Το ΥΠΕΞ επί Μπακογιάννη είχε «παρκάρει» άλλα 4,8 εκ. δολάρια στην Αντίς Αμπέμπα

  • Εκταμιεύθηκαν στο πλαίσιο μνημονίου που υπέγραψε το 2008 η τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με τον τότε προέδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ενωσης, Ζαν Πινγκ
  • Το μνημόνιο προέβλεπε συνολικό ποσό ελληνικής συνεισφοράς τα 12 εκ. ευρώ και μέγιστο ποσό ετήσιας συνεισφοράς 3 εκ. για έργα και δράσεις που δεν έγιναν ποτέ..

Το Πάσχα στα μοναστήρια των Μετεώρων Τα έθιμα και οι γιορτές στην ευρύτερη περιοχή

Η αγιομετεωρίτικη μοναστική κοινότητα και γενικότερα το περιεχόμενο της Αγιομετεωρίτικης κληρονομιάς, πρεσβευτές ορθοδοξίας, ελληνισμού, παιδείας, ιδανικών και πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, αποτελούν αναμφισβήτητα τις ημέρες του Πάσχα έναν πνευματικό προορισμό έμπλεο των ναμάτων της Ορθόδοξης πίστης και λατρείας όπως τον επιτάσσει η παράδοση της Εκκλησίας και του ελληνικού λαού.

Πάτμος, η «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» Το «νησί της Αποκάλυψης» - Δείτε τις φωτογραφίες

Έναν από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς προορισμούς παγκοσμίως αποτελεί η Πάτμος, το λεγόμενο «ιερό νησί» των Δωδεκανήσων, καθώς έχει άρρηκτα συνδεθεί με τον χριστιανισμό και την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη.
«Εγενόμην εν τη νήσω τη καλουμένη Πάτμω δια τον λόγον του Θεού και δια την μαρτυρίαν του Ιησού Χριστού. Εγενόμην εν πνεύματι εν τη Κυριακή ημέρα και ήκουσα οπίσω μου φωνήν ως σάλπιγγος λεγούσης: ό βλέπεις γράψον εις βιβλίον και πέψον ταις επτά Εκκλησίαις» έγραψε.

Είναι η Μιμή τμήμα της ορθόδοξης παράδοσης;

H μεταφορά του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους δεν κρατάει από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν υποτίθεται ότι κρατούσε αναμμένη την φλόγα του έθνους  η ορθόδοξη εκκλησία, έστω και αν ήταν αντίθετη με την επανάσταση του 1821: ξεκίνησε το 1988, όταν η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου «διέταξε» να την μεταφέρει η Ολυμπιακή Αεροπορία από τα Ιεροσόλυμα.