Ο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας δεσμεύεται για ισχυρότερες αντιμονοπωλιακές προσπάθειες, υγιή κεφαλαιαγορά

 ΠΕΚΙΝΟ, 30 Απριλίου (Reuters) - Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι το έθνος πρέπει να ενισχύσει τις αντιμονοπωλιακές του προσπάθειες και να αποτρέψει μια άτακτη επέκταση του κεφαλαίου, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua το Σάββατο.

Ο Σι κάλεσε την Παρασκευή για υγιή ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών της Κίνας, αποτρέποντας τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους και εστιάζοντας στην αντιμετώπιση των κινδύνων από μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία και φούσκες, ανέφερε το Xinhua.

"Το κεφάλαιο είναι μια σημαντική δύναμη για την προώθηση των κοινωνικών παραγωγικών δυνάμεων", φέρεται να είπε ο Σι καθώς προήδρευσε σε μια συνεδρία μελέτης μετά από συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου. «Και έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα».

«Αν δεν ρυθμιστεί και δεν επανεκπαιδευτεί, θα επιφέρει ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».

Ο Σι φέρεται να είπε ότι η Κίνα θα πατάξει τη διεφθαρμένη συμπεριφορά που σχετίζεται με την άτακτη επέκταση του κεφαλαίου και τα μονοπώλια στις πλατφόρμες και θα ενισχύσει τις εποπτείες.

Οι αρχές θα βελτιώσουν το οικονομικό άνοιγμα, προσελκύοντας περισσότερα διεθνή κεφάλαια για επενδύσεις στην Κίνα, ενώ θα ενθαρρύνουν τις εγχώριες εταιρείες να πάνε στο εξωτερικό, ανέφερε το Xinhua.

Το Πολιτικό Γραφείο, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, δεσμεύτηκε να ενισχύσει την υποστήριξη για την οικονομία που έχει πληγεί από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών διαδικτύου που αντιμετωπίζουν προβλήματα, και να επεκτείνει τις προσαρμογές της οικονομικής πολιτικής. Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...