Στ. Κασσελάκης: Γιατί ο κ. Καραμήτσος δεν έκανε μήνυση όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν στόχος του Predator;

 «Καμία μπάλα στην εξέδρα», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης και επαναλαμβάνει το ερώτημα του «ποια υπηρεσία του κ. Καραμήτσου αγόρασε ο κ. Λαβράνος».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ρωτά «γιατί ο κ. Καραμήτσος δεν έκανε μήνυση όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν στόχος του Predator;»

Ειδικότερα σε νέα ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Καμία μπάλα στην εξέδρα.

Αύριο (30/07) η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Κ. Μητσοτάκη – Τα τρία νομοσχέδια που θα συζητηθούν

 Στις 10:00, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη του νομοσχεδίου: Παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη,

Ν. Ανδρουλάκης: «Οι εκβιασμοί για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στρέφονται επί της ουσίας κατά των ασφαλισμένων»

 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δέχτηκε στη Βουλή το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατόπιν αιτήματος τους.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τα στοιχεία της Eurostat είναι αποκαλυπτικά. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες στην Ευρώπη. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για να αναγεννήσει το Ε.Σ.Υ., φτάνει στο σημείο των εκβιασμών. Εκβιάζοντας, όμως, τους ιδιώτες γιατρούς για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είναι σαν να εκβιάζει τους ασθενείς.

Στ. Κασσελάκης: Είχε συζήτηση ο ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης με τον Τούρκο ομόλογό του για να δοθεί και από μεριάς τους άδεια έρευνας στο ιταλικό πλοίο;

 «Ο ελληνικός λαός δικαιούται μια ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνησή του», υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, και απευθύνει στην κυβέρνηση τα εξής ερωτήματα:

«Είχε συζήτηση ο ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης με τον Τούρκο ομόλογό του για να δοθεί και από μεριάς τους άδεια έρευνας στο ιταλικό πλοίο;

Για ποιο λόγο η Τουρκία ευχαρίστησε την Ελλάδα -και την Ιταλία- για τη συνεργασία;

Ισχύει ότι δεν έχει ακυρωθεί η NAVTEX της Τουρκίας, που ισχυρίζεται ότι η ΑΟΖ της Ελλάδας στη συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην αρμοδιότητα της Τουρκίας;».

Ποια είναι η «Αγία Τριάδα» των …ρωσόφιλων εφοπλιστών και τι ψάχνουν στο μεγάλο κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας; Ο μπον βιβέρ, το μέλος της μεγάλης οικογένειας και ο παραδοσιακός…

 Τελικά, παρακινημένοι από το Radar.gr και την ΑΞΙΑ, «ξύπνησαν» (σ.σ. χιούμορ κάνουμε, μην παρεξηγηθούμε….) και οι Financial Times!

Η έγκριτη εφημερίδα γράφει ότι «εμφανίζονται μυστηριώδεις αγοραστές παλιών πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου με ύποπτους δεσμούς με τη Ρωσία».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι «μια ομάδα άγνωστων μέχρι πρότινος εταιρειών, οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό εγγεγραμμένες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απέκτησαν πλοία

Πως θα φτιάξετε εταιρεία και θα πάρετε απευθείας αναθέσεις από την ΕΡΤ (Ζούλα) αθροιστικά €200.000

 Ενδιαφέροντα στοιχεία αποκάλυψε το ρεπορτάζ των Reporters United για τις απευθείας αναθέσεις της ΕΡΤ σε γνωστούς και φίλους του προέδρου Ζούλα

Με τον τρόπο που η διοίκηση της ΕΡΤ – επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην δημοσιογράφος της Καθημερινής,  Κωνσταντίνος Ζούλας – έχει στελεχώσει τον τομέα ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης έχουν διαμορφωθεί κάποιες τάσεις τα τελευταία χρόνια: προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι που ήταν είτε σε γραφεία τύπου υπουργών ή προέρχονται κυρίως από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εφημερίδα Καθημερινή και ορισμένοι άλλοι, που είχαν εκφράσει δημοσίως τη συμπάθειά τους στην κυβέρνηση.

Και το Foreign Affairs επιβεβαιώνει ότι ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία!

 Mε άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ Foreign Affairs, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ανώτερος Σύμβουλος στο Marathon Initiative Jacub Grygiel, επιβεβαιώνει όσα έχει γράψει το newsbreak.gr για τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα στείλει περαιτέρω υλικό από την άμυνά μας στον Ζελένσκι.

Η Γερμανία μας στέλνει πίσω παράνομους μετανάστες με ευθύνη Μητσοτάκη!

 Το μεγάλο έγκλημα του πρωθυπουργού το οποίο είχαμε αποκαλύψει αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Σολτς, είναι γεγονός.

Μέσα σε λίγες ημέρες, και δεύτερη πτήση από Γερμανία με παράνομους μετανάστες που απελαύνονται πίσω στην Ελλάδα! Προσέξτε, δεν απελαύνονται στο Πακιστάν ή το Αφγανιστάν, αλλά έρχονται πίσω στην Ελλάδα…

Αυτό ακριβώς είχε αποδεχτεί ο Μητσοτάκης στην συνάντηση του με τον Γερμανό καγκελάριο, γι’ αυτό και ο τελευταίος πανηγύριζε.

Η νέα πτήση που μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπων, έρχεται από το Μόναχο.

Βαρκελώνη: Μουσείο επέτρεψε σε επισκέπτες να θαυμάσουν γυμνοί αρχαιοελληνικά αγάλματα

 Ένα μουσείο στη Βαρκελώνη άνοιξε τις πόρτες του στους γυμνιστές το Σάββατο (28 Οκτωβρίου), πραγματοποιώντας μια ειδική ξενάγηση κατά την οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να πετάξουν τα ρούχα τους για να νιώσουν πιο κοντά στο γυμνό έκθεμα.

Το Μουσείο Αρχαιολογίας της Καταλονίας πραγματοποίησε την 90λεπτη ξενάγηση σε συνεργασία με τη Λέσχη Νατουρισμού της Καταλονίας (Catalan Naturism Club).

Οι επισκέπτες είδαν την έκθεση The Bronzes of Riace με φωτογραφίες του Luigi Spina που απεικονίζουν δύο μεγάλα ελληνικά χάλκινα αγάλματα γυμνών πολεμιστών του 5ου αιώνα π.Χ. που ανακαλύφθηκαν το 1972 κοντά στο Riace της Ιταλίας.

Ένα κινεζικό σχολείο ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Κτήριο της Χρονιάς για το 2023

Oι κοινόχρηστοι χώροι του συγκροτήματος των 30 σχολικών τάξεων, που σχεδιάστηκε από το Approach Design Studio και την ομάδα μηχανολογικού σχεδιασμού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Zhejiang, έχουν σκοπό να θολώσουν τη διάκριση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Το κτίριο διαθέτει δεντροφυτεμένους διαδρόμους και μια υπαίθρια αίθουσα διαλέξεων.

Το Approach Design Studio δήλωσε ότι ο σχεδιασμός τους είχε ως στόχο να επιτρέψει στους μαθητές «να απελευθερώσουν το άγχος, να προσαρμόσουν το σώμα και το μυαλό τους και να ανακαλύψουν την ομορφιά» εκτός της αίθουσας διδασκαλίας.

Το νέο campus της Tencent θα είναι διπλάσιο από εκείνο της Apple

 Σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει πάνω από 23.000 υπαλλήλους σε σχεδόν 500.000 τετραγωνικά μέτρα, τα νέα κεντρικά γραφεία του κινεζικού γίγαντα της τεχνολογίας Tencent θα είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από εκείνα της Apple στην Καλιφόρνια, όταν ανοίξουν σε πέντε χρόνια.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Büro Ole Scheeren μοιράστηκε αποκλειστικά με το CNNi τα σχέδια του τεράστιου νέου campus, τα οποία απεικονίζουν τέσσερις πύργους που εκτείνονται σπειροειδώς γύρω από έναν ανοιχτό κεντρικό χώρο που ονομάζεται «Vortex Incubator».

Τα 10 πιο συναρπαστικά αρχιτεκτονικά πρότζεκτ του 2024

 Το 2023 στην αρχιτεκτονική είχε στοιχεία υπερβολής, με την Ινδία να εγκαινιάζει το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων στον κόσμο και το Merdeka 118 της Μαλαισίας να γίνεται ο δεύτερος ψηλότερος ουρανοξύστης που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ήταν όμως και μια χρονιά που γιόρτασε τη λεπτότητα, με ένα στοχαστικά σχεδιασμένο κινεζικό οικοτροφείο να ανακηρύσσεται Παγκόσμιο Κτίριο της Χρονιάς και τον

Ένας διπλός ουρανοξύστης εμπνευσμένος από το… μπαλέτο, μεταμορφώνει τα Τίρανα

 Στα Τίρανα της Αλβανίας, όπου μια πληθώρα νέων ψηλών κτιρίων θα μεταμορφώσει σύντομα τον ορίζοντα, οι αρχιτέκτονες αποκάλυψαν τα σχέδια για έναν νέο διπλό ουρανοξύστη που θα λυγίζει κομψά όπως μια μπαλαρίνα που κάνει plié ή ένας εραστής που σκύβει για ένα φιλί.

Αυτές ήταν οι δύο εμπνεύσεις πίσω από τον Bond Tower,

Ουκρανία: Ρώσοι χάκερς αποκάλυψαν τη δράση 3.200 δυτικών μισθοφόρων στο πλευρό του Κιέβου.

 Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μέλη που απαριθμεί η Ουκρανική Λεγεώνα των Ξένων.


Μια ομάδα Ρώσων χάκερς, με την ονομασία «Russian Angry Hackers Did It» (RaHDit), διέρρευσε μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει περισσότερους από 3.200 Δυτικούς μισθοφόρους που πολεμούν για την Ουκρανία.

Η διαρροή έγινε χρονικά συντονισμένη με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Από πολωνικά αεροδρόμια επιχειρούν τα περισσότερα ουκρανικά μαχητικά.

 Οι ουκρανικές αεροπορικές βάσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για ανεφοδιασμό.


Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν τοποθετήσει αεροσκάφη τους σε αεροδρόμια τρίτων χωρών, ιδιαίτερα στην Πολωνία, σύμφωνα με έγκυρες εσωτερικές πηγές.

Αυτή η στρατηγική επιλέγεται με τη λογική ότι η Ρωσία θα αποφύγει να τα βομβαρδίσει, φοβούμενη την εμπλοκή σε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ουκρανικά αεροσκάφη χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της Ουκρανίας μόνο για ανεφοδιασμό και προμήθειες πυρομαχικών, ενώ τα κύρια αεροσκάφη παραμένουν ασφαλή σε πολωνικά αεροδρόμια.

Σκληρή απάντηση του Ισραήλ στον Ερντογάν: Θα έχει το τέλος του Σαντάμ Χουσείν

 Συνεχίζεται και εντείνεται η λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, με το τελευταιο να απαντά σκληρά στην απειλή του Ερντογάν για εισβολή του σε Ισραηλινό έδαφος.

Αναλυτικότερο ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών Ισραέλ Κατς, παρομοίωσε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν με τον πρώην δικτάτορα του Ιράκ Χουσέιν, υπενθυμίζοντας μάλιστα με νόημα ποιο ήταν το τέλος του Ιρακινού καθεστωτικού.


Evo Morales Ayma twitter..Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη που πέτυχε σήμερα ο αδελφός πρόεδρος

 Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη που πέτυχε σήμερα ο αδελφός πρόεδρος

. Κέρδισαν ενάντια σε όλες τις εξωτερικές αντιξοότητες, αλλά με την υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας, κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό. Αυτός είναι ένας θρίαμβος της ειρήνης, της Μπολιβαριανής Επανάστασης και της Μεγάλης Πατρίδας. 
Σήμερα έχουμε αδιάψευστη απόδειξη ότι ο Τσάβες ζει. Συγχαρητήρια αδερφέ Νικόλα!
 Συγχαρητήρια στην αγαπημένη μου Βενεζουέλα!

CNN:Βενεζουέλα: Νικητής των εκλογών ο Μαδούρο – Ενστάσεις και υπαινιγμοί από την αντιπολίτευση

 Ξανά πρόεδρος της Βενεζουέλα ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος συγκέντρωσε το 51% των ψήφων πετυχαίνοντας  μια τρίτη συνεχόμενη θητεία στην προεδρία της χώρας.

Με το 80% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί, ο κ. Μαδούρο εξασφάλιζε το 51,20% των ψήφων και ο κ. Γκονσάλες Ουρούτια περί το 44%, διευκρίνισε το CNE (εφορευτική επιτροπή).

Για θρίαμβο της ειρήνης και της δημοκρατίας έκανε λόγο ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως το εκλογικό σύστημα του κράτους της Λατινικής Αμερικής είναι διαφανές.

Δηλώσεις Μπλίνκεν για τις εκλογές στην Βενεζουέλα

 🇻🇪 | ΕΠΕΙΓΟΝ – ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ:

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, : «Έχουμε σοβαρές ανησυχίες ότι τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν την επιθυμία ή τις ψήφους του λαού της Βενεζουέλας… η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά και θα ενεργήσει ανάλογα».

Ερντογάν: Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη, μπορούμε να μπούμε και στο Ισραήλ

 Κατά την ομιλία του στην τοπική οργάνωση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη γενέτειρα του Ριζούντα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία μπορεί «να μπει στο Ισραήλ».

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ποιες ήταν οι εισαγωγές μας και ποιες οι εξαγωγές μας στην αμυντική βιομηχανία και πού φτάσαμε. 

Αλλά αγαπητά μου αδέλφια, τίποτα από αυτά μην μας ξεγελάει. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, ώστε αυτό το Ισραήλ να μην μπορεί να τα κάνει αυτά στην Παλαιστίνη.

Ο Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την κρίση πυραύλων τύπου Ψυχρού Πολέμου

 ΜΟΣΧΑ, 28 Ιουλίου (Reuters) - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Κυριακή τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εάν η Ουάσιγκτον αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, τότε η Ρωσία θα τοποθετήσει παρόμοιους πυραύλους σε απόσταση προσβολής από τη Δύση. 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν στις 10 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς , ανοίγει νέα καρτέλα στη Γερμανία από το 2026 ως προετοιμασία για μια πιο μακροπρόθεσμη ανάπτυξη που θα περιλαμβάνει SM-6, πυραύλους κρουζ Tomahawk και αναπτυξιακά υπερηχητικά όπλα.

Ο Μαδούρο κερδίζει τρίτη θητεία, λέει η εκλογική αρχή, αντικρούοντας τα exit polls

 ΚΑΡΑΚΑΣ, 28 Ιουλίου (Reuters) - Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κέρδισε μια τρίτη θητεία με 51% των ψήφων, ανακοίνωσε η εκλογική αρχή της χώρας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, παρά τα πολλά exit poll που έδειχναν νίκη της αντιπολίτευσης. 

Η αρχή είπε ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εντμούντο Γκονζάλες κέρδισε το 44% των ψήφων, αν και η αντιπολίτευση είχε δηλώσει νωρίτερα ότι είχε "λόγους να πανηγυρίσει" και ζήτησε από τους υποστηρικτές να συνεχίσουν να παρακολουθούν την καταμέτρηση των ψήφων.

Venezuela's Maduro says re-election is triumph of peace and stability

 ΚΑΡΑΚΑΣ, 29 Ιουλίου (Reuters) - Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ότι η επανεκλογή του είναι θρίαμβος ειρήνης και σταθερότητας και επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι το εκλογικό σύστημα της Βενεζουέλας είναι διαφανές. 

 URGENTE - VENEZUELA VOTA: RESULTADOS OFICIALES DEL CNE, AL 80%, PARTICIPACIÓN ELECTORAL DEL 59%:

NICOLÁS MADURO: 51,20% EDMUNDO GONZÁLEZ: 44,2%

.

 🇻🇪 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ MADURO για τη νίκη στις Εκλογές στη Βενεζουέλα και την ήττα της Σιωνιστικής αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται από τη CIA!


Προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα: Ο επικεφαλής της εκστρατείας της συμπολίτευσης υπαινίσσεται πως κέρδισε ο Μαδούρο – Η αντιπολίτευση πως επικράτησε εκείνη

 Ο επικεφαλής της εκστρατείας της συμπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ο Χόρχε Ροδρίγκες, άφησε να εννοηθεί χθες Κυριακή το βράδυ (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο εξασφάλισε νέα θητεία, αν και επισήμανε πως δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλύψει ποσοστά, ενώ η αντιπολίτευση απεναντίας άφησε να εννοηθεί πως επικράτησε εκείνη, λίγη ώρα νωρίτερα.