Τουρκία: «Μπορούμε να κάνουμε στρατιωτική επιχείρηση σε Χίο και άλλα στρατιωτικοποιημένα νησιά»

 «Το σύνθημα "θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα" σημαίνει πως η Τουρκία μπορεί να επέμβει στα νησιά»

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ μιλώντας στο CNN Turk δήλωσε πως «μπορούμε να κάνουμε στρατιωτική επιχείρηση σε Χίο και άλλα στρατιωτικοποιημένα νησιά» και πως το σύνθημα «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» σημαίνει πως η Τουρκία μπορεί να επέμβει στα νησιά.

Ρώσος αρχιστράτηγος Σ.Σουροβίκιν: «Όχι άλλες θυσίες – Απλά θα ισοπεδώσω την Ουκρανία»!

 Δόγμα-εφιάλτης για το καθεστώς του Κιέβου: «Θα παραδοθούν χωρίς καν μάχη»!

Νέο δόγμα μάχης στην Ουκρανία εξήγγειλε επίσημα ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, διοικητής των ενωμένων στρατιωτικών διοικήσεων ανατολής και νότου των «νεογέννητων» ρωσικών δημοκρατιών: Σύνθλιψη του αντιπάλου με έμφαση στις πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές, κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που εφάρμοσαν οι σύμμαχοι στον Β’ΠΠ κατά του χιτλερικού καθεστώτος και το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Το Ιράν στέλνει στη Ρωσία τους πυραύλους «Zulfiqar» και «Fateh-110»

 Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί αεροσκάφη αυτοκτονίας Shahed-136, Shahed-131 και Arash-2 ιρανικής κατασκευής

Σύμφωνα με δημοσίευμα των αμερικανικών ΜΜΕ, το Ιράν ετοιμάζεται να παραδώσει στη Ρωσία τους πυραύλους «Zulfiqar» και «Fateh-110» για να υποστηρίξει τις ρωσικές στρατιωτικές προσπάθειες στην Ουκρανία.

Επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους από σύμμαχο των ΗΠΑ, η Washington Post ανέφερε ότι το Ιράν ετοιμάζεται να παραδώσει τους πρώτους βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη Ρωσία, οι οποίοι είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε απόσταση 300 και 700 χιλιομέτρων, αντίστοιχα.

«Πυρ και μανία» οι ΗΠΑ με το Ιράν: Τα ιρανικά drones «γκρέμισαν» όλες τις ουκρανικές επιτυχίες

 «Θα το πληρώσετε ακριβά» απειλεί την Τεχεράνη το State Department

Την καταλυτική αλλαγή που επέφεραν στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία τα ιρανικά drones, δείχνει η δυσφορία-απελπισία των ΗΠΑ, οι οποίες τώρα απειλούν με κυρώσεις «και ότι άλλο χρειαστεί» επιχειρήσεις ή κράτη που συνεργάζονται στο πρόγραμμα κατασκευής τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs) του Ιράν, μετά τη σειρά πληγμάτων στην Ουκρανία με drones από τις ρωσικές δυνάμεις.

Παρέλυσε τη Γαλλία ο απεργιακός κλοιός

 Τα συνδικάτα στη Γαλλία ξεκίνησαν σήμερα απεργία σε εθνικό επίπεδο με αίτημα καλύτερους μισθούς και με τον πληθωρισμό να βρίσκεται στα ύψη, γεγονός που συνιστά μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον πρόεδρο Μακρόν μετά την επανεκλογή του τον Μάιο.

Η απεργία, η οποία θα πλήξει κυρίως τον δημόσιο τομέα, όπως σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι ουσιαστικά μια παράταση εβδομάδων κινητοποιήσεων που έχουν προκαλέσει προβλήματα στα μεγάλα διυλιστήρια της Γαλλίας και στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων βενζίνης.

Δεκάδες τάνκερ με LNG ακόμη περιμένουν σε ευρωπαϊκές ακτές για να ξεφορτώσουν

 Δεκάδες πλοία που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) περιφέρονται στα ανοικτά των ακτών της Ισπανίας και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν χρονοθυρίδες για εκφόρτωση, ωθώντας τους διαχειριστές του δικτύου της χώρας να προειδοποιήσουν ότι ενδέχεται να χρειαστεί να αναστείλουν τη φόρτωση για να αντιμετωπίσουν αυτή την «εξαιρετική κατάσταση».

Όπως αναφέρει το euractiv, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενεργειακή κρίση, καθώς η Ρωσία έχει σταδιακά μειώσει τις ροές φυσικού αερίου μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί από νέα κατολίσθηση Κατολίσθηση σε βόρεια περιοχή της Βενεζουέλας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις κατοίκους, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, ο Νικολάς Μαδούρο

 Κατολίσθηση σε βόρεια περιοχή της Βενεζουέλας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις κατοίκους της, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, ο Νικολάς Μαδούρο.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο επίσης για εκτεταμένες υλικές ζημιές εξαιτίας της κατολίσθησης, που σημειώθηκε στο Καστάνιο, προάστιο της Μαρακάι, της πρωτεύουσας της πολιτείας Αράγουα, κάπου 83 χιλιόμετρα από το Καράκας.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση της Βενεζουέλας εικονίζουν χείμαρρους λάσπης καθώς καταπίνουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, παρασύροντας οχήματα, δέντρα και πελώριους βράχους.

ΗΠΑ: Σε 35 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε βαρόνος των ναρκωτικών από την Κολομβία

 Να εκτίσει ποινή κάθειρξης 35 χρόνων και να καταβάλει πρόστιμο 45 εκατομμυρίων δολαρίων, καταδικάστηκε χθες Δευτέρα από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο Ντανιέλ Ρεντόν Ερέρα, ή «Ντον Μάριο», κολομβιανός βαρόνος των ναρκωτικών.

Ο άλλοτε ηγέτης ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης, 57 ετών, ομολόγησε την ενοχή του πέρυσι. Μεταξύ άλλων, τον βάραινε η κατηγορία πως εισήγαγε στην αμερικανική επικράτεια δεκάδες τόνους κοκαΐνης.
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 35 χρόνων κάθειρξης για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες με την ιδιότητα του

Περού: 54 θάνατοι από τον Σεπτέμβριο λόγω νοθευμένων αλκοολούχων ποτών

Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Σεπτέμβριο στο Περού αφού κατανάλωσαν νοθευμένα αλκοολούχα ποτά, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από τον προηγούμενο μήνα έχουν καταγραφεί στο Περού «117 κρούσματα δηλητηρίασης από μεθανόλη», μεταξύ των οποίων «54 θάνατοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εδουάρδο Ορτέγα, γενικός διευθυντής του εθνικού Κέντρου Επιδημιολογίας, Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

ΗΠΑ: Έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Πακιστάν σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του πυρηνικού του οπλοστασίου

 Η αμερικανική διπλωματία δήλωσε σήμερα ότι «εμπιστεύεται» την ικανότητα του Πακιστάν να εγγυάται την ασφάλεια του πυρηνικού του οπλοστασίου μετά τις δηλώσεις του προέδρου Μπάιντεν για το θέμα αυτό που προκάλεσαν την οργή του Ισλαμαμπάντ.

Στο περιθώριο εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Δημοκρατικό Κόμμα, την Πέμπτη στο Λος Άντζελες, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στο Πακιστάν κάνοντας λόγο για «μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο», μια χώρα που διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά δεν έχει «καμιά συνοχή».

Νέο μπαράζ εκρήξεων στην Ουκρανία – Στο στόχαστρο οι υποδομές

Ανελέητα τα ρωσικά χτυπήματα στην Ουκρανία. Εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης σε πέντε πόλεις, ανάμεσά τους και η γενέτειρα του ουκρανού προέδρου, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν σε ενεργειακή υποδομή στο βόρειο Κίεβο.

Ο Κίριλο Τιμόσενκο, αναπληρωτής επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, διευκρίνισε ότι σημειώθηκαν τρία ρωσικά πλήγματα σε αδιευκρίνιστη ενεργειακή μονάδα. “Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρία πλήγματα σε εγκαστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος” στο ανατολικό τμήμα του Κιέβου, σημειώνει ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας σε μήνυμα που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας δήλωσε ότι η επίθεση έγινε σε “καίρια υποδομή” και ότι εργαζόμενοι σε σωστικά συνεργεία κατευθύνονται προς την περιοχή.

Δανία: Οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream οφείλονται σε «ισχυρές εκρήξεις»

 Μια προκαταρκτική έρευνα για τις ζημιές στους δύο αγωγους αερίου Nord Stream στο δανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας έδειξε πως οι διαρροές προκλήθηκαν από «ισχυρές εκρήξεις», αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Να αναχωρήσουν άμεσα από το Κιέβο καλεί το υπουργείο Εξωτερικών τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί, σε συνέχεια των νέων βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών

 Να αναχωρήσουν άμεσα από το Κίεβο καλεί το υπουργείο Εξωτερικών τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί, σε συνέχεια των νέων βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι ρευστή και επισφαλής, το Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις του από 14 και 22 Φεβρουαρίου 2022, συνεχίζουν να ισχύουν.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας.