Ο Σρέντερ συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς στη Μόσχα;

 Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ φέρεται να συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Μόσχα για λίγες ώρες με τον ιδιοκτήτη της FC "Chelsea" Roman Abramovich, αναφέρει σήμερα το πρωί η ταμπλόιντ Bild.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο σκοπός της «μονομελούς διπλωματικής αποστολής» του λόμπι της Gazprom και κατόπιν αιτήματος ποιου έγινε, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Σρέντερ, ο οποίος δεν παραιτήθηκε ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Nord Stream AG και της Rosneft παρά τις εκκλήσεις της γερμανικής κυβέρνησης, συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις

Γιαβόροβο: Αμέτρητος «πόνος» στη διεθνή τρομοκρατία!!!

 «Πόνεσε» παρά πολύ το ρωσικό συντριπτικό πλήγμα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εκπαίδευσης μισθοφόρων από όλο τον κόσμο, στη Δυτική Ουκρανία Καντάφι στα πολωνικά σύνορα! Πόνεσε τόσο που, προσέξτε έκφραση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Α. Μπλίνκεν: Καταδικάζουμε το πυραυλικό πλήγμα κατά του «Διεθνούς κέντρου υποστήριξης της ΕΙΡΗΝΗΣ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στο Γιαβόροβο…..

Δημήτρης Λιάτσος Ουκρανία: Πόλεμος και «πόλεμος»

 Το Κρεμλίνο εκφράζει την απογοήτευση του διότι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ηγέτης της Ε.Ε και των ΗΠΑ δεν είπε λέξη για το έγκλημα με το βομβαρδισμό του κέντρου της πόλης Ντονιέτσκ. Η βόμβα διασποράς με κασέτες που διαθέτουν 315 αιχμηρά θραύσματα η καθεμία, εκτοξεύτηκε από απόσταση 100 χιλιομέτρων όπου βρίσκονται ακόμα θέσεις του ουκρανικού στρατού. Το αντιπυραυλικό σύστημα

Τα καλά νέα έρχονται από την αγορά του «μαύρου χρυσού» σήμερα το πρωί.

Τα καλά νέα έρχονται από την αγορά του «μαύρου χρυσού» σήμερα το πρωί. Οι τιμές του πετρελαίου είναι σε καλό μείον. Η αξία του βαρελιού στην αγορά του Λονδίνου σήμερα το πρωί είναι 109 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 3,55%. Παράλληλα, το βαρέλι διαπραγματεύεται στην αμερικανική αγορά σε σχεδόν τέσσερις τοις εκατό χαμηλότερη τιμή, δηλαδή 105 δολάρια.

 Την Παρασκευή, αυτά τα παράγωγα διαπραγματεύονταν στην τιμή των 110, ή 107 δολαρίων, και η τιμή συνέχισε να πέφτει. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας οι τιμές των βαρελιών ήταν σε επίπεδα ρεκόρ και ανέβηκαν στα 130 δολάρια.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΟΛΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟ σχετικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και τη δαπάνη χρημάτων από τα κέρδη

 Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που απλοποιεί την κατεύθυνση των πρόσθετων εσόδων του προϋπολογισμού για πετρέλαιο και φυσικό αέριο το 2022 για σκοπούς προτεραιότητας, διευκρινίζεται, αναφέρει η Telegraf Biznis.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δέσμη μέτρων κατά των κυρώσεων ετοιμάζεται ήδη και διεξάγονται συζητήσεις στην κυβέρνηση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Γραμματέας του Περιφερειακού Παραρτήματος της Ενωμένης Ρωσίας της Μόσχας Πίτερ Τολστόι, Τέλεγκαφ Μπίζνις . Αναφορές.

Ένα χρόνο μετά την καταστροφή που αναστάτωσε τον κόσμο: Το πλοίο της Evergreen προσάραξε ξανά, το εμπόριο βρίσκεται σε κίνδυνο

 Ένα χρόνο αφότου ένα γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κόλλησε στη Διώρυγα του Σουέζ και διέκοψε το παγκόσμιο εμπόριο, ένα άλλο πλοίο της Evergreen προσάραξε, αυτή τη φορά κοντά στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.


Το πλοίο Ever Forward, που πλέει υπό τη σημαία του Χονγκ Κονγκ, κόλλησε αφού απέπλευσε από τη Βαλτιμόρη. Ήταν καθ' οδόν προς το Νόρφολκ της Βιρτζίνια και κόλλησε στον κόλπο Τσέζαπικ, κοντά στην Ουάσιγκτον.


Ιαπωνία: Νέο μπαράζ οικονομικών κυρώσεων για άλλους 17 Ρώσους

 Το πάγωμα τυχόν πόρων  που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της Ιαπωνίας  για ακόμη 17 Ρώσους ανακοινώθηκε με την επιβολή από τις ΗΠΑ επιπλέον κυρώσεων  την περασμένη Παρασκευή σε αρκετούς ακόμη Ρώσους, συμπεριλαμβανομένων του δισεκατομμυριούχου Βίκτορ Βέξελμπεργκ και 12 μελών της Δούμας, της κάτω Βουλής της Ρωσίας.

Σειρά είχε το Τόκιο να συμπεριλάβει τον Βίκτορ Βέξελμπεργκ, 11 μέλη της Δούμας και πέντε μέλη της οικογένειας του Ρώσου τραπεζίτη Γιούρι Κοβάλτσουκ. Πλέον οι κυρώσεις εφαρμόζονται για 61 Ρώσους.

Ισπανία: Προσωρινή «κατάσχεση» θαλαμηγού Ρώσου μεγιστάνα

 Σκάφος εκτιμώμενης αξίας κάπου 128 εκατομμυρίων ευρώ, ακινητοποιήθηκε χθες Δευτέρα στη Βαρκελόνη της Ισπανίας στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο πρωθυπουργός  έκανε λόγο για προσωρινή ακινητοποίηση του σκάφους στη Βαρκελώνη διαμηνύοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χωρίς ωστόσο να επεκταθεί.

Το σκάφος έχει μήκος 85 μέτρα και σύμφωνα με την εφημερίδα El País, πρόκειται για τη θαλαμηγό Valérie, που πιστεύεται ότι ανήκει στον Σεργκέι Τσέμεζοφ, τον επικεφαλής του Rostec, ρωσικού ομίλου της αμυντικής βιομηχανίας, άνθρωπο που θεωρείται πως ανήκει στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Καταστροφή αποθήκης με πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 


 Το Υπουργείο Άμυνας έδειξε πλάνα από την καταστροφή αποθήκης με πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από αεροσκάφη εφόδου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων

Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από ένα ζεύγος επιθετικών αεροσκαφών Su-25 με πυραύλους . Μετά από ένα #pravda #russia

Ουκρανικός πύραυλος Tochka-U καταρρίφθηκε πάνω από το Ντόνετσκ: 20 νεκροί

 

 

Η Αρκτική κοντά τον ρωσικό στρατό.

 

 Η Αρκτική υποστήριξε τον ρωσικό στρατό που συμμετείχε στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία

Οι συμμετέχοντες της δράσης παρέταξαν snowmobiles με τις σημαίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο γράμμα Z. #pravda #russia #ukraine

Δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

 


 Στις 14 Μαρτίου, περίπου στις 11.30 π.μ. ώρα Μόσχας, ο τακτικός πύραυλος Tochka-U εκτοξεύτηκε σε οικιστικό τετράγωνο της πόλης του Ντόνετσκ από την περιοχή που ελέγχεται από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου.

Η αύξηση των τιμών της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες εξοργίζει όλους τους Αμερικανούς.


 Η αύξηση των τιμών της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες εξοργίζει όλους τους Αμερικανούς.Ο ράπερ 50'cent δημοσίευσε μάλιστα ένα βίντεο με μια κραυγή ψυχής ενός απλού τύπου που επιπλήττει τον Μπάιντεν #pravda #russia #ukraine

Ο ΠΟΥ συμβουλεύει την Ουκρανία να καταστρέψει εξαιρετικά επικίνδυνα παθογόνα στα εργαστήρια της

 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε στην Ουκρανία να καταστρέψει τα παθογόνα υψηλού κινδύνου που είναι αποθηκευμένα στα εργαστήρια της χώρας για να αποτρέψει μια «πιθανή διαρροή» που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξάπλωση της νόσου στον πληθυσμό. Η οργάνωση δεν διευκρίνισε σε ποια παθογόνα αναφερόταν. Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι τα βιολογικά όπλα αναπτύσσονται στην Ουκρανία με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ψηφοφορία για τη Ρωσία στον ΟΗΕ – Πώς χωρίζεται ο κόσμος

 Στην ψηφοφορία που διεξήχθη την Τετάρτη το απόγευμα, το ψήφισμα καταδίκης της Ρωσίας εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία επί των 193 μελών της γενικής συνέλευσης. Παρ’ όλα αυτά, ο Πούτιν δεν είναι «απομονωμένος». 

Τα Ηνωμένα Έθνη «καταδικάζουν με τον πιο ισχυρό τρόπο την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της Ουκρανίας» και απαιτούν «η Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει άμεσα τη χρήση βίας κατά της Ουκρανίας», καθώς και «να αποσύρει άμεσα, πλήρως και άνευ όρων όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις» από το έδαφος της χώρας.


Γιατί Άραβες και Ισραήλ δεν «τιμωρούν» τη Ρωσία – Η Ουκρανία και η «μεγάλη εικόνα»

 Η στάση των μέχρι πρόσφατα θανάσιμων εχθρών στη Μέση Ανατολή αποδεικνύεται στην πράξη σχεδόν ταυτόσημη απέναντι στη Μόσχα, παρά τις εκκλήσεις της Ουκρανίας και τις πιέσεις των ΗΠΑ. «Κλειδί» τα κοινά τους συμφέροντα. 

Το Ισραήλ και οι αραβικές χώρες καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Τουρκίας, εξακολουθούν να παραμένουν αμέτοχες στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση κατά της Μόσχας, τηρώντας πρακτικά ίσες αποστάσεις.