Ο Tata, ο βασιλιάς των ηλεκτρικών οχημάτων της Ινδίας, ακολουθεί έναν λιτό δρόμο με λιγότερο ταξίδι

 PUNE, Ινδία, 2 Μαΐου (Reuters) - Για να κατασκευάσει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα για την καταναλωτική αγορά, η ινδική Tata Motors Ltd (TAMO.NS) επαναχρησιμοποιούσε έναν αχρησιμοποίητο όροφο καταστήματος στο εμβληματικό εργοστάσιό της. Εδώ, δεν υπάρχει φανταχτερή γραμμή συναρμολόγησης - τα αμαξώματα Nexon SUV που έχουν σχεδιαστεί για μοντέλα βενζίνης είναι καλωδιωμένα και εξοπλισμένα με πακέτα μπαταριών με το χέρι.

Η περιοχή, η οποία θα μπορούσε λανθασμένα να θεωρηθεί ως πρωτότυπο εργαστήριο, αρχικά κατασκεύαζε μόλις οκτώ SUV την ημέρα. Ωστόσο, η ζήτηση έχει αυξηθεί τα δύο χρόνια από την κυκλοφορία του Nexon EV. Η Tata βγάζει τώρα περισσότερα από 100 ημερησίως, αν και πολλά από αυτά διαχειρίζονται τώρα σε άλλο εργοστάσιο κοντά.

Ο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας δεσμεύεται για ισχυρότερες αντιμονοπωλιακές προσπάθειες, υγιή κεφαλαιαγορά

 ΠΕΚΙΝΟ, 30 Απριλίου (Reuters) - Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι το έθνος πρέπει να ενισχύσει τις αντιμονοπωλιακές του προσπάθειες και να αποτρέψει μια άτακτη επέκταση του κεφαλαίου, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua το Σάββατο.

Ο Σι κάλεσε την Παρασκευή για υγιή ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών της Κίνας, αποτρέποντας τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους και εστιάζοντας στην αντιμετώπιση των κινδύνων από μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία και φούσκες, ανέφερε το Xinhua.

Νήσοι Σολομώντος για την επίβλεψη της κινεζικής αστυνομίας που επιχειρεί εκεί -επίσημος

 ΣΥΔΝΕΪ, 2 Μαΐου (Reuters) - 
Η αστυνομική παρουσία της Κίνας στο πλαίσιο ενός νέου συμφώνου ασφαλείας θα ενισχύσει τις δυνατότητες των Νήσων Σολομώντα, αλλά δεν θα χρησιμοποιήσει τεχνικές στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της νησιωτικής χώρας του Ειρηνικού στην Αυστραλία σε ραδιοφωνική συνέντευξη τη Δευτέρα. .

Άμαχοι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας, αλλά πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι

 KYIV, 2 Μαΐου (Reuters) - Επιχείρηση για την έξοδο αμάχων από το κατεστραμμένο ουκρανικό λιμάνι Μαριούπολη ήταν σε εξέλιξη τη Δευτέρα, αλλά εκατοντάδες άνθρωποι παρέμειναν παγιδευμένοι στο χαλυβουργείο Azovstal, το τελευταίο προπύργιο αντίστασης στη ρωσική πολιορκία.

Μια πρώτη ομάδα εκτοπισμένων επρόκειτο να φτάσει σε μια πόλη που ελέγχεται από την Ουκρανία βορειοδυτικά της Μαριούπολης το πρωί της Δευτέρας.Η υπάλληλος του εργοστασίου χάλυβα Azovstal Valeria, το επίθετο αποκρύπτεται, εκκενώθηκε από τη Μαριούπολη, αγκαλιάζει τον γιο της Matvey, ο οποίος είχε φύγει νωρίτερα από την πόλη με τους συγγενείς του, καθώς

Αλλά οι άνθρωποι που ήταν ακόμα κολλημένοι εκεί έμειναν από νερό, τρόφιμα και φάρμακα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις τους έριξαν στο βιομηχανικό συγκρότημα, του οποίου το δίκτυο αποθηκών και σηράγγων παρείχε καταφύγιο από εβδομάδες ρωσικών βομβαρδισμών.

Οι Γάλλοι Πράσινοι και ο Μελανσόν κατέληξαν σε συμφωνία πριν από τις βουλευτικές εκλογές

 ΠΑΡΙΣΙ, 2 Μαΐου (Reuters) - Οι Πράσινοι της Γαλλίας κατέληξαν σε συμφωνία με τη σκληρή αριστερά La France Insoumise (France Unbowed), δήλωσαν ηγέτες κομμάτων τη Δευτέρα, καθώς η αριστερά προσπαθεί να σχηματίσει κοινό μέτωπο κατά του προέδρου Emmanuel Macron στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Saudis feel 'let down' by U.S. over Houthi security threats, says senior royal

 ΝΤΟΥΜΠΑΙ, 2 Μαΐου (Reuters) - Η Σαουδική Αραβία αισθάνεται «απογοητευμένη» από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην αντιμετώπιση των απειλών ασφαλείας για το βασίλειο και την ευρύτερη περιοχή από το κίνημα Χούτι της Υεμένης που είναι ευθυγραμμισμένο με το Ιράν, δήλωσε υψηλόβαθμο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και πρώην αρχηγός πληροφοριών. .