Φουντώνει το «τσουνάμι» της αντίδρασης των αγροτών - Μπλόκα σε όλη τη χώρα

Σε κλοιό μεγάλων κινητοποιήσεων των εισέρχεται από σήμερα η χώρα με τους αγρότες και κτηνοτρόφους σχεδόν σε όλη την Ελλάδα να βρίσκονται στους δρόμους αντιδρώντας στις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην φορολόγηση και το ασφαλιστικό τους. Τις επόμενες μέρες αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ ήδη έχουμε και τα πρώτα κλεισίματα δρόμων.

Σκωτία: Η παραγωγή αιολικής ενέργειας άγγιξε το 97% των αναγκών ηλεκτρισμού για το 2015


Οι ανεμογεννήτριες στη Σκωτία παρήγαγαν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια το 2015 ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του 97% των νοικοκυριών της χώρας, σημειώνοντας αύξηση 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Στο μεταξύ, η ηλιακή ενέργεια σημείωσε επίσης αύξηση, παρέχοντας το 50% ή περισσότερο της οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας ή ζεστού νερού κατά τη διάρκεια συνολικά επτά μηνών του έτους.

Δανία: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας...Εντυπωσιακή ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη


Η κυβέρνηση της Δανίας επιβεβαίωσε την επίτευξη ενός ιστορικού ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας, με σχεδόν το 40% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού της χώρας για το 2014 να αναλογεί στην αιολική ενέργεια.
Συγκεκριμένα, το 39,1% του ηλεκτρισμού που καταναλώθηκε στη χώρα προήλθε από ανεμογεννήτριες, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Κλίματος και Ενέργειας, καθιστώντας τη Δανία παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Μάλιστα τον Ιανουάριο του περασμένου έτος το ποσοστό αυτό ξεπέρασε το 60%.

Για το ελληνικό χρέος συζήτησαν Τσίπρας - Μπάιντεν


Το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η προσφυγική κρίση και η αναβάθμιση των διμερών σχέσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο της έναρξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Αμερικάνος αντιπρόεδρος εξήρε τη σημασία της σταθερότητας στην Ελλάδα

Φούτμπολ Λιγκ. Τίτλοι τέλους έπεσαν στον Εργοτέλη (foto-gallery)

Μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην φετινή πορεία του Εργοτέλη στην Φούτμπολ Λιγκ. Τα οικονομικά προβλήματα δεν μπόρεσαν να ξεπεραστούν και ήταν η αιτία που η ομάδα της Κρήτης είπε πρόωρο αντίο από το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.
Οι ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν στα αποδυτήρια του συλλόγου για τελευταία φορά προκειμένου να μαζέψουν τα πράγματα τους

Αυτοκίνητο: Τo Hyundai Ioniq θα είναι υβριδικό, plug in υβριδικό και πλήρως ηλεκτρικό

Η Hyundai μπαίνει απ’ ότι φαίνεται δυναμικά στις εναλλακτικές μορφές κίνησης, καθώς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα παρουσιάσει αρχικά στην Κορέα και στη συνέχεια στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, το Ioniq. Το οποίο είναι πλήρως ανταγωνιστικό ως προς το πρωτοπόρο Toyota Prius, καθώς θα είναι διαθέσιμο τόσο ως απλό όσο και σαν plug-in υβριδικό, με δυνατότητα φόρτισης των συσσωρευτών από οικιακό κύκλωμα. Στην πορεία η γκάμα του θα εμπλουτιστεί και με μια πλήρως ηλεκτρική έκδοσή του.

MOΔΑ: Oι πραγματικοί πρωταγωνιστές στο street style της Pitti Uomo Φωτογραφίες

Η 89η Pitti Immagine Uomo έριξε την αυλαία της δίνοντας τη σκυτάλη του στιλ στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο που ήδη χαρίζει πρωτοσέλιδα στην ειδησεογραφία των καλοραμμένων εντυπώσεων (και ναι, η Prada όντως έδειξε μια από τις καλύτερες συλλογές της εδώ και καιρό).

Γιάνης Βαρουφάκης- Τα σχέδια, οι τρικλοποδιές και η αποτυχία

Για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων, τις συζητήσεις στο Eurogroup, τα capital controls και το περίφημο δημοψήφισμα, μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Έμαθα από τις εφημερίδες το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο με έβρισκε αντίθετοΈδωσε τις δικές του εξηγήσεις και απαντήσεις για τα δραματικά γεγονότα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για τα σενάρια περί «σχεδίου Β».

Βαρουφάκης στον ΣΚΑΪ: Είχαμε Plan X – το Βερολίνο «έκοψε» βοήθεια από την Κίνα

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή «Ιστορίες» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε μάλιστα ότι η η Αθήνα είχε έλθει σε συμφωνία με την Κίνα για δανειακή στήριξη, όμως η συμφωνία «ανετράπη [...] με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο» στο Πεκίνο.

Την ύπαρξη ενός Plan X (Σχεδίου Χ), το οποίο είχε εκπονήσει η πρώτη κυβέρνηση

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ με 4,5% και καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Διαφορά 4,5% υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 και την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά. Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31% έναντι 26,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (27% έναντι 25%) ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 44% έναντι 40% του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ στον Alpha για τα παράνομα δάνεια του Κοντομηνά

Δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που είχαν επιβληθεί το 2006 από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, επικύρωσε το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 196/2016 απόφασή του. Τα πρόστιμα αφορούσαν παράνομες δανειοδοτήσεις της τηλεοπτικής εταιρείας από τον βασικό μέτοχό της Δημήτρη Κοντομηνά.

Ο καλύτερος εργοδότης για την κοινότητα των ΛΟΑΤ

Η κοινότητα ΛΟΑΤ της Βρετανίας ανέδειξε ως καλύτερο εργοδότη για Λεσβίες, Ομοφυλόφιλους, Αμφιφυλόφιλους, Διαφυλικούς τις... μυστικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς η MI5 φαίνεται πως διακρίνεται για τον σεβασμό της σεξουαλικής διαφορετικότητας.
Η εθνική υπηρεσία αντικατασκοπείας και εσωτερικής ασφάλειας είναι επικεφαλής στην ετήσια κατάταξη του Stonewall ,