Η αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε την ακύρωση 830 αυριανών πτήσεων

Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 830 πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της απεργίας των πιλότων της εταιρίας.
Η απεργία, την οποία κήρυξε το συνδικάτο των πιλότων Cockpit, ξεκίνησε χθες Τετάρτη και προκαλεί συνολικά την ακύρωση 2.618 πτήσεων, περιλαμβανομένων και των αυριανών, που επηρεάζουν περισσότερους από 315.000 επιβάτες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Lufthansa.

Ποια είναι η μάρκα που απειλεί να «κατατροπώσει» Coca-Cola και Pepsi;

Ο διάσημος και πετυχημένος ποπ σταρ Justin Timberlake έχει κατά καιρούς απασχολήσει το κοινό με τις επιχειρηματικές του κινήσεις, εκτός από την πολυετή και επιτυχημένη καριέρα του στη μουσική βιομηχανία.
Ο Timberlake πρόσφατα έγινε επενδυτής στη startup ποτών Bai Brands, η οποία μόλις πριν λίγες ημέρες εξαγοράστηκε από την Dr Pepper Snapple Group Inc. έναντι 1,7 δισ. δολαρίων.

Τέσσερα νέα malls θα ανεγερθούν στην Αττική μέχρι το 2020.

Τουλάχιστον τέσσερα νέα μεγάλα εμπορικά κέντρα δρομολογούνται στο λεκανοπέδιο Αττικής με ορίζοντα ολοκλήρωσης την περίοδο 2019-2020, επενδύσεις που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ. 
Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, μεγάλο ρόλο στις εν λόγω αναπτύξεις θα έχουν και τα ξένα κεφάλαια, που αναμένεται να εμπλακούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην υλοποίηση.

Βέμπερ προς Ερντογάν: Μην σκαλίζεις παλιές πληγές

Να μην σκαλίζει παλιές πληγές και να σεβαστεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα καλεί τον Ερντογάν ο Mάφρεντ Βέμπερ 
«Ο σεβασμός των συνόρων είναι θεμελιώδες ζήτημα μεταξύ εταίρων. Το να τίθεται υπό αμφισβήτηση η Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την φραστική κλιμάκωση.

Στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί στις 28 και 29 Νοεμβρίου

Ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών
Στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 28 και 29 Νοεμβρίου ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
AdTech Ad
Ο Γάλλος επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 17:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, στις 15:00 θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου, ενώ αργότερα, στις 18:15, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το ψέμα του Σόιμπλε

Σφοδρή επίθεση της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Τον κατηγορεί ότι ψεύδεται και πως λειτουργεί κατά το δοκούν καθώς το “μίνι Eurogroup” ήταν προγραμματισμένο 
Είχε τελικά προγραμματιστεί, ματαιώθηκε ή απλά αναβλήθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να γίνει αύριο με αντικείμενο τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα; Και ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην ακύρωσή της;

Η τηλεόραση αλλάζει: Αυτά είναι τα νέα δεδομένα και οι τάσεις παγκοσμίως

Διανύουμε μία εποχή που η τηλεόραση είναι πολύ μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας, αλλά και του τρόπου που διασκεδάζουμε. Μία εποχή, όπου οι διεθνείς τάσεις της τηλεόρασης είναι εντελώς διαφορετικές από μερικά χρόνια πριν. Τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα δημιουργούν εξαιρετικές σειρές, όπως το Game of Thrones, το Young Pope και το Walking Dead, σειρές με εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα, ο κινηματογράφος συνεχίζει σταθερά την πορεία του,

Bloomberg: Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προεξοφλούν οι επενδυτές

«Ράλι» παρατηρείται στις ελληνικές αγορές, καθώς οι επενδυτές φαίνονται να προεξοφλούν πως οι δανειστές θα αποδεχτούν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
Ο Νοέμβριος αναμένεται να είναι ο καλύτερος μήνας για τα ελληνικά ομόλογα από τον Μάρτιο, ενώ οι τιμές των τραπεζικών μετοχών έχουν αυξηθεί περίπου 30% από τις 15 Νοεμβρίου.

Άγκυρα: Να προσέχει το ΕΚ πώς μιλά όταν αναφέρεται στον Ερντογάν

Η ψήφος των ευρωβουλευτών υπέρ της προσωρινής διακοπής των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με την ΕΕ παραβιάζει θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις υποθέσεις της ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, προσθέτοντας πως η Τουρκία δεν παίρνει στα σοβαρά την ψηφοφορία αυτή.

Δυσαρέσκεια στην Τουρκία για σχόλια περί «ανεξάρτητου Κουρδιστάν» από τον Μάικλ Φλιν, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ

Τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ κάνουν σχόλια του στρατηγού ε.α. Μάικλ Φλιν, που προορίζεται να αναλάβει τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, περί «ανεξάρτητου κουρδικού κράτους».

Βόλτα στο «μεσαιωνικό Μανχάταν» της Τοσκάνης - Δείτε τις φωτογραφίες

Όσοι το γνωρίζουν ή το έχουν επισκεφθεί ξέρουν πως το Σαν Τζιμινιάνο, στην Τοσκάνη της Ιταλίας, ξεχωρίζει για τη μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική, τείχη, πύλες και πύργους. Ακόμα όμως και όσοι δεν γνωρίζουν την ιστορία της πόλης είναι πολύ πιθανό να ξέρουν το εξαιρετικό ομώνυμο λευκό κρασί, που παράγεται στην περιοχή.
Βρίσκεται στο βόρειο μέρος της κεντρικής Ιταλίας, στη σαγηνευτική Τοσκάνη, χτισμένο πάνω σε λόφο, σε υψόμετρο 324 μέτρων.

Καλύτερο golf resort στην Ευρώπη ανακηρύχτηκε η Costa Navarino

Η Costa Navarino, έλαβε την εξαιρετικά σημαντική διάκριση European Golf Resort of the Year 2017 στα βραβεία που απονεμήθηκαν από τη Διεθνή Ένωση Golf Tour Operators (IAGTO), σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2016 στην Πάλμα της Ισπανίας.
Για την ανάδειξη του νικητή του βραβείου European Golf Resort of the Year ψήφισαν πάνω από 640 ειδικευμένοι στον γκολφικό τουρισμό Tour Operators, μέλη της IAGTO από 61 χώρες.

Τα πανέμορφα Ιωάννινα μέσα από ένα timelapse βίντεο Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Οι πανέμορφες εικόνες από την πόλη των Ιωαννίνων που καταγράφηκαν από την άνοιξη του 2015 μέχρι το φθινόπωρο του 2016 αποτυπώνονται με έναν εντυπωσιακό τρόπο στο παρακάτω βίντεο…

Ο κρητικός σεφ που ξετρέλανε τον Ομπάμα με τα κεφτεδάκια του

Tου έδωσαν φαγητό για την πτήση από την Αθήνα προς το Βερολίνο..
Ένας Κρητικός με καταγωγή από το Ηράκλειο, ο σεφ του ξενοδοχείου Astir Palace, Στράτος Καλαθάκης, ήταν ο άνθρωπος που φρόντισε το μενού του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και του ετοίμασε ακόμη και κρητικά καλιτσούνια για να τον ευχαριστήσει.

Ο πρόεδρος ξετρελάθηκε με τα κεφτεδάκια του και απόλαυσε πραγματικά τη διαμονή του στο ξενοδοχείο, αφήνοντας μάλιστα και ιδιόχειρο σημείωμα στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο οποίο έγραφε: «Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική φιλοξενία. Εύχομαι να επιστρέψω για να μείνω περισσότερες μέρες«.

Οι γκολάρες του Champions League! (vids)

Δείτε όλα τα γκολ της δεύτερης ημέρας της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Απολαύστε το υπερθέαμα των αστεριών!  

Εurobasket 2017: Στον Α΄ όμιλο η Ελλάδα

Στον Α΄ όμιλο του Eurobasket 2017 κληρώθηκε η Ελλάδα με αντιπάλους τις Φινλανδία, Ισλανδία, Γαλλία, Πολωνία, Σλοβενία, στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Οι αγώνες του Α΄ομίλου θα διεξαχθούν στο Ελσίνκι.
Υπενθυμίζεται πως η Α΄ φάση του Ευρωμπάσκετ 2017 (31/8-17/9) θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και η καθεμία από αυτές είχε δικαίωμα να «προσκαλέσει» μία ομοσπονδία.

Europa League: Οι ελληνικές ομάδες σε δύσκολες αποστολές

Δύσκολες αποστολές επιφυλάσσει το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League για τις ελληνικές ομάδες.
Το δυσκολότερο έργο θα έχει ο ΠAOK, ο οποίος θα παίξει στo «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας κόντρα στη Φιορεντίνα, στο πλαίσιο του 10ου ομίλου της διοργάνωσης, και θέλει το θετικό αποτέλεσμα.
Τον πρώτο λόγο θα έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο «Καραϊσκάκη» τη Γιουνγκ Μπόις, για τον 2ο όμιλο, και θέλει τη νίκη για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης

Champions League: H «βροχή των γκολ» έφερε νέο ρεκόρ

Εντελώς σουρεαλιστική χαρακτήρισε τη «βροχή των γκολ» στο παιχνίδι με την Λέγκια (8-4), ο προπονητής της Ντόρτμουντ Τόμας Τουχέλ. Ο αριθμός και ο ρυθμός των γκολ δημιούργησαν νέο ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία του Champions League.
«Ήταν σουρεαλιστικό. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Τόμας Τουχέλ, που δεν παρέλειψε πάντως να ασκήσει κριτική στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Με ανατροπή η Μπεσίκτας, 3-3 με την Μπενφίκα

Η Μπεσίκτας βρέθηκε να χάνει 3-0 στο ημίχρονο από την Μπενφίκα, όμως στο τέλος ισοφάρισε και κατάφερε να αποσπάσει το ισόπαλο 3-3 μένοντας… ζωντανή για την πρόκρισή της στους «16» του Champions League.

Στο 10’ οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ με τον Γουέδες, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Φάμπρι και πλάσαρε σωστά. Στο 25’ ο Σεμέδο με σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, ενώ στο 31’ ο Μήτρογλου με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι,

Χορταστικό 2-2 στο Λονδίνο – Ματσάρα 3-3 στην Πόλη

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στο Λονδίνο Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στην 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.
Οι Γάλλοι με την ισοπαλία αυτή απέκτησαν προβάδισμα για την 1η θέση του 1ου ομίλου απέναντι στους «κανονιέρηδες» που πήγαν να πάρουν σπουδαία νίκη με ανατροπή χάρη στα γκολ των Ζιρού και Βεράτι (αυτ.), αλλά ο Λούκας στο 77΄ έδωσε τον βαθμό στους Γάλλους.