Οι ΗΠΑ μπλόκαραν την μεταφορά των τ/θ αναγνωριστικών οχημάτων M1117 στα νησιά του Αιγαίου! – Όλη η ανακοίνωση

 Με ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «άναψε κόκκινο» με την φράση: «Τώρα δεν είναι ώρα για ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ»

(Ανανέωση – Αρχικό δημοσίευμα 23.21, 26/09): Με μία δήλωση που πολιτικά κυριολεκτικά «ξεβρακώνει» την κυβέρνηση για την απόφασή της να αποσύρει από τα νησιά του Αιγαίου, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία και να δωρίσει στην Ουκρανία του Ζελένσκι τα 130 ΤΟΜA BMP-1, oι ΗΠΑ μπλόκαραν την μετακίνηση των τεθωρακισμένων αναγνωριστικών τροχοφόρων Μ1117 στα νησιά του Αιγαίου.

Άρθρο-«φωτιά» από Guardian: Πώς οι δυτικές κυβερνήσεις κατέστρεψαν τη νέα γενιά με πανδημία & αντι-ρωσικές κυρώσεις

 Οι νέοι στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ζούσαν μία άλλη ζωή πριν την πανδημία και ήταν εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι από πλευράς ψυχισμού, κάτι το οποίο άλλαξε άρδην με τον Covid-19 αλλά και από το γεγονός ότι όταν οι περιορισμοί χαλάρωσαν, η κρίση του κόστους ζωής που τους περίμενε, τους εξόντωσε οικονομικά.

Έτσι λοιπόν, οι ίδιες κυβερνήσεις οι οποίες του στέρησαν την ζωή τους με τις αναγκαστικές καραντίνες και τα περιοριστικά μέτρα για δύο χρόνια για την αποτυχημένη όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, αντιμετώπιση της πανδημίας, τους στερούν και πάλι το δικαίωμα να ζήσουν τη ζωή τους όπως πρέπει και θέλουν, λόγω της επιβολής κυρώσεων στην Ρωσία, με τις οποίες προκάλεσαν μία απίστευτων διαστάσεων ακρίβεια και έναν εκρηκτικό πληθωρισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Νέες αποτυχημένες επιθέσεις του Κιέβου στην Λίμαν – «Νεκροταφείο» ουκρανικών οχημάτων στην Χερσώνα

 Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις στα πρόθυρα της περιφέρειας Λουγκάνσγκ

Oι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν εκ νέου στην πόλη Λίμαν στην οποία έχουν απολέσει μεγάλο αριθμό ανδρών και οπλικών συστημάτων σε διαδοχικές επιθέσεις μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Ωστόσο, κατάφεραν να καταλάβουν τα χωριά Καρπόβκα και Νοβόγιε σφίγγοντας ακόμη περαιτέρω τον κλοιό γύρω από την πόλη που αποτελεί βασικό σιδηροδρομικό κόμβο για την περιφέρεια του Λουγκάνσκ.

Οι Τσετσένοι κατέρριψαν ουκρανικό drone που μετέφερε πυρομαχικό από… τη «Νέα Υόρκη»

 Αμερικανοί χειριστές πετούν τα ουκρανικά UAVs;

Oι Τσετσένοι κατέρριψαν στην ανατολική Ουκρανία, ουκρανικό drone που μετέφερε πυρομαχικό με επιγραφή «Νέα Υόρκη».

Πολλές ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν πως την χρήση αυτών των συστημάτων την κάνουν Δυτικοί μισθοφόροι και κυρίως Αμερικανοί.

Μάλλον, κάποιος από αυτούς ήθελε να δείξει την πόλη καταγωγής του.

Οι Ρώσοι «πάτησαν» εντός των ορίων του Μπάκχμουτ – Ανακατέλαβαν Νόβε & Κατερίνιβκα έξω από την Λίμαν

 Χρειάζονται όμως άμεσα ενισχύσεις στη Λίμαν για να κρατήσουν την πόλη

Oι Ρώσοι απαντούν στις επιθέσεις των Ουκρανών στην Λίμαν με προώθηση των δυνάμεων τους στην πόλη Μπάκχμουτ όπου και έχουν εισέλθει στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Χθες ήταν η πρώτη μέρα κατά την διάρκεια των δίμηνο επιθέσεων στο Μπάκχμουτ που οι Ρώσοι κατάφεραν να εδραιωθούν στην αρχή του αστικού ιστού της πόλης ενώ ετοιμάζονται να καταλάβουν την συνοικία Ποντγκορνόγιε στο βόρειο άκρο της.

Κατασκευαστικό θαύμα στην Μαριούπολη: Οι Ρώσοι μέσα σε 3 μήνες έχουν δημιουργήσει μία νέα πόλη

 Κατασκευάστηκε υπερσύγχρονο νοσοκομείο μέσα σε 101 ημέρες!

Οι εργασίες ανακατασκευής και αποκατάστασης των υποδομών στα εδάφη των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, που πραγματοποιούνται από τη Ρωσική Ομοσπονδία, είναι εντυπωσιακές όχι μόνο σε ταχύτητα αλλά και σε μέγεθος και ειδικότερα στην Μαριούπολη έχει συντελεστεί ένα κατασκευαστικό θαύμα.

Πολεμικό Ναυτικό: «Βαφτίστηκαν» οι τρεις φρεγάτες που θα παραλάβει η χώρα – Αυτά είναι τα ονόματα

 Ένα από τα θέματα της  συνεδρίασης της ολομέλειας του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, ήταν η ονοματοδοσία των τριών νέων ελληνικών φρεγατών FDI HN (Belh@rra) του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως ανακοινώθηκε, η πρώτη από τις φρεγάτες Belh@rra, που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, θα ονομαστεί «Κίμων», η δεύτερη «Νέαρχος» και η τρίτη «Φορμίων».

Ρ.Καντίροφ: «Η Ρωσία αν θελήσει μπορεί να συντρίψει οποιονδήποτε δυτικό στρατό»

 O Ρ.Καντίροφ έστειλε το μήνυμά του στους Δυτικούς μέσω Telegram, τονίζοντας πως αν η Ρωσία θελήσει να δείξει την πραγματικής της δύναμη τότε κανείς δεν θα μπορεί να την σταματήσει.

Η Ρωσία είναι μια τεράστια χώρα και υπάρχουν τόσοι πολλοί πόροι σε αυτήν που το ΝΑΤΟ και η Δύση θα κουραστούν να μετρούν και υπάρχουν πολύ περισσότεροι στρατιωτικοί πόροι από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί.

Mόνο οι μισοί από τους υπαλλήλους που απασχολεί η Ρωσική Ομοσπονδία στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να επιστρατευθούν,

Ρωσία: Θα εφαρμοστεί "πυρηνικό δόγμα" στα ουκρανικά εδάφη που θα προσαρτηθούν

 Σημαντικές αλλαγές θα φέρουν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στις υπό προσάρτηση Ουκρανικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης πιθανής πυρηνικής προστασίας, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι τα «δημοψηφίσματα» προσάρτησης που ολοκληρώνονται σήμερα σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή θα έχουν «συνέπειες» για τα εδάφη αυτά στο επίπεδο της ασφάλειάς τους, συμπεριλαμβανομένης πιθανής πυρηνικής προστασίας.

Σοκάρει ο Μερτς: "Οι Ουκρανοί πρόσφυγες κάνουν τουρισμό πρόνοιας στη Γερμανία"

 Με μία δήλωση που παραπέμπει σε ακροδεξιό πολιτικό, ο Φρίντιχ Μερτς πρόσβαλλε βαύναυσα τους Ουκρανούς πρόσφυγες στη Γερμανία.

Σχεδόν σοκαριστικά μπορεί να χαρακτηριστούν τα σχόλια του Φρίντριχ Μερτς για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών και επικεφαλής, άρα, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Γερμανία είπε ούτε λίγο ούτε πολλοί ότι οι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο Ουκρανοί πρόσφυγες, κάνουν "τουρισμό πρόνοιας" στη Γερμανία

Ιράν: Ο Χατζισαφί και οι συμπαίκτες του φόρεσαν μαύρα μπουφάν για διαμαρτυρία στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου

 Ο Εχσάν Χατζισαφί και οι συμπαίκτες του στην εθνική Ιράν φόρεσαν μαύρα μπουφάν στο φιλικό με την εθνική Σενεγάλης, δείχνοντας την υποστήριξή τους.

Η εθνική Ιράν έδωσε φιλικό με τη Σενεγάλη στην Αυστρία, στον απόηχο των μαζικών διαδηλώσεων στη χώρα με αφορμή τη δολοφονία της 22χρονος Μαχσά Αμινί για "ανάρμοστη ενδυμασία", με μεγάλη μερίδα των Ιρανών να διαδηλώνουν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυτό το σοκαριστικό συμβάν.

Τήνος, Μητσοτάκης αγορά 1.500.000 ευρώ αγοράστηκε για 62.486 ευρώ-Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός Siemens με 810.000

 Οικόπεδο αξίας 1.500.000 ευρώ αγοράστηκε για 62.486 ευρώ από την οικογένεια Μητσοτάκη. Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662.
Σύμφωνα με την kontranews το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες.