Και «επίσημα» ο Meteor στην Πολεμική Αεροπορία - Αποκλειστικές φωτογραφίες

 Στην εποχή του Meteor μπαίνει και «επίσημα» η Πολεμική Αεροπορία με την ανάρτηση των τεχνικών χαρακτηριστικών του «φονικού» πυραύλου μεγάλο βεληνεκούς στην ιστοσελίδα της.

Ήδη από τις εκπαιδευτικές πτήσεις των Ελλήνων χειριστών στη Γαλλία αλλά και με την έλευση των πρώτων ελαφρώς μεταχειρισμένων Rafale F-3R στην Τανάγρα τον Ιανουάριο του 2022, το Αεροπορικό Επιτελείο ξεκίνησε να προσαρμόζει τις τακτικές του στο νέο «υπερόπλο».

Νεκρός ο μεγαλύτερος κατά συρροή δολοφόνος της Βραζιλίας, Πέντρο Ροντρίγκες

 O Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο, που θεωρείται ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στη Βραζιλία, αφού διέπραξε σχεδόν 100 φόνους και αποφυλακίστηκε έχοντας περάσει 42 χρόνια στη φυλακή, εκτελέστηκε την Κυριακή στη μέση του δρόμου κοντά στο Σάο Πάολο, από αγνώστους που τον γάζωσαν με σφαίρες.

«Τσαμπατζής» ο επικεφαλής Μεταφορών της Κομισιόν - Πηγαινοερχόταν δωρεάν (που αλλού;) στο Κατάρ

 Η διοικητική εποπτική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθεί να ανακαλύψει πώς επιτράπηκε σε ανώτατο στέλεχος του τομέα Μεταφορών να πετάξει στο Κατάρ με εισιτήρια που πλήρωσε η κυβέρνηση εκεί, την ώρα που το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς σχετιζόμενο με το κράτος του Κόλπου συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα (Δευτέρα 6 Μαρτίου), η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια Eμιλι Ο′ Ράιλι σημείωσε ότι ο επικεφαλής του τμήματος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χένρικ Χολολέι, είχε «ταξιδέψει πολλές φορές μεταξύ 2015 και 2021 με έξοδα της κυβέρνησης του Κατάρ ή οργανισμών της.»

Γαλλία-Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για το συνταξιοδοτικό

 Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα η συζήτηση στην γαλλική εθνοσυνέλευση για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.

Η πρωθυπουργός Elizabeth Borne, τείνοντας ευήκοον ους προς την αντιπολίτευση, κατέστησε σαφές ότι όσοι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει 43 χρόνια εργασίας θα έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τη συμπλήρωση του 64ου έτους της ηλικίας τους.

Οι Ρώσοι μπήκαν και στις δυτικές συνοικίες του Μπάκχμουτ-Αλληλο-σκοτώνονται Ουκρανικές ταξιαρχίες

 H μάχη του Μπάκχμουτ τελειώνει ίσως και εντός των επόμενων δύο ημερών καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν και στον ακόμα κατεχόμενο δυτικό τομέα της πόλης και αυτές τις ώρες εξασφαλίζουν τον έλεγχο στην δυτική όχθη του ποταμού Bakhmutske.

Οι Ουκρανοί αποχωρούν μαζικά και κυριολεκτικά σε κατάσταση πανικού.

ΗΠΑ… εγκαταλείπουν την Κριμαία–Δεν στηρίζουν την ανακατάληψη της από την Ουκρανία

Μια επίθεση στην Κριμαία θα απαιτούσε βαριά όπλα, όπως αεροσκάφη, τανκ και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
(upd) Το σενάριο ανακατάληψης της Κριμαίας από την Ουκρανία φαίνεται πως εγκαταλείπουν οι ΗΠΑ καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden δεν είναι πλέον διατεθειμένη να υποστηρίξει απερίφραστα τα σχέδια του Κιέβου για μια επίθεση κατά της Κριμαίας.

Πέφτει το Μπάκχμουτ-Είναι κόλαση λένε Ουκρανία-Λιποτακτούν στην Kremennaya

 Από τα 1580 χιλιόμετρα πολεμικού μετώπου στην Ουκρανία, στα 700 χιλιόμετρα μαίνονται σφοδρότατες συγκρούσεις μεταξύ ρωσικών και Ουκρανικών στρατευμάτων

(upd 2) Ο ρωσικός στρατός έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε μεγάλα τμήματα του Donetsk και Luhansk, ειδικά στο Bakhmut όπου είναι θέμα λίγου χρόνου η τελική πτώση της πόλης…αφού το βόρειο και ανατολικό τμήμα του Bakhmut το έχουν καταλάβει Wagner που είναι ιδιωτική στρατιωτική εταιρία. 

Wagner: «Πολέμησαν γενναία και πέθαναν–Πάρτε τα φέρετρα τους–30.000Ουκρανικές απώλειες στο Bakhmut

 «Πολέμησαν γενναία και πέθαναν». Με την φράση αυτή ο ιδρυτής της PMC Wagner δημοσιοποίησε βίντεο που απεικονίζει φέρετρα με τις σορούς Ουκρανών στρατιωτών από το Bakhmut που επαναπατρίζονται σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Το βίντεο έχει προκαλέσει σοκ στην Δύση με το Reuters να αναπαράγει τις εικόνες.

Να σημειώσουμε πως οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που μετέβησαν για ρεπορτάζ, έμειναν άναυδοι από το μέγεθος των απωλειών του Ουκρανικού Στρατού στην “κρεατομηχανή” του Bakhmut.