Γερμανία: Κλιμάκωση αγροτικών μπλόκων από Δευτέρα – Λίντνερ: «Δυσανάλογες» αντιδράσεις (Video)

 Ως «δυσανάλογες» χαρακτήρισε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τις διαμαρτυρίες των αγροτών κατά της σταδιακής κατάργησης των επιδοτήσεων, λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη, την Δευτέρα, μετά από μια εβδομάδα κινητοποιήσεων και αναταραχής σε όλη τη Γερμανία.

Ρωσία: Η χώρα θα παράγει περισσότερα από 32.000 drones ετησίως ως το 2030

 Η Ρωσία σκοπεύει να παράγει περισσότερα από 32.000 drones ετησίως ως το 2030 και οι εγχώριοι παραγωγοί να αποτελούν το 70% της αγοράς, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αντρέι Μπελούσοφ.

«Η ετήσια παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) – με εξαίρεση τα εκπαιδευτικά UAV—σχεδιάζεται να φτάσει τις 32.500 μονάδες», δήλωσε ο Μπελούσοφ στο TASS.

 Ο αριθμός αυτός είναι «σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από την τρέχουσα παραγωγή», πρόσθεσε.

Στον Πόρο γιόρτασε τα Θεοφάνεια ο Ν. Χαρδαλιάς – «Προτεραιότητά μας η νησιωτικότητα»

 Στον Πόρο παραβρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς

 Ο περιφερειάρχης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Πόρου και Τροιζηνίας Εφραίμ, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια την τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την κατάδυση του Σταυρού στο λιμάνι του νησιού, παρουσία του δημάρχου Πόρου, Γεώργιου Κουτουζή.

Μετά την τελετή, ο περιφερειάρχης Αττικής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κασσελάκης σε Βαρθολομαίο: Στηρίζουμε τα ζητήματα του Πατριαρχείου, όπως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη

 Την αμέριστη στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα ζητήματα του Πατριαρχείου, μεταξύ των οποίων είναι και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, καθώς και η ενίσχυση της ομογενειακής παιδείας, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και τον Αγιασμό τον υδάτων από τον Πατριάρχη στον Κεράτιο Κόλπο.

Ν. Ανδρουλάκης από Φανάρι: Εύχομαι ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους τους Έλληνες

 Σε κλίμα λαμπρότητας και κατάνυξης έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΑΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε: «Είναι χαρά και τιμή μου που βρίσκομαι για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας μαε εδώ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. 

Εύχομαι στην αρχή αυτή της νέας χρονιάς να

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Εορτασμός Θεοφανείων στην Κωνσταντινούπολη – Παρόντες Στ. Κασσελάκης και Ν. Ανδρουλάκης

 Σε κλίμα λαμπρότητας και κατάνυξης έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γιώργος Κώτσηρας, ενώ το παρών έδωσαν οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΑΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή προσκυνητών από την Ελλάδα και άλλες χώρες, που έφθασαν στο Φανάρι για να παρακολουθήσουν την τελετή

Χιόνια περιμένουν στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια

 Η ιστορική διετής απουσία χιονιού στην πόλη της Νέας Υόρκης πιθανόν να λάβει τέλος αυτό το σαββατοκύριακο με την έλευση ενός συστήματος καταιγίδας, το οποίο αναμένεται στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ και κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Οι 8,5 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης έχουν να δουν χιόνι που να ξεπερνάει τα 2,54 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ από τις 13 Φεβρουαρίου του 2022–αριθμός ρεκόρ 692 ημερών.

 Το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει αναμένεται να προκαλέσει χιονόπτωση με το ύψος του χιονιού να φθάνει τα 7,6 εκατοστά σε ορισμένα τμήματα της πόλης, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα – Πόσο θα διαρκέσουν

 Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις επόμενες ώρες. Ήδη στα δυτικά η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει.

Η δυτική Ελλάδα θα είναι η πρώτη περιοχή που θα δεχτεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες, δηλαδή Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο. Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα εκεί θα επικρατήσουν, ενώ μπορεί να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Γερμανία: Οργισμένοι αγρότες απέκλεισαν το οχηματαγωγό με το οποίο επέστρεφε ο υπουργός Οικονομίας από τις διακοπές του

 Αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για περικοπές των επιδοτήσεων στα καύσιμα για τον αγροτικό τομέα

Αυτό κι αν είναι διαμαρτυρία… Οι Γερμανοί αγρότες, που αντιτίθενται στη σταδιακή κατάργηση της επιδότησης για το ντίζελ στα τρακτέρ τους, απέκλεισαν ένα οχηματαγωγό στο Σλίτσιελ, στη βόρεια Γερμανία, 

στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ, γυρίζοντας από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του, στο Χάλιχ Χόογκε, ένα τουριστικό νησί στη Βόρεια Θάλασσα.

Κίνα: -40 βαθμοί στον πιο κρύο Δεκέμβριο από το 1951

Ο πιο κρύος Δεκέμβρης στο Πεκίνο από το 1951 χαρακτηρίζεται αυτός που πέρασε, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, παράλληλα με ισχυρές χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες.

Θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώθηκαν στις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας καθώς ο παγωμένος αέρας μετακινήθηκε νότια από την Αρκτική, με ορισμένες περιοχές να πέφτουν στους -40 βαθμούς Κελσίου.

Ρωσία: Ο φούρνος που αντί για ψωμί βγάζει… drones για τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία (βίντεο)

 Στο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης που ακολουθεί,ένα από τα αφεντικά του αρτοποιοίου, επιδεικνύει drones Bekas δίπλα σε μια σειρά από φρεσκοψημένα ψωμάκια

Οι αρτοποιοί στο εργοστάσιο ψωμιού Tambov στην κεντρική Ρωσία μπήκαν στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ επειδή εκτός από καρβέλια “φούρνιζαν” και drones στις εγκαταστάσεις τους, τα οποία χρησιμοποιούνται από τα ρωσικά στρατεύματα  στην Ουκρανία.

Ιράν: Προειδοποιεί ότι θα πλήξει στόχους εχθρών όπου κι αν βρίσκονται

 Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν, ο Χοσεΐν Σαλαμί, δεσμεύθηκε σήμερα να πλήξει τους εχθρούς της χώρας όπου κι αν βρίσκονται, καθώς η ένταση οξύνεται σε βασικές θαλάσσιες οδούς στις οποίες σύμμαχοι της Τεχεράνης επιτίθενται σε πλοία.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε ανοικτή μάχη με τον εχθρό», δήλωσε ο Σαλαμί στη διάρκεια τελετής στην παράκτια πόλη Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, όπου το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας παρουσίασε ένα νέο πλοίο, το Abu Mahdi, και 100 εκτοξευτήρες ρουκετών.

Σόιμπλε: Κηδεύτηκε απουσία Μέρκελ

 Μετά το τέλος της τελετής, στρατιωτικοί της Μπούντεσβερ μετέφεραν στους ώμους τους το φέρετρό του καλυμμένο με τη γερμανική σημαία, προτού η πομπή πάρει τον δρόμο για το νεκροταφείο της πόλης

Η Γερμανία αποχαιρέτησε σήμερα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, “έναν ένθερμο δημοκράτη” και “προσηλωμένο Ευρωπαίο”, με καθοριστική συμβολή στην επανένωση της Γερμανίας, ο οποίος υπήρξε σημαιοφόρος της δημοσιονομικής πειθαρχίας την οποία προώθησε η χώρα του στην Ευρώπη.

Σκηνές πανικού στον αέρα – Αποκολλήθηκε πόρτα αεροπλάνου σε πτήση με 174 επιβάτες

 Σκηνές τρόμου βίωσαν οι επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας Alaska Airlines από το Πόρτλαντ του Όρεγκον που είχε ως προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια όταν αποκολλήθηκε η μία πόρτα του αεροπλάνου και ο πιλότος χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (5/1) και έγινε viral καθώς οι επιβάτες, μετά την επιτυχή προσγείωση ανήρτησαν βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους όταν έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου και επικράτησε αγωνία, αφού ένα τμήμα του αεροπλάνου αποκολλήθηκε ενώ ήταν στον αέρα.