Ούγγροι αγρότες διαδηλώνουν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

 Ούγγροι αγρότες διοργάνωσαν διαμαρτυρία κοντά στο σημείο ελέγχου Záhony στα σύνορα με την Ουκρανία, εναντιούμενοι στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρατείνει τις αδασμολόγητες εισαγωγές ουκρανικών προϊόντων για έναν ακόμη χρόνο. 

Πηγή: Ουγγρικό επιχειρηματικό κατάστημα Világgazdaság, σύμφωνα με την European Pravda Λεπτομέρειες: Τρακτέρ και διάφορα είδη γεωργικών μηχανημάτων απλώνονταν εκατοντάδες μέτρα κοντά στα σύνορα Ουγγαρίας-Ουκρανίας. 

Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας επίθεση τις επόμενες 10 ημέρες

 Η Ρωσία σχεδιάζει να εξαπολύσει νέα μεγάλης κλίμακας επίθεση εντός των επόμενων 10 ημερών. Πηγή: Financial Times με αναφορά σε ανώνυμο σύμβουλο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας 

Λεπτομέρειες: Οι Financial Times γράφουν ότι το Κίεβο απέκτησε «πολύ ισχυρές πληροφορίες προθέσεων» από τη Ρωσία για να εξαπολύσει μια νέα επίθεση. 

Η ρωσική επίθεση πιθανότατα θα έχει στόχο να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή του Ντονμπάς και μπορεί να ξεκινήσει στα δυτικά της περιφέρειας Λουχάνσκ, κοντά στις πόλεις Κρεμίνα και Λίμαν, όπου η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Η δικομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ φτάνει στο Κίεβο – φωτογραφία

 Δικομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών έφτασε στο Κίεβο, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών. Πηγή: Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μπρίτζετ Μ

πρινκ, αναφέρει η European Pravda Λεπτομέρειες: Το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου, ο Brink δημοσίευσε μια φωτογραφία της συνάντησης της αντιπροσωπείας στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου. 

Είπε ότι επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο Ρεπουμπλικανός Mike Turner, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων,

Ιταλία: Η Κυβέρνηση υποδέχεται κλιμάκιο των αγροτών – Ενδεχόμενο τα τρακτέρ να κατακλύσουν το Σανρέμο εν μέσω μουσικού φεστιβάλ

 Ραδγαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα των διαμαρτυριών των αγροτών στην Ιταλία. 

Όπως μεταδίδει η Il Fatto Quotidiano, η Ιταλική Κυβέρνηση συγκάλεσε νωρίς το απόγευμα τις πιο αντιπροσωπευτικές αγροτικές οργανώσεις, δηλαδή – σύμφωνα με το πρακτορείο Adnkronos – κανένας εκπρόσωπος των ομάδων που κινητοποίησαν τις διαμαρτυρίες.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι Τζόρτζια Μελόνι, οι αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης, Αντόνιο Ταγιάνι και Ματέο Σαλβίνι, και οι υπουργοί Λολομπρίτζιντα (Γεωργίας),

Ο πρίγκιπας Χάρι σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τη Mirror Group

 Ο Δούκας του Σάσεξ προχώρησε σε εξωδικαστικό διακανονισμό αναφορικά με τα υπόλοιπα μέρη της αγωγής εναντίον της Mirror Group Newspapers (MGN) για τηλεφωνικές υποκλοπές. Την ανακοίνωση έκανε ο δικηγόρος του στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Ντέιβιντ Σέρμπορν, ενεργώντας για λογαριασμό του μικρότερου γιου του Καρόλου, δήλωσε ότι η MGN θα καταβάλει στον Χάρι “ένα σημαντικό ποσό ως αποζημίωση” καθώς και τα δικαστικά του έξοδα.

Ελ Σαλβαδόρ: Πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας κατηγορούμενος για κατασκοπεία πεθαίνει υπό κράτηση

 Πέθανε προχθές Τετάρτη το βράδυ σε νοσοκομείο ενώ τελούσε υπό κράτηση για «κατασκοπεία», πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο θάνατος του Αλεχάντρο Μέισον —που είχε συλληφθεί την 9η Αυγούστου 2023— οφειλόταν, σε «πνευμονικό οίδημα», όπως αναφέρει η προκαταρκτική ιατροδικαστική έκθεση που δημοσιεύθηκε στον Τύπο.

Η υγεία του Μέισον είχε χειροτερέψει χειροτέρεψε έπειτα από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στα τέλη του 2023.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «σάρωσε» στις κοινοβουλευτικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στη Νεβάδα και κέρδισε αυτές των Παρθένων Νήσων

 Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ νίκησε χτες Πέμπτη στις βουλευτικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών της Νεβάδα  όπου δεν αντιμετώπισε κανέναν σημαντικό υποψήφιο, σύμφωνα με προβλέψεις των The New York Times και The Washington Post.

Η νίκη του Τραμπ ήταν τόσο προβλέψιμη και συντριπτική που, με καταμέτρηση του 1%, τα μέσα ενημέρωσης – εξοπλισμένα με τεχνολογία για την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων – την επισημοποίησαν μόλις μια ώρα μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων της Νεβάδα, που ήταν προγραμματισμένο για τις 19:00 τοπική ώρα .

Σερβία-ΕΕ: Η πρωθυπουργός Α. Μπρνάμπιτς απέρριψε το αίτημα του ΕΚ για διεθνή έρευνα για τις παρατυπίες στις εκλογές τον Δεκέμβριο 2023

 Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο Βελιγράδι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το οποίο ζητείται η διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στις εκλογές της 17ης Δεκεμβρίου.

Ανταπόκριση – Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Σε ψήφισμα του ΕΚ που εγκρίθηκε χθες, Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, με 461 ψήφους υπέρ, 53 κατά και 43 αποχές, αναφέρεται ότι οι εκλογές στη Σερβία «χαρακτηρίστηκαν από πολυάριθμες διαδικαστικές ελλείψεις» και προτείνεται η σύσταση διεθνούς επιτροπής ειδικού σκοπού (Ad hoc) η οποία θα εξετάσει όλες τις καταγγελίες.

Αστρονομικό ρολόι βασισμένο στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων εγκαινιάστηκε στο Μεξικό – Δείτε το εντυπωσιακό έκθεμα

 Αστρονομικό ρολόι βασισμένο στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων κατασκευάστηκε στο Μεξικό από λάτρεις της επιστήμης και του ελληνικού πολιτισμού. Για το ενδιαφέρον αυτό επίτευγμα μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Ξενοφών Μουσάς, αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής Διαστήματος.

Τα πρόσωπα πίσω από την αγροτική πλατφόρμα F-6 που απειλεί να «κόψει στα δύο την Ισπανία» – Διαχωρίζουν τη θέση τους τα συνδικάτα

 «Αντιεμβολιαστές την περίοδο της πανδημίας και οπαδοί του ακροδεξιού κόμματος Vox». Με αυτόν τον τίτλο παρουσιάζονται στην Cadena SER , οι πρωταγωνιστές των κινητοποιήσεων μερίδας των αγροτών που τις ημέρες αυτές των αγροτικών κινητοποιήσεων επιχειρούν να «κόψουν την ισπανία στα δύο» όπως ισχυρίζονται.

Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Σύλληψη αστυνομικού για διακίνηση ναρκωτικών – Παρείχε έναντι αμοιβής υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης

 Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε στη σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενός αστυνομικού που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ιδιωτών, για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών,

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για την μαφιόζικη εκτέλεση του επιχειρηματία στη Μάνδρα – «Βοήθεια με σκοτώνουν»

 Στην υπόθεση της μαφιόζικης εκτέλεση του επιχειρηματία στη Μάνδρα, αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες ενός φίλου και ενός συνεργάτη του για τις συνθήκες της επίθεσης. 

«Βοήθεια με σκοτώνουν» ψέλλισε ο 59χρονος επιχειρηματίας στον φίλο του με τον οποίο συνομιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο, λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει νεκρός

Η συνέντευξη του Πούτιν χτύπησε τα πρωτοσέλιδα των δυτικών μέσων ενημέρωσης

 ΜΟΣΧΑ, 9 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Η συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στον δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον έγινε πρωτοσέλιδο στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. 

Μεταξύ των αμερικανικών ΜΜΕ, αποσπάσματα από τη συνομιλία δημοσιεύθηκαν από τις εφημερίδες Forbes, Newsweek, Hill, Daily Beast, New York Post, New York Times και Wall Street Journal.

Οι New York Times επέστησαν την προσοχή στα λόγια του Πούτιν για την ειδική επιχείρηση. Η εφημερίδα πιστεύει ότι ο Ρώσος ηγέτης μίλησε πιο άμεσα από το συνηθισμένο για το πώς βλέπει το τέλος των εχθροπραξιών - με τη σύναψη συμφωνίας με τη Δύση.