Ερευνητικό κέντρο της Tesla στην Ελλάδα

    Την περασμένη Πέμπτη καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η σύσταση της μονοπρόσωπης ΙΚΕ με την επωνυμία Tesla Greece, με έδρα το Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος και διαχειριστή τον Werkman Stephan, ο οποίος με βάση τη σελίδα του στο Linkedin είναι EU Financial Director της Tesla Motors.

Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Tesla έχουν τη βάση τους κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, αλλά η εταιρεία επεκτείνεται διεθνώς τα τελευταία χρόνια με ομάδες στην Αγγλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Πολλοί έκαναν λόγο για την έλευση της Tesla στην Ελλάδα, ενώ οι φήμες ήθελαν την κατασκευή των ηλεκτροκίνητων της εταιρείας επί ελληνικού εδάφους. Κάτι τέτοιο όμως δεν υφίσταται τελικά.

Στην κατάψυξη η Eυρώπη: Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Από τη Βαλτική μέχρι τη Μεσόγειο η Ευρώπη παρέμεινε σήμερα στη μέγκενη του ψύχους που ήρθε από τη Σιβηρία και προκάλεσε είκοσι θανάτους μέσα σε τέσσερις ημέρες.
Το κύμα ψύχους, που χαρακτηρίστηκε «Το Θηρίο της Ανατολής» από τα βρετανικά ΜΜΕ, «Η Αρκούδα της Σιβηρίας» στην Ολλανδία, το «κανόνι του χιονιού» ή «Μόσχα-Παρίσι» στη Γαλλία, προκαλεί φόβους για την υγεία των πιο ευαίσθητων, των αστέγων ή των ηλικιωμένων ιδιαίτερα, και προβλήματα στις μεταφορές.

Guardian: Η Ιταλία ακόμα παλεύει με το φασιστικό της παρελθόν και ο Μπερλουσκόνι επιστρέφει

Πολύ ξένοι παρατηρητές δηλώνουν έκπληκτοι από την επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής. Σε ηλικία 81 ετών και μη μπορώντας να κατέβει ως υποψήφιος μετά από απόφαση που έλαβε δικαστήριο το 2013, ο Μπερλουσκόνι ρίχνει όλες του τις δυνάμεις στην προεκλογική καμπάνια του κόμματός του Forza Italia, ενόψει των εκλογών της 4ης Μαρτίου. Εγώ προσωπικά δεν απορώ καθόλου από αυτήν την εξέλιξη. Ο Μπερλουσκόνι δεν είναι ο μόνος πολιτικός στη χώρα μου που προσπαθεί να επιστρέψει στην πολιτική ζωή, παρά το γεγονός οτι εδώ και καιρό έχει χάσει όλη του την αξιοπιστία.

Οι Κινέζοι αγοράζουν τους Γερμανούς. H γερμανική εταιρεία Daimler γίνεται κατά ένα μέρος κινεζική.

Η γερμανική εταιρεία Daimler γίνεται κατά ένα μέρος κινεζική. Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Λι Σουφού εξασφάλισε το 9,69% των μετοχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι επομένως ο μεγαλύτερος μέτοχος, όπως επιβεβαίωσε η αυτοκινητοβιομηχανία της Στουτγάρδης. Η αξία του πακέτου μετοχών του είναι περίπου 7,2 δισ. ευρώ. Μέχρι στιγμής, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler ήταν το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κουβέιτ, με το 6,8% των μετοχών. Η Renault Nissan κατέχει το 3,1%, και άλλο 20% ανήκει σε θεσμικούς επενδυτές όπως η Blackrock από τις ΗΠΑ ή το νορβηγικό

ΔΣΑ προς ΕΦΚΑ: Διπλό ατόπημα στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών

Επιστολή στον διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθανάσιο Μπακαλέξη, για το ζήτημα της παράνομης -όπως χαρακτηρίζεται- διεύρυνσης της βάσης υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών, έστειλε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός,
Η κίνηση αυτή έρχεται ενόψει της αυριανής συνάντησης των προέδρων του ΔΣΑ, του ΤΕΕ και του ΟΕΕ με τον διοικητή του ΕΦΚΑ.
Όπως επισημαίνεται σχετικά, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 58 ν. 4472/2017 και την ΥΑ 25599/1453/2017 η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών το 2018 προσαυξάνεται με το 85% των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους, δηλαδή του 2017, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ υπέπεσαν σε διπλό ατόπημα.

Αναβρασμός για το συνταξιοδοτικό στο Βέλγιο

Η απεργία που έγινε στο Βέλγιο έπειτα από αίτημα συνδικάτου που πρόσκειται στους Σοσιαλιστές σε διαμαρτυρία για σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, προκάλεσε σήμερα σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις με τον σιδηρόδρομο, τα αστικά μέσα μεταφοράς, αλλά και στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών στη χώρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στις Βρυξέλλες, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Stib) ανακοίνωσε ότι το πρωί το δίκτυό της

Το ISIS ανατίναξε ναό, κάτι εκπληκτικό αποκαλύφθηκε Ο πολιτισμός θριαμβεύει σε πείσμα των φονταμενταλιστών

Ήταν στις 24 Ιουλίου 2014 όταν το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τον τάφο του προφήτη Ιωνά στη Μοσούλη, στο πλαίσιο της εκστρατείας του να καταστρέψει τους χώρους λατρείας που συνδέονται με άλλες πίστεις και ξενόφερτες επιρροές.
Μόνο που το αποτέλεσμα δεν θα το περίμεναν ούτε οι ίδιοι οι εξτρεμιστές! Μετά την απελευθέρωση λοιπόν της ανατολικής Μοσούλης τον Ιανουάριο του 2017, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πως οι φονταμενταλιστές είχαν σκάψει τέσσερα τούνελ κάτω από τον ναό, αναζητώντας προφανώς αντικείμενα αξίας.

Γιατί ήρθε πραγματικά η Tesla στην Ελλάδα;

H Tesla μπορεί να μη διαθέτει τα προϊόντα της στη χώρα μας αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να ιδρύσει στην Ελλάδα μια (μικρή) εταιρεία με έδρα τις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου -πιο συγκεκριμένα στο Β' κτήριο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών- ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία της χώρας μας (ΓΕ.ΜΗ, κ.λπ.).
Φυσικά η ίδρυση της συγκεκριμένης εταιρείας δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την παραγωγή αυτοκινήτων όπως πολλοί ευαγγελίζονταν. Άλλωστε η Tesla αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με το συγκεκριμένο θέμα στις ΗΠΑ και σίγουρα δεν θα ήθελε να βάλει και άλλο μπελά στο κεφάλι της. Πέρα από το ότι μέχρι στιγμής δεν υφίστανται ανάγκες για αύξηση της παραγωγής.

Ισημερινός: Τραγικός θάνατος για δύο επίδοξους λαθρεπιβάτες πτήσης προς τη Νέα Υόρκη

Δύο άτομα βρήκαν τραγικό τέλος στην προσπάθειά τους να επιβιβαστούν, όπως φαίνεται λαθραία, σε αεροσκάφος που πετούσε από την πόλη Γουαγιακίλ του Ισημερινού προς τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.
Η πτήση ακυρώθηκε όταν οι δύο επίδοξοι λαθρεπιβάτες έπεσαν από το αεροσκάφος στον διάδρομο καθώς αυτό απογειωνόταν, ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα El Universo.

Κόρινθος: Κλείνει για 15 ημέρες η Διώρυγα - Ολόκληρη πλαγιά έπεσε στη θάλασσα!

Το Λιμενικό απαγόρευσε τη διέλευση των πλοίων, που θα πρέπει να διέρχονται από τη νότια και δυτική Πελοπόννησο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στον Ισθμό της Κορίνθου, καθώς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποχώρησαν τα πρανή με αποτέλεσμα να πέσουν κομμάτια από τα βράχια και χώματα μέσα στον Ισθμό.

Χιόνια στα βόρεια, καταιγίδες και κατολισθήσεις στα νότια-Που χρειάζονται αλυσίδες (video)

Στα δύο έχει χωρίσει ο καιρός τη χώρα. Στο νότο επικρατούν συνθήκες συνηθισμένες για την εποχή, ενώ χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν δοκιμάζουν περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα. Λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου στους νομούς της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ. Στην κεντρική Ελλάδα, σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες και κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Λαμία, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπ. Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, επικαλούμενος λόγους ευθιξίας, μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο Δ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας, μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, με αφορμή θέμα που προέκυψε για την επιδότηση ενοικίου.