Γκότζι: Στις Βρυξέλλες υπάρχει βούληση να βρεθεί λύση στην ελληνική κρίση

«Στις Βρυξέλλες υπάρχει βούληση να βρεθεί λύση στην ελληνική κρίση», δήλωσε ο Σάντρο Γκότζι, Ιταλός υφυπουργός παρά τη προεδρία της κυβέρνησης Ρέντσι, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, σε συνέντευξή του προς τον δημοσιογραφικό όμιλο Quotidiano Nazionale.

Ντερ Στάνταρντ: "Η τρόικα απέτυχε παταγωδώς με τα μεταρρυθμιστικά της σχέδια για την Ελλάδα"

«Είναι τρομακτικό το πόσο λίγο αυτοκριτική ασκούν σήμερα οι πιστωτές της Αθήνας, τη στιγμή που η τρόικα - Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - απέτυχε παταγωδώς με τα μεταρρυθμιστικά της σχέδια για την Ελλάδα», τονίζει σε σημερινό σχόλιό της, με τίτλο «Κακοί Έλληνες, καλή τρόικα», η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

Γ. Σακελλαρίδης: Η Ν.Δ. να θυμηθεί τον Καραβέλα της Siemens που δε φορούσε βραχιολάκι...

Απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκούνη για τα περί ρουσφετιών σε τρομοκράτες δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπενθυμίζοντας στα γαλάζια στελέχη τον Καραβέλα της Siemens που δε φορούσε βραχιολάκι και ακόμα καταζητείται.

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου για την συμπλήρωση 48 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Το στυγερό έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, που συντελέσθηκε την 21η Απριλίου 1967, πρέπει να μείνει, στο διηνεκές, ανεξίτηλο ιστορικό στίγμα. Ένα στίγμα που διδάσκει, πρωτίστως, την αξία της Δημοκρατίας. Και τούτο διότι:

Οταν οι χαφιέδες φακέλωναν...

Κιτρινισμένες σελίδες και λεπτές σαν τσιγαρόχαρτα, με θαμπό μελάνι παλιάς γραφομηχανής, κολλημένες μεταξύ τους από την υγρασία και ξεφυλλισμένες από εκατοντάδες δάχτυλα, κουβαλούν βάρος ασήκωτο.
Φυλάσσουν ανεξίτηλες στιγμές της ελληνικής ιστορίας καθώς περιλαμβάνονται στους σκονισμένους φακέλους των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Οι ΗΠΑ επαναξιολογούν τη σχέση με την Αθήνα λόγω της αποφυλάκισης Ξηρού

Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο θέμα Ξηρού οι ΗΠΑ θα «επαναξιολογήσουν» τις σχέσεις τους με την Αθήνα. Τι θα ζητήσει από Κοτζιά ο Κέρι.

Σε σοβαρή κρίση περιέρχονται οι σχέσεις Αθήνας- Ουάσινγκτον δεδομένης της άρνησης της ελληνικής κυβέρνησης να συνταχθεί με τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις που γίνονται τα τελευταία 24ωρα από την μεριά των ΗΠΑ

Η Ελενα Κουντουρά με μαύρη μαντήλα στο Ριάντ για χάρη του τουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά επισκέφτηκε το Ριάντ για την εκδήλωση του 1ου GREEK TOURISM WORKSHOP, όπου εμφανίστηκε με μαύρη μαντίλα στο κεφάλι της.

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Ριάντ για την εκδήλωση του 1ου GREEK TOURISM WORKSHOP εμφανίστηκε με μαντίλα στο κεφάλι της.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

Μήνυμα με αποδέκτες «στο εξωτερικό και στο εσωτερικό» έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η ελληνική δημοκρατίας δεν εκβιάζεται», κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

ΤΟ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ «ΔΩΡΑΚΙ» ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Με ένα δώρο και ένα... δωράκι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πανούσης, έφυγε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
«Το δωράκι είναι τα αιτήματά μας», ανέφερε ο κ. Πανούσης και έδωσε στον πρωθυπουργό ένα βιβλιαράκι.

Το σύννεφο του Μποπάλ πάνω από την Ινδία

Μπορεί να έχουν περάσει τρεις ολόκληρες δεκαετίες από τότε που 40 τόνοι θανατηφόρων αερίων ισοκυανικού μεθυλίου διέρρευσαν από το εργοστάσιο της πολυεθνικής Union Carbide India Limited στην ινδική πόλη Μποπάλ, στις 3 Δεκεμβρίου 1984, σκοτώνοντας σχεδόν ακαριαία περίπου 4.000 ανθρώπους και αφήνοντας ακρωτηριασμένους και τυφλούς εκατοντάδες χιλιάδες άλλους·

Μεταλλαγμένα, το χρυσό μονοπώλιο των πολυεθνικών

Η έκταση της γεωργικής γης που χρησιμοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ) καλλιεργειών έχει αυξηθεί για περισσότερο από δύο δεκαετίες, φτάνοντας τα 181,5 εκατομμύρια εκτάρια το 2014. Οι μεγαλύτερες χώρες-παραγωγοί γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών μεταξύ των 28 που επέτρεπαν τη φύτευσή τους το 2014 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Ινδία και ο Καναδάς.

Αλ. Τσίπρας: Μηδενική ανοχή στην διαφθορά και την παρανομία

Μηδενική ανοχή στη διαφθορά και την παρανομία, αλλά και την άποψη ότι δεν πρέπει σε καμια περίπτωση η δημοκρατική στάθμιση στη διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων να εκλαμβάνεται από τον οποιονδήποτε ως αδυναμία στη διακυβέρνηση, διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μαξίμου: O κ. Βενιζέλος έχει «μαύρα μεσάνυχτα»

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπολύει το Μαξίμου απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό. Από τα κυβερνητικά πυρά δε ξέφυγε και ο Αντώνης Σαμαράς για «μη κατανόηση του περιβάλλοντος στο οποίο ζει και κινείται η χώρα».

Αύριο ο Α.Μίλερ της Gazprom στην Αθήνα για την υπογραφή του αγωγού

Στην Αθήνα φτάνει, αύριο, Τρίτη, ο επικεφαλής της Gazprom Alexei Miller, o οποίος θα συναντηθεί στις 16:00 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, στις 14:00 θα έχει προηγηθεί συνάντησή του με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη.