα την απόρριψη οποιασδήποτε σκέψης για εξασφάλιση των πατεντών των εμβολίων κατά του κορονοϊού με στόχο την παραγωγή τους από εγχώριες βιομηχανίες.

Μετά το ηχηρό ράπισμα που ήρθε από τις ΗΠΑ και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση η γραμμή Μητσοτάκη που υπερασπιζόταν ακόμα και στη Βουλή με ειρωνείες κατά του Αλέξη Τσίπρα τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, η ΝΔ προσπαθεί να τροφοδοτήσει με επιχειρήματα τον φιλικό της Τύπο και τα φιλικά της Μέσα Ενημέρωσης.