Όλοι κοιτούν Μπάκχμουτ και Ντόνμπας αλλά η μεγάλη μάχη θα δοθεί σε Ζαπορίζια και Χερσώνα για Κριμαία – Πιθανή χρήση πυρηνικών

 Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Μπάκχμουτ-Αρτέμοβσκ και συνολικά στο Ντόνμπας αλλά πλέον η μεγάλη μάχη θα δοθεί σε Ζαπορίζια και Χερσώνα για την Κριμαία που σημαίνει πως αν απειληθεί η ρωσική χερσόνησος τότε οι Ρώσοι θα κάνουν χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Τα τακτικά αυτά πυρηνικά όπλα θα διαθέτουν γομώσεις δύο έως τριών κιλοτόνων και θα χτυπήσουν τα ουκρανικά κέντρα ανεφοδιασμού των δυνάμεων πρώτης γραμμής με δυτικά όπλα.

Ν.Πεσκόφ: «Η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ “θάλασσα του ΝΑΤΟ”»

 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντίμτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η Μαύρη Θάλασσα δεν θα γίνει ποτέ μια «θάλασσα του ΝΑΤΟ», αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε την ατλαντική συμμαχία να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο για την ασφάλεια της περιοχής.

«Είναι καιρός να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο ασφαλείας για όλα τα έθνη της περιοχής που απειλούνται» και να κάνουμε τη Μαύρη Θάλασσα «αυτό που έχει γίνει η Βαλτική Θάλασσα: μια θάλασσα του ΝΑΤΟ»,

ΤΑSS: «20.000 Αμερικανοί αναπτύχθηκαν στην Πολωνία για εμπλοκή στην Ουκρανία εναντίον των ρωσικών δυνάμεων»


Κοντά στα ρωσικά σύνορα έχουν αναπτυχθεί 20.000 Αμερικανοί στρατιώτες όπως αποκαλύπτει σήμερα το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον Αμερικανό δημοσιογράφο Σέιμουρ Χερς και η Ουάσινγκτον σκέφτεται να τους χρησιμοποιήσει κατά των Ρώσων ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την έναρξη του Πολέμου των Πολέμων που θα καταστρέψει τους πάντες (συμπεριλαμβανομένου και των ΗΠΑ).

Στο άρθρο που δημοσίευσε στην πλατφόρμα Substack, είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει αυτά τα στρατεύματα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έθεσε σε υψηλή επιφυλακή τον στόλο του Ειρηνικού στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής επιθεώρησης

 Θα γίνει επίσης προσομοίωση εχθρικής απόβασης στο νησί Σαχαλίνη της Ρωσίας και στις Κουρίλες Νήσους.

Η Ρωσία έθεσε σε υψηλή επιφυλακή τον Στόλο της του Ειρηνικού στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής επιθεώρησης που αποσκοπεί στην ανάπτυξη των αμυντικών του δυνατοτήτων, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Η Φινλανδία ανοίγει φράχτη στα ρωσικά σύνορα εν μέσω μετανάστευσης και ανησυχιών για την ασφάλεια

 IMATRA, Φινλανδία, 14 Απριλίου (Reuters) 

- Η Φινλανδία κατασκευάζει το πρώτο τμήμα φράχτη στα σύνορά της με τη Ρωσία την Παρασκευή, λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου εντάχθηκε στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ για να ολοκληρώσει μια στροφή ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην ήταν στην Ουκρανία. 

 Φοβούμενη αντίποινα από την Ανατολή μετά την εφαρμογή της στο ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση αποφάσισε πέρυσι να κατασκευάσει το φράγμα, κυρίως σε περίπτωση που η Ρωσία κινηθεί για να πλημμυρίσει τα σύνορα με μετανάστες.

Πέντε νεκροί και 15 τραυματίες σε ρωσικό χτύπημα στην πόλη - κυβερνήτη της ανατολικής Ουκρανίας Pavlo Kyrylenko

 ΚΙΕΒ, 14 Απριλίου (Reuters) -

 Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν την Παρασκευή από ρωσική επίθεση με πυραύλους στην πόλη Σλόβιανσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειάρχης.  

Ο Pavlo Kyrylenko έγραψε στο Telegram ότι άλλα επτά άτομα παρέμειναν κάτω από τα ερείπια αφού οι πύραυλοι S-300 κατέστρεψαν πέντε πολυκατοικίες και πέντε ιδιωτικά κτίρια, μεταξύ άλλων αντικειμένων. 

Η TomTom επιστρέφει στα κέρδη ανακοίνωσε την Παρασκευή η ολλανδική εταιρεία πλοήγησης και ψηφιακής χαρτογράφησης

14 Απριλίου (Reuters) - Η TomTom (TOM2.AS) επέστρεψε στα κέρδη το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ολλανδική εταιρεία πλοήγησης και ψηφιακής χαρτογράφησης, καθώς η δραστηριότητα της τεχνολογίας τοποθεσίας κέρδισε δυναμική και η μονάδα αυτοκινήτων ξεπέρασε την ανάπτυξη της παραγωγής αυτοκινήτων στις βασικές αγορές της.

  Η TomTom, η οποία συγκαταλέγει μεταξύ των πελατών της τη Volkswagen (VOWG_p.DE),

Η Boeing σταματά τις παραδόσεις περίπου 737 MAX λόγω νέου προβλήματος

 ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 13 Απριλίου (Reuters) - 

Η Boeing (BA.N) διέκοψε τις παραδόσεις περίπου 737 MAX καθώς αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα ποιότητας προμηθευτή από την Spirit AeroSystems (SPR.N) που θα μπορούσε να εκτείνεται μέχρι το 2019, στις Η.Π.Α. αποκάλυψε ο κατασκευαστής αεροπλάνων την Πέμπτη. 

 Το ζήτημα πιθανότατα θα επηρεάσει έναν «σημαντικό» αριθμό μη παραδοθέντων αεροπλάνων 737 MAX τόσο στην παραγωγή όσο και στην αποθήκευση και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των παραδόσεων 737 MAX βραχυπρόθεσμα, είπε η εταιρεία.

Η Ουκρανία αναφέρει ανελέητες ρωσικές επιθέσεις στη βασική πόλη Μπαχμούτ

 13 Απριλίου (Reuters) - Ο ρωσικός στρατός συνέχισε την Πέμπτη με αδιάκοπες επιθέσεις στην κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας και βομβάρδισε επίσης τη νότια πόλη Χερσών, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Κίεβο. 

 Το Κρεμλίνο θεωρεί τον Μπαχμούτ καθοριστικό για την αργή προέλασή του στην ανατολική Ουκρανία περισσότερο από ένα χρόνο μετά την εισβολή της στη γειτονική του χώρα. 

Ο αντιδημοφιλής συνταξιοδοτικός νόμος της Γαλλίας αντιμετωπίζει βασική συνταγματική δοκιμασία..France's unpopular pension law faces key constitution test

 ΠΑΡΙΣΙ, 14 Απριλίου (Reuters) - 

Το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας θα εκδώσει την Παρασκευή την πολυαναμενόμενη ετυμηγορία του για το εάν τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης, τα οποία έχουν προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις, είναι σύμφωνα με τους συνταγματικούς κανόνες.  

Το διακύβευμα είναι μεγάλο.

FBI: συλλαμβάνει 21χρονο Εθνοφύλακα για διαρροές διαδικτυακών πληροφοριών

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 13 Απριλίου (Reuters) - Το FBI συνέλαβε την Πέμπτη τον Jack Douglas Teixeira, έναν 21χρονο μέλος των Η.Π.Α. Air National Guard, σχετικά με τις διαρροές στο διαδίκτυο απόρρητων εγγράφων που έφεραν σε δύσκολη θέση την Ουάσιγκτον με συμμάχους σε όλο τον κόσμο. 

 Ομοσπονδιακοί πράκτορες με θωρακισμένο αυτοκίνητο και στρατιωτικό εξοπλισμό επιβιβάστηκαν στο Teixeira, ντυμένοι με σορτς γυμναστικής, μπλουζάκι και γυμναστήρια, στο σπίτι του στο Dighton της Μασαχουσέτης, μια κυρίως δασώδη πόλη 8.000 κατοίκων περίπου 50 μίλια (80 χλμ.) νότια της Βοστώνης .

Δεν υπήρχε τραπέζι κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου. Το ψωμί ήταν ματσάχ. Και ο Χριστός δεν σήκωσε τον σταυρό.

 «Οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν κυρίως καλοί Εβραίοι. Οι πρώτοι απόστολοι κήρυτταν σε συναγωγές και διέφεραν από τους άλλους πιστούς μόνο στην πεποίθησή τους ότι ο Μεσσίας ήταν στη γη. Γενικά, αυτό δεν κατέστρεψε τα δόγματα και δεν ενόχλησε πολύ τους άλλους Εβραίους. Η de facto θρησκεία τους παρέμεινε ο Ιουδαϊσμός», λέει ο Δρ Maciej Münnich, ιστορικός, καθηγητής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο John Paul II του Λούμπλιν.

Όλα τα αυγά του κόσμου

 Όχι αρωματικά χοιρομέρια ή καπνιστά λουκάνικα, ούτε γουρουνάκια ασπίκ ή γεμιστά, ούτε ψωμάκια ή ψητά μπούτια μοσχαριού, αλλά τα αυγά – απλά αυγά – είναι τα πιο σημαντικά είδη στο πασχαλινό τραπέζι. Για omne vivum ex ovo . Για αυτό το λόγο δεν μπορούν να λείπουν τα αυγά. Άλλωστε παίζουν διπλό ρόλο – πριν τα φάμε, τα μοιραζόμαστε.

Και για αυτό, αρκούν τα βραστά αυγά και δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι αυγά κοτόπουλου - αν και στις μέρες μας δεν είναι πια «συνηθισμένα», γιατί είναι πολύ διαφορετικά.

Ο πόλεμος με τον Τραμπ θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική πολιτική

 «Αν νωρίτερα ο Τραμπ δίσταζε να θέσει υποψηφιότητα, τώρα σίγουρα αποφάσισε ότι θα είναι υποψήφιος. Πρέπει να αποδείξει ότι δεν μπορεί να νικηθεί. Αυτός είναι ο τύπος του πολιτικού. Θα παρατηρήσουμε διαδοχικές φάσεις αλληλοκατηγοριών και πράξεων εκδίκησης» προβλέπει ο αμερικανιστής, καθ. Zbigniew Levitsky.

TVP WEEKLY: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε επισήμως και κατηγορήθηκε για 34 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της πλαστογραφίας επίσημων εγγράφων.

Ο ύποπτος συνελήφθη μετά από διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων

 Η αστυνομία μπλοκάρει την οδό Williams καθώς το FBI ερευνά το σπίτι ενός 21χρονου μέλους της Εθνοφρουράς Αεροπορίας της Μασαχουσέτης σε σχέση με την αποκάλυψη στρατιωτικών εγγράφων με υψηλή διαβάθμιση για τον πόλεμο της Ουκρανίας, Φωτογραφία: Getty Images 

Το FBI συνέλαβε την Πέμπτη έναν υπάλληλο της Εθνοφρουράς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για τις πρόσφατες διαρροές στο Διαδίκτυο απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων που έφεραν σε δύσκολη θέση την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της σε όλο τον κόσμο.

Εβραίοι και Άραβες. Δύσκολη ιστορία

 Δεν υπάρχει μέρος στη γη που να είναι πιο δύσκολο από το Ισραήλ. Ο δημοσιογράφος Piotr Semka συνομιλεί με τον Ihor Janke, συγγραφέα του podcast "Open System" και επικεφαλής του Freedom Institute.

Piotr Semka: Μόλις επιστρέψατε από το Ισραήλ, μια χώρα που αντιμετώπισε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στη μεταπολεμική ιστορία της. Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου πρότεινε μια δικαστική μεταρρύθμιση που θα έδινε στους πολιτικούς μεγαλύτερη επιρροή στην επιλογή των δικαστών.

Μπουρκίνα Φάσο: «Γενική επιστράτευση» κήρυξαν οι αρχές για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

 Οι μεταβατικές αρχές στην Μπουρκίνα Φάσο κήρυξαν χθες Πέμπτη «γενική επιστράτευση», προκειμένου να «δοθούν στο κράτος όλα τα απαραίτητα μέσα» για να αντιμετωπίσει τη δράση τζιχαντιστών, που βυθίζει συχνά τη χώρα στο πένθος, απόφαση που τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν επιτάξεις.

Σκοπός του διατάγματος είναι να δημιουργηθεί το «νομικό πλαίσιο» για «το σύνολο των ενεργειών» που απαιτούνται ώστε «να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που βιώνει η Μπουρκίνα Φάσο», αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Κατέρρευσε γέφυρα στην Κολομβία – Νεκροί δυο αστυνομικοί

 Δυο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε οδική γέφυρα στη δυτική Κολομβία, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επρόκειτο για επίθεση.

Οχήματα, ανάμεσά τους τρία της αστυνομίας και φορτηγό δημόσιας χρήσης, έπεσαν στο κενό όταν ξαφνικά κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας που συνδέει την Κινδίο και τη Βάγιε ντελ Κάουκα περνώντας πάνω από τον ποταμό Λα Βιέχα προχθές Τετάρτη.

Δυο φορτηγά της αστυνομίας φορτωμένα με όπλα, άλλα δύο που μετέφεραν διάφορα υλικά και ακόμη ένα όχημα ενεπλάκησαν στο

Ισημερινός: Πέντε νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας σε διπλή επίθεση ενόπλων

Δυο νέες επιθέσεις ενόπλων χθες Πέμπτη στον Ισημερινό είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις εργαζόμενες στην υπηρεσία φυλακών, ηλικίας 26 ως 31 ετών, και ένας ακόμη να τραυματιστεί σοβαρά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι τρεις εργαζόμενες της υπηρεσίας φυλακών σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν «έξω από το κτιριακό συγκρότημα του σωφρονιστικού καταστήματος της Γουάγιας», ανακοίνωσε η SNAI.

 

Ρωσία: Περιοδεία Σεργκέι Λαβρόφ σε χώρες της Λατινικής Αμερικής – Εμβάθυνση συνεργασιών

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ πρόκειται να επισκεφθεί χώρες της Λατινικής Αμερικής περί τα τέλη Απριλίου για να επιδιώξει εμβάθυνση της συνεργασίας και συμμαχίες κατά της Δύσης, με φόντο τον πόλεμο που διεξάγει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία.

Σκοπεύει να επισκεφθεί τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και την Κούβα, ανέφερε σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε βραζιλιάνικα και κουβανικά μέσα ενημέρωσης και αναρτήθηκε χθες Πέμπτη στον ιστότοπο της ρωσικής διπλωματίας.

Ουκρανία: Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα στη Μπαχμούτ – Σφοδρές μάχες στο ανατολικό μέτωπο

 Ο ρωσικός στρατός συνέχισε χθες Πέμπτη να εξαπολύει ακατάπαυστα επιθέσεις στη διαλυμένη πόλη Μπαχμούτ, στο ανατολικό μέτωπο, και βομβάρδισε τη Χερσώνα, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Κίεβο.

Το Κρεμλίνο θεωρεί την Μπαχμούτ στόχο-κλειδί στην αργή προέλαση των δυνάμεών του στο Ντονμπάς έναν χρόνο και πλέον μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία.

Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνια Μαλιάρ έκανε λόγο μέσω Telegram για σφοδρές μάχες σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής στο ανατολικό μέτωπο. Διαβεβαίωσε πως τα στρατεύματα του Κιέβου απώθησαν επιθέσεις στις περισσότερες περιοχές.

Κατάρ: «Σεναριολογία» τα περί επιστροφής της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο

 Οι δηλώσεις περί επιστροφής της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο «δεν είναι παρά σεναριολογία», καθώς οι λόγοι για την εκδίωξή της συνεχίζουν να ισχύουν, δήλωσε χθες Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Κατάρ, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν αλ Θάνι.

«Δεν έχει προταθεί τίποτα, δεν πρόκειται παρά για σεναριολογία για τα (περί επιστροφής) της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο, και η απόφαση επαφίεται στον συριακό λαό»,