Αυτός είναι ο «χάρτης» με τις ομάδες των ελληνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου

Μετά την άνοδο του Διαγόρα Ρόδου, απομένει μόνο το διπλό μπαράζ μεταξύ ΟΦΗ και Πλατανιά, ώστε να διαμορφωθεί ο νέος ελληνικός ποδοσφαιρικός χάρτης
Ακόμη ένα κενό του νέου ποδοσφαιρικού χάρτη της Ελλάδος καλύφθηκε πριν από λίγο, καθώς ο Διαγόρας έχασε μεν στην Καλαματά με 2-1, αλλά πήρε το «εισιτήριο» για τη Football League. Υπό αυτές τις συνθήκες εκκρεμεί μόνο το διπλό μπαράζ μεταξύ ΟΦΗ και Πλατανιά, ώστε να δούμε ποιος θα παίζει του χρόνου στη Super League 1 και ποιος στη Super League 2. Αν και ο Γιώργος Βασιλειάδης άφησε ένα... παράθυρο ανοικτό, μήπως η Super League 2 διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Διπλό «όχι» Βέμπερ σε ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό και ασφάλιση ανέργων

Το «όραμά» για την επόμενη ημέρα της Ευρώπης ανέπτυξε για ακόμη μία φορά ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, δηλώνοντας κυνικά πως ο νέοι ενδιαφέρονται για δουλειά και όχι για θέσπιση κατώτατου μισθού ή ασφάλιση ανέργων.
Σε συνέντευξή του στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland) ο, γνωστός για τις προκλητικές του απόψεις, Βαυαρός πολιτικός σημείωσε δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για μια κοινωνική Ευρώπη δηλώνοντας «κοινωνικό είναι ό,τι δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Πληρωμένη απάντηση Τσακαλώτου σε Στουρνάρα

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του υπουργού Οικονομικών στις αιτιάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει χώρο για πρόσθετες παροχές. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας καλώντας τον να ανατρέξει στον προϋπολογισμό και να δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες για να διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Φάλαινα αναδύεται και βουτά μπροστά από το καΐκι ψαρά

Μια μαγική και παράλληλα... τρομακτική εμπειρία έζησε ένας ψαράς στον κόλπο Μοντερέι, στην Καλιφόρνια όταν μια φάλαινα αναδύθηκε από τη θάλασσα και έκανε βουτιά μπροστά στη βάρκα του.
«Ήταν αρκετά συναρπαστικό. Η εποχή των σολομών συμπίπτει με την περίοδο που οι μεγάπτερες φάλαινες επιστρέφουν στον Κόλπο του Μόντερεϊ για να τραφούν το καλοκαίρι και εκεί υπάρχουν εκατοντάδες βάρκες με ψαράδες. Η συγκεκριμένη φάλαινα αναπήδησε προηγουμένως αρκετές φορές και συχνά απλώς κάνουν αυτό το πράγμα. Ήμουν κάτω, για να τραβήξω φωτογραφία από ένα φινιστρίνι

Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες με WiFi και πρίζες!

Σε τρεις ώρες κι ένα τέταρτο θα καλύπτει τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, στο τέλος του χρόνου, το νέο υπερσύγχρονο ηλεκτροκίνητο τρένο που θα δρομολογηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα (20/05) το πρωί.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, συμμετείχε στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιό του, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Θάνο Βούρδα, και τις Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και ολόκληρη τη σιδηροδρομική οικογένεια.

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός του Μετρό (pics)

Έφτασε στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας ο πρώτος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Ο συρμός με τέσσερα βαγόνια, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της Hitachi στη νότια Ιταλία και με έφτασε στην Ηγουμενίτσα με καράβι.

Έπειτα μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη με τράκτορες και θα μπει στις ράγες την Πέμπτη 16 Μαΐου.


Τηλεθέαση: Περισσότεροι από 1.500.000 τηλεθεατές είδαν Τσίπρα και Σρόιτερ

Καλεσμένος στον Αντώνη Σρόιτερ και το κεντρικό δελτίο του Alpha βρέθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για όλα, λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, και οι τηλεθεατές φαίνεται ότι τον παρακολούθησαν. 

Στην τελική ευθεία η προμήθεια 750 νέων αστικών λεωφορείων

Ξεκινά ο διαγωνισμός του υπουργείου Μεταφορών για την προμήθεια των 750 αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη Διαύγεια, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του ν. 4412/2016, η διεύθυνση Προμηθειών και Λειτουργικής Μέριμνας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών, θα προβεί στη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων με νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Ποινή 10 ετών με αναστολή για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος στο ζεύγος Μαρτίνη

Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Ποινή κάθειρξης δέκα ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων.

Αντώναρος: Δεν μας τα λέει καλά ο Μητσοτάκης για τη Δημόσια Υγεία.

«Στην Ευρώπη των 27, γιατι γι' αυτη μιλάμε κι όχι για την Αμερική, γινεται ακριβώς το αντίθετο» απ' ό,τι λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειωνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.
Τις «επιθέσεις» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζει ο Ευάγγελος Αντώναρος, αυτή τη φορά με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ραδιόφωνο του Σκάι για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στη Δημόσια Υγεία, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις επικείμενες Εθνικές Εκλογές.

«Πέρασαν» από τη Βουλή οι 120 δόσεις και η 13η σύνταξη

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο τα μέτρα ελάφρυνσης, στα οποία περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τις 120 δόσεις και η παροχή 13ης σύνταξης.
Επί της Αρχής του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, τη 13η σύνταξη και τον μειωμένο ΦΠΑ ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων που τάχθηκαν με το «παρών».

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αναμένεται άμεσα να εκδοθεί το ΦΕΚ προκειμένου την Δευτέρα, με την έναρξη της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα κατανάλωσης και στην ενέργεια, να πιστωθεί και η 13η σύνταξη στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τσίπρας στο Αιγάλεω: Ο Θύμιος, το χειροκρότημα στον Μητσοτάκη και οι… ψυκτικοί από το Περιστέρι (pics)

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, οι οπαδοί με το πανό και ο η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Σε μεγάλη συγκέντρωση στο Αιγάλεω μίλησε νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων βρέθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί και άλλοτε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος και μετά το τέλος της ομιλίας αγκάλιασε τον πρωθυπουργό.