«Κοιτάσματα αξίας 18 δισ. ευρώ στη βόρεια Ελλάδα»

Την αξιοποιήση τους ζητά ο καθηγητής Μεταλλουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Για ώριμα κοιτάσματα χρυσού, ψευδαργύρου και μολύβδου αξίας περίπου 18 δισ. ευρώ έκανε λόγο ο καθηγητής Μεταλλουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννης Πασπαλιάρης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

Σε ρόλο μάγειρα μπροστά στις κάμερες οι πρόεδροι Ρωσίας και Κίνας

Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ μαγείρεψαν μπλινί και ήπιαν ένα ποτηράκι βότκα, στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ

Μετά τις συνομιλίες, ήρθε η ώρα και για την διπλωματία της... τηγανίτας για τους προέδρους της Ρωσίας και της Κίνας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ, που μαγείρεψαν μπλινί και ήπιαν ένα ποτηράκι βότκα, στο περιθώριο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ.

Οι δύο ηγέτες, αφού συζήτησαν τους οικονομικούς δεσμούς τους και την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα, χαλάρωσαν μαγειρεύοντας μπλινί μπροστά στις κάμερες..

Τσίπρας: Κακό δεν είναι που άλλαξα εγώ, κακό είναι κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι


Μια έντονη διαμάχη πραγματοποιήθηκε στο ευρωκοινοβούλιο, μετά την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε για την ολοκλήρωση των μνημονιακών προγραμμάτων, προκαλώντας την αντίδραση του αντιπροέδρου του ΕΛΚ  Εστέβαν Γκονζάλες Πονς.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Σάς βλέπω πολύ αλλαγμένο, ήταν μια χώρα (σ.σ. η Ελλάδα) στην άκρη του γκρεμού το 2015 όταν όλοι οι υπόλοιποι σας είχαν γυρίσει την πλάτη» αποδίδοντας εύσημα και στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
«Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα», είπε,

Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Με αποδοκιμάζατε και ελάχιστοι πιστεύατε ότι θα τα καταφέρω



Τους προβληματισμούς του για το μέλλον της Ευρώπης εξέθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χαρακτήρισε σημαντικό και συμβολικό το γεγονός ότι του παρέχεται η δυνατότητα να τοποθετηθεί, λίγες μέρες μετά το τέλος της περιπέτειας των μνημονίων και τη καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα στήριξης, έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια.
«Η πολιτική των ελλειμμάτων, της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και της διευρυμένης διαφθοράς προηγούμενων

Ενδεχόμενη αποβολή του Όρμπαν από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά

Η υπόθεση της Ουγγαρίας προκάλεσε σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ευρωβουλευτές από τις περισσότερες πολιτικές ομάδες και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ενδεχόμενη ενεργοποίηση του άρθρου 7 της Συνθήκης της ΕΕ αναφορικά με το «σεβασμό του κράτους Δικαίου» στην Ουγγαρία και την διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων από μέλη της κυβέρνησης του και στενούς συνεργάτες του. Στην εισήγησή της η ευρωβουλευτής των

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ - "ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ"

Με έναν ελάχιστα κεκαλυμμένο σαρκασμό και έντονη διάθεση ειρωνείας απευθύνθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Γκονζάλες Πονς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν σε ανάλογο ύφος και με έντονη διάθεση να τοποθετηθούν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της ευρωπαϊκής Δεξιάς και της ευρωπαϊκής Αριστεράς, με δεδομένους τους σημερινούς συσχετισμούς στο ευρωπαϊκό πεδίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τα φαινόμενα νεποτισμού και λαϊκισμού, αλλά και να επαναφέρει στην τάξη τον Γκονζάλες Πονς όσον αφορά στους αριθμούς και τις στατιστικές, οι οποίες κατά κόρον χρησιμοποιούνται από τους πολιτικούς κατά το δοκούν.