Αυτοί είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για χριστουγεννιάτικες διακοπές

Ένας μήνας και κάτι απομένει για τα Χριστούγεννα κι αν δεν έχετε ήδη κανονίσει το πού θα περάσετε τις διακοπές σας, δεν έχετε παρά να πάρετε… ιδέες από την λίστα με τους 15 κορυφαίους προορισμούς για την δημοφιλέστερη γιορτή του χρόνου. Σε αυτήν περιλαμβάνονται κάποιοι «κλασικοί» χριστουγεννιάτικοι προορισμοί, όπως το Ροβανιέμι, πιο γνωστό ως το χωριό του Άη Βασίλη στη Φινλανδία, ή η κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη, αλλά και άλλοι πιο… εναλλακτικοί όπως η Χονολουλού ή το Κουινστάουν της Νέας Ζηλανδίας.

Ιωάννινα: Ένας ωραίος χειμερινός προορισμός

Θεωρείται μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και πολλοί πιστεύουν ότι ο χειμώνας είναι η εποχή της.
Λίμνη, χαμηλές θερμοκρασίες που φλερτάρουν με το χιόνι, το κάστρο είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να επισκεφθεί κανείς την πόλη της Ηπείρου.
Η βόλτα στη λίμνη είναι ένα από τα must μιας επίσκεψης στα Ιωάννινα. Αφεθείτε στην ηρεμία των νερών, απολαύστε το πράσινο που την περιτριγυρίζει και καθίστε κάτω από ένα από τα πολλά πλατάνια για ξεκούραση.

Ταξίδι στη Χριστουγεννιάτικη Ζυρίχη μέσα από 10 φωτογραφίες!

Τον Δεκέμβριο η Ζυρίχη αποτινάσσει την γνώριμη μορφή της και μετατρέπεται σε ένα Χριστουγεννιάτικο «όνειρο».
Κάθε γωνιά της ελβετικής πόλης στολίζεται από πολύχρωμα λαμπιόνια και οι δρόμοι αντιλαλούν χαρούμενες μουσικές.
Η Ζυρίχη φιλοξενεί ουκ ολίγες Χριστουγεννιάτικες αγορές, με τις γνωστότερες να είναι αυτή στην παλιά αγορά, η αγορά κοντά στην Όπερα της Ζυρίχης, η αγορά Romantic Rappers Will και αυτές στην περιοχή του Einsiedeln.

Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον των εννέα Τούρκων που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική

Ποινικές διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας-κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή (που αφορά σουγιάδες που κατασχέθηκαν) και παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων ασκήθηκαν σε βάρος των εννέα συλληφθέντων που έπεσαν στα χέρια της αντιτρομοκρατικής μετά τη χθεσινή επιχείρηση σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Πέθανε ο Σλόμπονταν Πράλγιακ που ήπιε το δηλητήριο στο δικαστήριο της Χάγης

Απεβίωσε ο κατηγορούμενος Σλόμπονταν Πράλγιακ, ο οποίος πριν από λίγες ώρες ήπιε δηλητήριο λίγο μετά την ανακοίνωση της 20ετούς κάθειρξής του.
Η δίκη διεκόπη όταν ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο πελάτης του «πήρε δηλητήριο». Ο κατηγορούμενος μετά την επιβεβαίωση της καταδίκης του σε κάθειρξη 20 ετών, φώναξε «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας. Αρνούμαι την ετυμηγορία σας», έπειτα έβγαλε από την τσέπη του ένα φιαλίδιο και κατάπιε το περιεχόμενο.

Σούπερ Σελήνη: Την Κυριακή η μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνος του 2017

Η μεγαλύτερη Σελήνη του 2017 θα είναι ορατή στην πανσέληνο της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου, η οποία θα είναι η πιο εντυπωσιακή από όλες τις πανσελήνους της φετινής χρονιάς.
Την ημέρα εκείνη ο δορυφόρος μας θα έχει πλησιάσει στη Γη πάρα πολύ, σε απόσταση σχεδόν 358.400 χιλιομέτρων, και έτσι το φεγγάρι θα φαίνεται 7% μεγαλύτερο και 16% φωτεινότερο από όσο μια συνηθισμένη πανσέληνος.
Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή.

Κατερίνα Τιχόνοβα: Αυτή είναι η «άγνωστη» κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν – Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά της (Video)

Tην ταυτότητα της μίας από τις δύο κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε το πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για τη χορεύτρια ακροβατικού ροκ’ν’ρολ Κατερίνα Τιχόνοβα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Rock 'n' Roll (WRRC). 
Το Reuters είναι φέρει ξανά το θέμα στην δημοσιότητα πριν από δύο χρόνια και δέχθηκε θύελλα αντιδράσεων.

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για 360 άτομα

Τούρκοι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 360 άτομα σε μια επιχείρηση που στόχο έχει τους υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν εντός του στρατού, όπως μετέδωσαν το CNN Turk και άλλα μέσα.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση εστιάζεται στην Κωνσταντινούπολη και 343 από τα άτομα αυτά είναι στρατιώτες.

Οι συζητήσεις του Γ. Βαρδινογιάννη με τους εργαζόμενους του Mega

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση αντιπροσώπων των εργαζομένων του Mega με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Ο μεγαλομέτοχος του καναλιού τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, προκειμένου να μετάσχει το Mega στον διαγωνισμό για τις άδειες και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πορεία του καναλιού.
Σύμφωνα με τον Γ. Βαρδινογιάννη, υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες για την ρύθμιση των δανείων και το πρόγραμμα χρηματοδότησης από πλευράς μετόχων.

Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα- χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο -δοκίμασε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) νέου τύπου, τον Hwasong-15, με δραστικό βεληνεκές το οποίο επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να «πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου».
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε επιτυχή τη δοκιμή του Hwasong-15, κατά την ίδια πηγή.  Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη.