Κόρη ποδοσφαιριστή της Σαπεκοένσε ρωτά τη μητέρα της: «Εχει πεθάνει ο μπαμπάς;»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία γυναίκας ποδοσφαιριστή της Σαπεκοένσε, όταν δεν μπορεί να εξηγήσει στο παιδί της, πως ο πατέρας της «έφυγε» από τη ζωή και πως δεν θα τον ξαναδεί. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική Daily Mail, η 25χρονη Valdecia Paiva, σύζυγος του 29χρονου ποδοσφαιριστή της Τσαπεκοένσε, José Gildeixon Clemente de Paiva,

Συγκινητικές δηλώσεις από τον τερματοφύλακα της Τσαπεκοένσε: «Προτιμώ τη ζωή μου από το πόδι

 Είδε σχεδόν όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους του να ξεκληρίζονται. Ο ίδιος επιβίωσε, αλλά δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, καθώς οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν μερικώς το πόδι του. Ο Τζάκσον Φόλμαν συγκλονίζει με όσα

Ο Β. Σόιμπλε «στον κόσμο του»: Ζητά πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% από την Ελλάδα για 10 χρόνια

Η φράση, «στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί», ελπίζουμε να μην ταιριάζει γάντι στα όσα θα γίνουν σήμερα στις Βρυξέλλες. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την γερμανική Süddeutsche Zeitung ο Σόιμπλε θέλει ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% να παραταθεί για 10 χρόνια!

Tageszeitung: «Οι υπουργοί Οικονομικών μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια αποικία του ευρώ, όπου οι νόμοι δεν ισχύουν»

«Ελλάδα, η αποικία του ευρώ». Με αυτό τον δηκτικό τίτλο σχολιάζει σε άρθρο της την κατάσταση στην Ελλάδα η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου. Η αρθρογράφος κατακεραυνώνει την πολιτική της ΕΕ απέναντι στη χώρα: «Σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια πένεται.

Σκληρές αερομαχίες στην Ρω με τουρκικά μαχητικά - Απόντες από την επίσκεψη στο νησί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ (βίντεο)

 Απορρίφθηκε το αίτημα για έκδοση στην Τουρκία των τριών εκ των οκτώ αξιωματικών που είχαν προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη ....
Καστελλόριζο, Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και 10 βουλευτές, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, κ. Τελλίδη. Στην νήσω Ρω, στις 13.38 και ενώ τελούνταν το μνημόσυνο στην μνημη της "Κυράς της Ρω"

Οι αναγνώστες του TIME επέλεξαν το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2016

Στις 7 Δεκεμβρίου, το περιοδικό TIME θα ανακοινώσει επίσημα το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2016.
Ωστόσο, σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα τής ψηφοφορίας του κοινού για τη δική τους επιλογή για Πρόσωπο της Χρονιάς.

Ο Τσάρλι Σιν φαίνεται να κερδίζει τη μάχη με το AIDS -"Καθαρές" οι τελευταίες εξετάσεις

"Απίθανα υπέροχο" χαρακτηρίζει αυτό που του συμβαίνει ο διάσημος ηθοποιός και έχει σίγουρα δίκιο, αν όντως ισχύουν αυτά που περιγράφει ο ίδιος, αλλά και ο γιατρός του.
Ο Τσάρλι Σιν είχε σοκάρει τον κόσμο πριν από έναν χρόνο όταν είχε αποκαλύψει δημοσίως ότι βγήκε θετικός στον ιό HIV.

Μια χούφτα ξηροί καρποί τη μέρα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιά, καρκίνο και πρόωρο θάνατο

Οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον μια φούχτα ξηρών καρπών κάθε μέρα (γύρω στα 20 γραμμάρια), έχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο και άλλες ασθένειες, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ντάγκφιν 'Αουνε της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πρώτου,

Η μεσογειακή διατροφή με φυτικά λίπη δεν παχαίνει αλλά... αδυνατίζει

Αυτή είναι η διαπίστωση μιας νέας μεγάλης ισπανικής επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι, ιδίως οι ήδη παχουλοί, δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι η Μεσογειακή διατροφή θα τους παχύνει (εκτός και κάνουν επρβολές...).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ραμόν Εστρούχ του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ενδοκρινολογίας "The Lancet Diabetes & Endocrinology", πραγματοποίησαν μια κλινική δοκιμή με περίπου 7.500 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 55 έως 80 ετών.

Οι «αυστηρές» δίαιτες παχαίνουν, αντί να αδυνατίζουν

Οι δίαιτες πρόσληψης χαμηλού ποσοστού θερμίδων, μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, λένε για ακόμη μια φορά οι επιστήμονες, σύμφωνα και με τα νέα συμπεράσματα μιας ακόμη Βρετανικής έρευνας.
Οι επιστήμονες των πανεπιστημίων του Έξετερ και του Μπρίστολ, με επικεφαλής τον ψυχολόγο ‘Αντριου Χίγκινσον του πρώτου, βάσισαν τις παρατηρήσεις τους όχι μόνο σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ανθρώπους, αλλά και σε πουλιά και άλλα ζώα.

Η απάντηση Καμμένου στο... μάθημα ειρήνης της Αλβανίδας ομολόγου του

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Αλβανίδα ομόλογό του, ότι «η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ, ούτε τώρα είναι, πολεμοχαρής» έστειλε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε κατά σε εκδήλωση στη σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής.
«Αυτό θα πρέπει «να το ακούσουν ορισμένοι στα ανατολικά, αλλά και στα βόρεια σύνορά μας», διαμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στους υπαινιγμούς που έκανε η Μίμι Κόντελι μέσω ανάρτησής της στο Facebook,

Die Welt: Πώς η Ιταλία πέταξε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για καλύτερο μέλλον

Οι Ιταλοί έριξαν τον Ματέο Ρέντσι, πετώντας απλώς τη μεγαλύτερη ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Συνυπεύθυνοι είναι όμως και οι Ευρωπαίοι διότι εγκατέλειψαν τον Ρέντσι. Το «όχι» των Ιταλων έχει τουλάχιστον διαστάσεις: αφενός την αντίδραση κατά του κατεστημένου και αφετέρου την καθαρά ιταλική μη ορθολογική, γράφει ο αρθργράφος της Κλάους Γκάιγκερ / Klaus Geiger.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: 1-1 – Ο Σέρχιο Ράμος «μίλησε» και πάλι τελευταίος

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Ο Σέρχιο Ράμος είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, ο εμβληματικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης που υπέγραψε το πρώτο «Κλάσικο» της φετινής περιόδου.
Με κεφαλιά στο 90΄ ισοφάρισε 1-1 τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» διατηρώντας το μεγάλο προβάδισμα των 6 βαθμών που έχει η «βασίλισσα» από τη μεγάλη της αντίπαλο.

Ικανοποιημένος ο Ουζουνίδης – «Τα παιδιά γέλασαν και πάλι»

Σαφώς και δήλωσε ικανοποιημένος ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου η ομάδα του νίκησε 1-0. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού και με μόλις δύο μέρες στη διάθεσή του, κατάφερε να περάσει ένα μεγάλο εμπόδιο και στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Συγχαρητήρια στα παιδιά, όχι τόσο για την απόδοση, αλλά για την προσπάθεια που έκαναν και για τη νίκη.

«Αλήτικη» γκολάρα Μπουονανότε (video)

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε βρήκε για ακόμα μία φορά δίχτυα με την φανέλα της Ουνιβερσιδάδ Κατολίκα, αλλά το πιο ωραίο είναι το πώς ήρθε αυτό το γκολ.
Διότι δεν έφτανε που «ξεφτίλισε», με καταπληκτική κοφτή ντρίμπλα, τον αντίπαλό του, στη συνέχεια προσέφερε και τελείωμα σκέτο… λουκούμι!

«Αυτοκτόνησε» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τρίτη σερί ισοπαλία για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο, που αν και προηγήθηκε της Έβερτον μέσα στο «Γκούντισον Παρκ» δεν κατάφερε να διατηρήσει το πρόβαδισμά της μέχρι το τέλος.
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έκανε το 1-0 με ωραία λόμπα στο 42΄, αλλά στο 89΄ ο Φελαϊνί, που είχε μπει στον αγώνα στο 85΄, υπέπεσε σε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός των γηπεδούχων Λέιτον Μπέινς που νίκησε τον Ντε Χέα και έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Super League: Στη δεύτερη θέση ο Ατρόμητος – «Εκτόξευση» για Ξάνθη

Νέα σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία για τον Ατρόμητο, που πέρασε με 2-1 από τη Λάρισα και είναι πλέον 2ος στη βαθμολογία μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Λημνιός (45΄) και ο Λε Ταλέκ (56΄) πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Γιώργου Κορακάκη στην αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής που έγινε στο AEL FC ARENA. Για την ΑΕΛ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μαρουκάκης στο 47΄.
Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας «εκτοξεύτηκε» η Ξάνθη, μετά τη νίκη της 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια,

Απίθανος πανηγυρισμός με «μαγικά» από τον Ζινιάκ της Τίγκρες (video)

Ο Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ σκόραρε στη νίκη της Τίγκρες επί της Λεόν (2-1), αλλά εκείνο που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο απίθανος πανηγυρισμός του.
Μετά το ωραίο γκολ, ο γάλλος φορ έκανε τα… μαγικά του και ξάπλωσε τους αναπληρωματικούς με τρόπο εντυπωσιακό!

Super League: Θρύλος… τεσσάρων αστέρων αλλά με «σπρώξιμο»

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 4-0 τον Λεβαδειακό στο «Γ.Καραϊσκάκης» με «ξέσπασμα» στο β΄ ημίχρονο, παραμένοντας επικεφαλής της βαθμολογίας της Super League με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο (69΄-74΄) οι πρωταθλητές πέτυχαν τρία γκολ και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Βοιωτούς. Σκόρερ οι Ιντέγε (48΄,74΄), Μιλιβόγεβιτς (69΄) και Φορτούνης (71΄).

Νέα «γκέλα» για την ΑΕΚ, 1-1 με την Κέρκυρα

«Νίκες παντού», έλεγε την Παρασκευή ο Τόμας Πέκχαρτ αλλά για να γίνουν οι νίκες θα πρέπει η ΑΕΚ να τελειώνει τα ματς όταν μπορεί και αξίζει να το κάνει. Οπως, για παράδειγμα, στην Κέρκυρα κόντρα στην τοπική ομάδα. Η Ενωση ήταν ανώτερη από το ξεκίνημα, προηγήθηκε νωρίς με τον Λαμπρόπουλο, πραγματοποιούσε -με 4-4-2 σε ρόμβο- την καλύτερη της εμφάνιση από την ημέρα που την ανέλαβε ο Ζοσέ Μοράις και έκανε ευκαιρίες. Δεν τις αξιοποιούσε όμως…

Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κέι

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι ανακοίνωσε απροσδόκητα την παραίτησή του, λέγοντας ότι είναι «η σωστή στιγμή» για να εγκαταλείψει την πολιτική.
Ο Τζον Κέι διευκρίνισε ότι δεν έχει άμεσα σχέδια για το μέλλον, αλλά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα παραμείνει στο κοινοβούλιο όσο χρειάζεται για την αποφυγή συμπληρωματικής ψηφοφορίας για την κοινοβουλευτική του έδρα.
πηγη

Όπισθεν ολοταχώς από το Βήμα για την προμήθεια 12% του Κατρούγκαλου

«Ενόψει της εκδίκασης της σχετικής αγωγής μου την προσεχή Πέμπτη, η εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσίευσε σήμερα αναλυτική και πλήρη ανασκευή του από 22/3/2015 δημοσιεύματός της σχετικά με την υποτιθέμενη ασυμβίβαστη με το υπουργικό αξίωμα δικηγορική μου δραστηριότητα. Η εφημερίδα «εκφράζει τη λύπη της» για τις ανακρίβειες και αναλήθειες του ρεπορτάζ της», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Καθαρή νίκη του «OΧΙ» στο ιταλικό δημοψήφισμα – Παραιτείται ο Ματέο Ρέντσι

 Referendum, il NO al 59%. Renzi si dimette. Oggi da Mattarella, martedì la direzione PD
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρένζι διανύει ίσως τη σημαντικότερη πολιτική μάχη της καριέρας του, με τις κάλπες του ιταλικού δημοψηφίσματος να έχουν κλείσει (00.00 ώρα Ελλάδος), και τα πρώτα αποτελέσματα να δίνουν σαφές προβάδισμα στο «Όχι», αποτέλεσμα που προμηνύει μια βαριά ήττα για τον Ρέντσι.

ΕΦΕΤ: Αυτά τα 10 ελαιόλαδα είναι νοθευμένα – Δείτε ΦΩΤΟ

Ο ΕΦΕΤ, συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του Ελληνικού Ελαιολάδου, εντόπισε διάφορα δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ή μη ασφαλών ελαιολάδων. Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α') που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.

Ανατροπή στην Αυστρία – Νικητής των εκλογών ο «πράσινος» Βαν ντερ Μπέλεν

Ο 72χρονος υποστηριζόμενος από τους Πράσινους πρώην αρχηγός τους, ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν είναι ο νικητής του σημερινού επαναληπτικού γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών, και ως εκ τούτου ο νέος ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, έχοντας επικρατήσει του ακροδεξιού υποψήφιου Νόρμπερτ Χόφερ, υπαρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Έρχονται τα πρώτα ιπτάμενα ταξί- Θα μεταφέρουν μέχρι 4 άτομα

Ταξί όχι  για το δρόμο αλλά για τη  θάλασσα έφτιαξε ο εφευρέτης, Αλίν Θέμποτ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Telegraph», τα «Sea Bubble», όπως και ονομάζονται θα διαθέτουν φτερά και θα πετούν πάνω από τον Σηκουάνα μεταφέροντας από ένα έως τέσσερα άτομα.