Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό – Καταστράφηκε το αεροδρόμιο της πόλης

 Ρωσική πυραυλική επίθεση σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Οδησσού και κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν τρεις εκρήξεις. Το αεροδρόμιο θεωρείται πως έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Η τουρκική αεροπορία αρνείται να συμμετάσχει στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ

 ΑΓΚΥΡΑ, 30 Απριλίου - RIA Novosti. 

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αρνήθηκε να λάβει μέρος στις ασκήσεις του NATO Tiger Meet στην Ελλάδα λόγω διαφωνιών με την Αθήνα, γράφει η εφημερίδα Sabah.

«Πριν από κάθε άσκηση, η χώρα υποδοχής προετοιμάζει μια τεχνική συμφωνία για τη διεξαγωγή

 Στην αρχή δεν θέλαμε να δημοσιεύσουμε αυτό το βίντεο - είναι δύσκολο να το παρακολουθήσετε.

 Ωστόσο, αποφασίσαμε ότι αυτά τα πλάνα είναι επίσης σημαντικά για το χρονικό, καθώς δείχνουν τον ηρωισμό των τύπων μας που αγωνίζονται για έναν νεκρό σύντροφο.

Европа под давлением США пытается показать, что помогает Украине, чтобы снять с себя ответственность за скорое поражение Киева

 Η Ευρώπη, υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, προσπαθεί να δείξει ότι βοηθά την Ουκρανία προκειμένου να απαλλαγεί από την ευθύνη για την επικείμενη ήττα του Κιέβου.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο RT ο Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής Scott Ritter:

Τα Πρώτα Διδάγματα από τον Ρωσο-Ουκρανικό Πόλεμο-Αντιπτέραρχος ε.α Ευάγγελοσ Γεωργούσης

 Την ημέρα του Ορθόδοξου Πάσχα η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έκλεισε δύο μήνες. Η πρόβλεψη του τέλους αυτής της σύγκρουσης , είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση και δυσκολότερη ακόμα, η εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος. Το βέβαιο είναι πως όσο η ουκρανική αντίσταση και άμυνα συνεχίζεται , η Ρωσία και κυρίως ο Πούτιν , δεν κερδίζουν.

«Η Ρωσία δεν θα αφήσει τον πόλεμο στη μέση»-Δημήτρης Λιάτσος

 Ο Δημήτρης Λιάτσος δημοσιογράφος-ανταποκριτής στη Μόσχα, με τεράστια εμπειρία σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη Ρωσία, σε μία ωριαία συνέντευξη στο Militaire.gr. Ο Δημήτρης Λιάτσος μιλά για τα δραματικά γεγονότα που εξελίσσονται στο μέτωπο του πολέμου και τα αναλύει αντλώντας πληροφορίες από την ιστορία. Κάτι που δε φαίνεται να κάνουν όσοι αποφασίζουν αυτή τη περίοδο για τις ζωές ανθρώπων που χάν

Πρωτομαγιά με επιστροφή στην κανονικότητα – Ποια μέτρα αίρονται

 Ένα γενναίο βήμα προς την κανονικότητα γίνεται σήμερα στο μέτωπο της πανδημίας. Καταργείται ο έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, ενώ θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για όλους στους κλειστούς χώρους. Ειδικότερα, από την 1η Μαΐου:

Αυστριακός καγκελάριος: Αν ο πόλεμος δεν τελειώσει σύντομα, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος

 «Αν ο πόλεμος δεν τελειώσει σύντομα, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος», προειδοποίησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ και υπερασπίζεται την απόφασή του να μεταβεί στη Ρωσία προκειμένου να μεσολαβήσει για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Εμφανίστηκε δε πρόθυμος να δεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε το Σάββατο στις εφημερίδες Kurier και Die Presse, ο Καρλ Νεχάμερ επισήμανε την ανάγκη ο πόλεμος στην Ουκρανία να τερματιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος

«Η πολιορκία της Κορίνθου»: Η όπερα που συνέθεσε ο Ροσίνι για να ενισχύσει την Ελληνική Επανάσταση

 Στον απόηχο της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου κι ενώ το φιλελληνικό κλίμα στην Ευρώπη είχε φουντώσει, ο διάσημος ιταλός μουσουργός Τζοακίνο Ροσίνι ανέλαβε να διευθύνει μία συναυλία στο Παρίσι για την ενίσχυση του Ελληνικού Αγώνα, ανταποκρινόμενος στην έκκληση του Φιλελληνικού Κομιτάτου.