Προφητικο βίντεο του BBC απο το...1964:

 

Ν.Μεντβέντεφ: «Δεν θέλαμε να εξοντώσουμε τώρα τον Μητσοτάκη – Αν ήταν αυτός ο στόχος μας θα τον είχαμε πετύχει»!

 Σε μια δήλωση προειδοποίηση προέβη ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ σχετικά με την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό χθες στην διάρκεια της επίσκεψης του Κ.Μητσοτάκη στην πόλη καθώς η ρωσική πλευρά δεν αφήνει καμία δήλωση και ενέργεια άλλων ηγετών χωρών να “πέσει κάτω”.

Ο «χάρτης» της σαρωτικής νίκης του Ν.Τραμπ: Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του Ελεύθερου Κόσμου για ανατροπή της «woke» ατζέντας

 Ο Ν.Τραμπ ήταν σαρωτικός στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του κόμματος των Ρεπουμπλικανών με αποτέλεσμα να κερδίσει εύκολα τις 14 από τις 15 Πολιτείες που ψήφιζαν την περασμένη «Σούπερ Τρίτη».

Η νίκη του ήταν τόσο εμφατική που η μοναδική αντίπαλος του, η Νίκι Χέιλι, αποφάσισε να αποσυρθεί από την διαδικασία δίνοντας αυτομάτως το χρίσμα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η μόνη πολιτεία που έχασε από τη Νίκι Χέιλι, ήταν αυτή του Βερμόντ.

Η Ρωσία μπορεί να «παρακολουθήσει και να στοχεύσει» τις μεταφορές SCALP στην Ουκρανία μετά από διαρροή ήχου ..

Οι επιπτώσεις από τη διαρροή των συνομιλιών για τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχίζονται, ρίχνοντας φως στις διαιρέσεις μέσα στο ίδιο το Βερολίνο και εξοργίζοντας το ΝΑΤΟ. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και άλλοι σύμμαχοι τείνουν όλο και περισσότερο να βλέπουν τη Γερμανία ως αναξιόπιστη μετά την παραβίαση της ασφάλειας. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία ανησυχούν που οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θα είναι πλέον σε θέση «να παρακολουθούν και να εντοπίζουν, πιθανώς στοχοποιώντας», οχήματα στην Ευρώπη και στο έδαφος της Ουκρανίας που παραδίδουν πυραύλους κρουζ SCALP και Storm Shadow στο καθεστώς του Κιέβου, 

Κινεζικής κατασκευής αεροσκάφη C919, ARJ21 εκτίθενται στην Καμπότζη

 ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ, 6 Μαρτίου (Xinhua) -- Η κινεζική κρατική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd. (COMAC) πραγματοποίησε την Τετάρτη μια στατική απεικόνιση του αεροσκάφους C919 και μια πτήση επίδειξης του αεροσκάφους ARJ21 στην Καμπότζη. 

Η COMAC κράτησε τη στατική απεικόνιση του επιβατικού αεροσκάφους C919 στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ πριν πραγματοποιήσει μια φανταστική δοκιμαστική πτήση του επιβατικού αεροσκάφους ARJ21 στη διαδρομή μετ' επιστροφής από την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ στην τουριστική επαρχία Σιέμ Ριπ. 

Ποιες επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει η επανεισαγωγή της στράτευσης στη Γερμανία;

 Πολλοί απλοί Γερμανοί παραμένουν απογοητευμένοι σχετικά με την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, είπε στο Sputnik ο Mikael Valtersson, πρώην αξιωματικός των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων/Αεράμυνας, πρώην πολιτικός άμυνας και αρχηγός του επιτελείου των Σουηδών Δημοκρατικών.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σχεδιάζει να επιταχύνει τη διαδικασία επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη χώρα του, ανέφερε το περιοδικό Spiegel.

Έδωσε προθεσμία στο υπουργείο Άμυνας μέχρι την 1η Απριλίου για να παρουσιάσει επιλογές για ένα γερμανικό μοντέλο στρατιωτικής υπηρεσίας που συμβάλλει σημαντικά στην «εθνική ανθεκτικότητα».

Poll: Quarter of Americans Want Their State to Secede, Alaska Most Eager to Leave

Πολλοί ελπίζουν ότι η αποχώρηση από τις ΗΠΑ θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής κρίσης και στην αντιμετώπιση άλλων πολεμικών κοινωνικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας κατά των αμβλώσεων.

Οι Ασκήσεις Steadfast Defender του ΝΑΤΟ απειλούν την ασφάλεια της Ευρώπης

 Αντί να προσπαθήσει να αποκλιμακώσει τις ήδη υψηλές εντάσεις στην Ευρώπη, το δυτικό στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε περήφανα την πρόθεσή του να ξεκινήσει μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή με τη συμμετοχή περίπου 90.000 στρατιωτών.

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από τον Ψυχρό Πόλεμο το 2024

 Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη ζωντανή κοινή άσκηση διοίκησης από τον Ψυχρό Πόλεμο την άνοιξη του 2024, ανέφεραν οι Financial Times (FT).
Οι FT ανέφεραν ότι το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει πάνω από 40.000 στρατιώτες για να πραγματοποιήσει μια άσκηση με το όνομα Steadfast Defender για να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις της συμμαχίας στην απόκρουση πιθανών ρωσικών επιθέσεων εναντίον ενός από τα μέλη της. 
Η άσκηση   ξεκίνησε  και θα περιλαμβάνει από 500 έως 700 αποστολές αεροπορικής μάχης, περισσότερα από 50 πλοία και περίπου 41.000 στρατιώτες, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ. 

"Ο καταστροφικός ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών στην πρόσφατη ιστορία είναι προφανής.


 ΜΟΣΧΑ, 7 Μαρτίου (Xinhua) -- 

Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις του NATO Steadfast Defender κλιμακώνουν τις εντάσεις και υπονομεύουν την παγκόσμια σταθερότητα, δήλωσε ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ.

Το μεγάλης κλίμακας πολεμικό παιχνίδι που διεξάγεται στην Ευρώπη είναι ένας τρόπος για το ΝΑΤΟ να κάνει πρόβα «ένα σενάριο ένοπλης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία», δήλωσε ο Patrushev, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη. 

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στη ΔΕΗ για την εξαγορά της Κωτσόβολος

 Την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από τη ΔΕΗ επί της εταιρείας Dixons South – East Europe, στην οποία ανήκει η αλυσίδα Κωτσόβολος, αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεδρίασή της σε Ολομέλεια, η οποία έλαβε χώρα την 5η Μαρτίου 2024 (Απόφαση 843/2024), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ιράν: Έκρηξη σε διυλιστήριο με πολλούς νεκρούς

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο διυλιστήριο Bandar Abbas του Ιράν, όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA και αναμεταδίδoυν το Reuters και αραβικά μέσα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για «πολλούς νεκρούς». Δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της έκρηξης.

Σύμφωνα με το IRNA η κάμινος του διυλιστηρίου έπιασε φωτιά το μεσημέρι, τοπική ώρα. Δεν έχουν δοθεί άλλες πληροφορίες προς το παρόν στη δημοσιότητα.

Mikel Coffee: Έκανε 12 τα σημεία της στην Κωνσταντινούπολη με στόχο τα 100 στην Τουρκία

 Ακόμα μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων απέκτησε στην Κωνσταντινούπολη η αλυσίδα καφέ και εστίασης Mikel Coffee Company, καθώς πριν από λίγα 24ωρα εγκαινίασε άλλο ένα κατάστημα στην πόλη, στην περιοχή Beylikduzu, κάνοντας 12 τα σημεία πώλησης εκεί, σε διαφορετικές περιοχές της, με έμφαση στις πιο τουριστικές.

Εν έτει 2024, η εταιρεία βρίσκεται σε πάνω από 18 χώρες, με πάνω από 350 καταστήματα, με τη Γερμανία, στη Στουτγκάρδη, και το Ιράκ να είναι οι πιο πρόσφατες αγορές στις οποίες έκανε είσοδο μέσα στο 2023.

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου

 Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην εκκήνηση του διαγωνισμού για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου στον οργανιοσμό που εκμεταλλεύεται το λιμάνι στο Λαύριο. 

Σήμερα Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024, δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (ΕοΙ) που αφορά στην απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού (τουλάχιστον 50% συν μία μετοχή) στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου.

Η εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου A.E.» (ΟΛΛ Α.Ε.) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων του Λιμένα Λαυρίου,

Νέα προειδοποίηση για την Κωνσταντινούπολη: «Περιμένουμε σεισμό άνω των 7 Ρίχτερ» (Video)

 Διατηρείται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για την πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, ιδίως μετά το «χτύπημα» των 4,9 Ρίχτερ στα Δαρδανέλλια, το οποίο σεισμολόγοι από την Τουρκία και άλλες χώρες έχουν χαρακτηρίσει ως «προάγγελο» για δραστηριότητα μεγαλύτερης ισχύος.

Ο Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για έναν πιθανό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη αλλά και τις συνέπειες που θα επιφέρει μία τέτοια εξέλιξη

Αλέξης Τσίπρας: Εξελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

 Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια εκλέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία του περίπου 80% των ψηφισάντων έναντι του Ούγγρου, Ζολτ Νέμεθ, ο οποίος ανήκει στους ευρωπαίους συντηρητικούς και είναι κοντά στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Απογευματινά χειρουργεία: Γαλάζιες κόντρες για τα «μαγαζάκια» του Αδωνη

 Στελέχη της ΝΔ αντιδρούν στα σχέδια για τα απογευματινά –επί χρήμασι- χειρουργεία, τονίζοντας ότι με τις ελλείψεις του ΕΣΥ δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει το εγχείρημα

Αρον άρον επιχειρεί να αλλάξει το ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιάδης μετατρέποντάς το σε πρώτη φάση σε ένα ημι-ιδιωτικό σύστημα όπου οι ασθενείς θα πληρώνουν σημαντικό μέρος των υπηρεσιών.

Η πρώτη κίνηση έγινε με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Μαρτίου σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία. Ηδη υπάρχει συνεννόηση με τους «γαλάζιους» διοικητές των νοσοκομείων της Αθήνας,

Αρβανίτης σε Μαρινάκη: «Εκτός από ένοχοι και ψεύτες είστε και αδιάβαστοι!»

 «Η δική μου συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ευρωκοινοβούλιο πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί».

Αυτή είναι η απάντηση του Κώστα Αρβανίτη στον Παύλο Μαρινάκη, με αφορμή την κυβερνητική ρητορική πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν έγραψε το άρθρο του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, που προβλέπει κόψιμο κονδυλίων της ΕΕ για την Ελλάδα.