Συνεχίζεται η σιωπή του Καραμανλή στην επίθεση του περιοδικού «Μarianne» για τον ρόλο του στη χρεωκοπία της χώρας

 Η ιστορία διαθέτει μνήμη. Και εκδικείται. Σε μία περίοδο όπου η έννοια της οικονομικής κρίσης μονιμοποιείται  ως βασικό χαρακτηριστικό  της χώρας, το να  θυμόμαστε που οφείλεται και ποιος ευθύνεται  για το αλήστου μνήμης πρώτο μνημόνιο θα ήταν χρήσιμο και όχι μόνον για λόγους που αφορούν την ιστοριογραφία.

Συνελήφθησαν δύο Γεωργιανοί για επίθεση σε Ρώσους μετά από πορεία

 Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν, αν και προσπάθησαν να διαφύγουν κατά τη σύλληψή τους, δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 26 και 27 ετών, καθώς κατηγορούνται ότι την περασμένη Κυριακή επιτέθηκαν «μαζί με έτερα άτομα σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο οχήματα και τον τραυματισμό δύο ατόμων».

Η επετειακή 30η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, ανοίγει τις πόρτες της στο Ζάππειο Μέγαρο!

 Λίγες μέρες έμειναν για την απόλυτη γιορτή της μόδας που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Απριλίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο μακροβιότερος θεσμός του κλάδου της μόδας στην Ελλάδα, μετά από 29 επιτυχημένες διοργανώσεις, έρχεται με την επετειακή 30η διοργάνωση και σας υπόσχεται 5 μέρες γεμάτες δημιουργικότητα, λάμψη και πολλές εκπλήξεις. Καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές μόδας, αγαπημένα fashion brands, ένας διάσημος international Guest Designer αλλά και νέα ταλέντα θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους για τη νέα σεζόν. Special Guest Star της επετειακής 30ης AXDW, η μία και μοναδική Δούκισσα Νομικού.

Μια σοκολατοποιία πίσω από την επέλαση της σαλμονέλας στην Ευρώπη

 Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου σοκολάτας Kinder, όπου εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα αποδοκιμάζοντας «τις ελλιπείς πληροφορίες» που παρείχε ο ιταλικός κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.

Σε τελικό στάδιο η σχεδίαση του πρώτου αυτόνομου ελληνικού drone

 Στο τελικό της στάδιο μπαίνει η σχεδίαση του πρώτου αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone), που υλοποιείται με τη σύμπραξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αεροσκάφος της DHL κόβεται στα δύο κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας προσγείωσης foto,video.

 Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν την Πέμπτη στο διεθνές αεροδρόμιο Juan Santamaría στο Σαν Χοσέ, την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα με αεροσκάφος Boeing 757-200 της DHL που μετέφερε αλληλογραφία και δέματα να κόβεται στα δύο. 

Το ατύχημα δεν προκάλεσε θύματα, είχε όμως αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ο αερολιμένας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Οι δύο άνθρωποι» που αποτελούσαν το πλήρωμα του 757 «είναι καλά στην υγεία τους», είπε στον Τύπο ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της Κόστα Ρίκα, ο Έκτορ Τσάβες.

Ομιλία Ζελένσκι στην Κύπρο: Σε "τεχνικό λάθος" αποδίδουν τη διακοπή της σύνδεσης

 Τη στιγμή που η Αννίτα Δημητρίου, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κυπριακή Βουλή, πήρε το λόγο για να του θέσει ορισμένα ερωτήματα, ο Ουκρανός πρόεδρος... "εξαφανίστηκε".

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν ότι η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο χρειάζεται πολλά χρόνια

 Ενώπιον αδιεξόδων σε όλες τις εναλλακτικές επιλογές -ταχείας- αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης βρίσκονται η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως προκύπτει από τις διπλωματικές επαφές με αρμόδιους Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά και στελέχη της Κομισιόν. Οπως έχει πλέον αποδειχθεί με τον πιο δυσάρεστο τρόπο και θα επαναβεβαιωθεί τις προσεχείς εβδομάδες, ειδικά η περίπτωση της Ελλάδας είναι ακόμα πιο επιβαρυμένη συγκριτικά με άλλα μέλη της Ε.Ε., λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν αντέδρασαν εγκαίρως στην αλματώδη αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου από πέρυσι τον Ιούλιο. Ακολούθως, το Μέγαρο Μαξίμου υποβάθμισε (επί της ουσίας, δεν

Κάθε μέρα… τένις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε το Σάββατο το βράδυ τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη στον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αθηνών, λάμποντας από ευτυχία να απαθανατίζεται με νεαρούς αθλητές ύστερα από έναν επίπονο αγώνα τένις.

Υπεροπτικός κληρονόμος μιας οικογενειακής παράδοσης που

Τρέχουν και δεν φτάνουν για τους λιγνίτες – Ο Μητσοτάκης ομολόγησε το φιάσκο

 Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων έως το 2028 και αύξηση της παραγωγής του κατά 50%

Ακόμα μία μεγάλη κωλοτούμπα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε χθες από την Κοζάνη, όπου βρέθηκε για να εγκαινιάσει το φωτοβολταϊκό πάρκο των ΕΛ.ΠΕ., τη συνέχιση της λειτουργίας λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ τουλάχιστον μέχρι το 2028.

Παράλληλα με τη συνέχιση λειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 5» έως το 2028, ανακοίνωσε αύξηση κατά 50% της