ΗΠΑ-Καπιτώλιο: Παραιτήθηκαν δύο γυναίκες υπουργοί - Αποπομπή κορυφαίων στελεχών της αστυνομίας (pics)

 

Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μπέτσι ΝτεΒός έγινε χθες Πέμπτη το δεύτερος μέλος της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που υπέβαλε την παραίτησή της μετά την εισβολή οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.


Η ΝτεΒός — η αδελφή του Έρικ Πρινς, ιδρυτή της εταιρείας μισθοφόρων Blackwater, που δεν υπάρχει πια, μέγα υποστηρικτή του Τραμπ — επικαλέστηκε τη «ρητορική» του προέδρου.

Επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου από την κυβέρνηση

 

Κυβέρνηση στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς για πρώτη φορά εμφανίζεται ιδιαίτερα στριμωγμένη  στα θέματα της πανδημίας  και της οικονομίας ενώ αντιλαμβάνεται ότι ούτε η φώτιση του Αγίου Πνεύματος δεν μπορεί να την σώσει.

Μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων  με δεκάδες πιστούς στις εκκλησίες ,ήρθε να προστεθεί  στην εικόνα της κυβέρνηση  το μπάχαλο που δημιουργήθηκε χθες  με το άνοιγμα των σχολείων το οποίο δείχνει  ότι το επιτελικό κράτος έχει γίνει σμπαράλια, καθώς δυο και τρείς υπουργοί εμφανίζονται να έχουν διαφορετικές απόψεις .

Συνάντηση Τσίπρα με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πανδημία

 

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο τα θέματα της πανδημίας. Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εκφράσει τις απόψεις του κόμματος για τα λάθη που κάνει η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας και να ενημερώσει την ΠτΔ για τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διαστημα.


Νομικό Συμβούλιο για Novartis: Καμιά «σκευωρία», φέρτε πίσω τα κλεμμένα!

 

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καταρρίπτει το μύθευμα της σκευωρίας.....

Πραγματικός καταπέλτης η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το σκάνδαλο Novartis που κάποιοι εξακολουθούν να το εξωραΐζουν, βαφτίζοντας το «σκευωρία»!

Το ΝΣΚ στην γνωμοδότηση του προς το υπουργείο Οικονομικών τεκμηριώνει το δικαίωμα του Δημοσίου να προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες διεκδικώντας πίσω τα κλεμμένα. Κοινώς, την ζημιά που υπέστη από την σκανδαλώδη λειτουργία της εταιρείας στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς τεκμηριώθηκε και στις Ηνωμένες Πολιτείες,

Παγκόσμια ανησυχία από την πυρηνική συνεργασία Τουρκίας – Πακιστάν

 

Η Τουρκία είναι πλέον παγκόσμιος κίνδυνος, όπως η Γερμανία του Χίτλερ.Αποκάλυψη τρόμου από ινδική ιστοσελίδα για την ανταλλαγή τεχνολογίας πυραύλων αλλά και την συζήτηση υψηλού επιπέδου για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν.

Όπως είχαμε γράψει εδώ και μήνες, ήταν αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη, μετά την στρατιωτική συνεργασία που υπεγράφη από τους υπουργούς άμυνας Πακιστάν και Τουρκίας, αλλά και από τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Πακιστάν που εμφανίστηκε πρόθυμος να βοηθήσει την Τουρκία ακόμα και να αφανίσει την Αρμενία από τον χάρτη!

«Αδειάζουν» την κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι: «Ακούσαμε για lockdown από την τηλεόραση»

 

Τάκης Παναγιωτόπουλος: «Δεν μπορούν να λένε ότι η απόφαση είναι με βάση την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων»

«Δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό» είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την έκρηξη κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.


Πρόσφατα, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι υπήρχαν εισηγήσεις των ειδικών για αυξημένα περιοριστικά μέτρα όμως η κυβέρνηση δεν προέβη σε κάποια ενέργεια προκειμένου να εορταστεί η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης.

Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι για τις επιστρεπτέες προκαταβολές! Τι έκαναν οι… πονηροί για να εισπράξουν;

 

Περιπτώσεις… πονηρών που προσπάθησαν να ξεγελάσουν τα συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, επιχειρεί να εντοπίσει ο φοροελεγκτικός μηχανισμός, με μπαράζ ελέγχων.


Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ μπαίνουν οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση για τη λήψη των επιστρεπτέων προκαταβολών 1-4, καθώς φαίνεται να έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες τα στοιχεία που προσκόμισαν οι υποψήφιοι δικαιούχοι, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.