Χρυσόγονος στο CNN Greece: Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών προσκρούει στο Σύνταγμα

 Ο Κώστας Χρυσόγονος δηλώνει εμφατικά στο CNN Greece ότι «υπάρχει σοβαρό συνταγματικό πρόβλημα, διότι πολλοί από τους υπερήλικες που είναι ανεμβολίαστοι, μπορεί να μην συνεπάγονται ούτε καν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, διότι δεν συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή. Ζουν αποτραβηγμένοι στο σπίτι τους».

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στον Δήμο Αθηναίων με μισθό έως 2.500 ευρώ - Αναλυτικά οι θέσεις

 Οι προσλήψεις θα γίνουν για την στελέχωση του έργου «Δράσεις καινοτόμων υπηρεσιών κατ΄οίκον φροντίδας για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού». Intime

Οι προσλήψεις θα γίνουν για την στελέχωση του έργου «Δράσεις καινοτόμων υπηρεσιών κατ' οίκον φροντίδας για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».

Ο μισθός κυμαίνεται από 1.200 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα τη θέση.

H XM θα είναι η νέα ναυαρχίδα της BMW

 Μια πρώτη γεύση μας δίνει το Concept XM που παρουσιάστηκε επίσημα και διαφοροποιείται πλήρως από τα μοντέλα της μάρκας που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Προς τα τέλη του 2022 θα ξεκινήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο της BMW στις ΗΠΑ της ΧΜ, της νέας ναυαρχίδας της μάρκας και δεύτερου αποκλειστικού μοντέλου στην πενηντάχρονη ιστορία του Μ Division μετά τη θρυλική M1.

Το twitter σχολιάζει τα μέτρα Μητσοτάκη: «100 ευρώ πρόστιμο σε 80χρονο, αν δεν πεθάνει από covid να πεθάνει από πείνα»

 «Φωτιές» στους χρήστες του twitter άναψαν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών και το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανυπάκουους.

Η ανακοίνωση προκάλεσε «πανικό» στο Twitter αφού πολλοί είναι οι χρήστες που αντιδρούν στις νέες αποφάσεις του πρωθυπουργού, ενώ κάποιοι το έριξαν στο χιούμορ.

Καταδίκη πρώην αξιωματούχου της τουρκικής ΜΙΤ γιατί έδινε μυστικά στη CIA

 Ο Ενβέρ Αλταΐχ πρώην αξιωματούχος της τουρκικής υπηρεσίες πληροφοριών ΜΙΤ καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση επειδή αντάλλασσε e-mail με πράκτορες της CIA, αποκαλύπτοντας τους κρατικά μυστικά ενώ ο ίδιος παραδέχθηκε πως παρακολουθούσε μέχρι και τον Ερντογάν.

Τα Μπαρμπάντος ανακηρύχτηκαν σε δημοκρατία και καθαίρεσαν την βασίλισσα Ελισάβετ

 Τα Μπαρμπάντος ανακηρύχτηκαν επισήμως ως δημοκρατίας, αντικαθιστώντας την βρετανίδα βασίλισσα Ελισάβετ από αρχηγό του κράτους. Νέα πρόεδρος της χώρας ορκίστηκε η 72χρονη Σάντρα Μέισον λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στη τελετή παρεβρέθη ο πρίγκιπας Κάρολος και η γνωστή τραγουδίστρια Ριάννα όπου και αναγνωρίστηκε ως εθνική ηρωίδα.

Τοσκάνη: Έκρηξη σε διυλιστήριο του Λιβόρνο

 Έκρηξη σημειώθηκε σε διυλιστήριο της πόλης Λιβόρνο της Τοσκάνης που ανήκει στην ιταλική Εταιρία Υδρογονανθράκων Eni, στην κεντρική Ιταλία.

Δεν έχουν καταγραφεί τραυματίες, ωστόσο οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα, δεδομένου ότι ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει «σκεπάσει» μεγάλη έκταση της πόλης.

Η πυροσβεστική φαίνεται να έχει θέσει την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

«Αντίτιμο υγείας» και ατομικής ευθύνης με υπογραφή Σκέρτσου

 Τη σφραγίδα του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και σκιώδους υπουργού Υγείας, Άκη Σκέρτσου και της νεοφιλελεύθερης αυλής του Μεγάρου Μαξίμου φέρουν τα μέτρα του υποχρεωτικού εμβολιασμού με την απειλή προστίμου που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός. 

Τόσο ο εκδικητικός χαρακτήρας των μέτρων όσο και η επικοινωνιακή τους λογική πατούν γερά στις βάσεις της ατομικής ευθύνης που επανέρχεται για να καθαρίσει τις κυβερνητικές.