«Πάτησε» την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ με 59-52 (εικόνες)

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό στην Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να υπερασπίζονται το ΣΕΦ με 59-52, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης.
 Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι συμπλήρωσαν τις τέσσερις νίκες και υποχρέωσαν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τρίτη ήττα, ο Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους.

Τσίπρας: «Πρωταρχικός εθνικός στόχος το Κυπριακό» – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Αναστασιάδη

Πρωταρχικό εθνικό στόχο χαρακτήρισε την επίλυση του Κυπριακού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.
«Η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί έναν πρωταρχικό εθνικό στόχο όχι μόνο για τον ελληνισμό και τον Κυπριακό λαό αλλά και για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Τόνισε ότι στηρίζουμε σταθερά την εξεύρεση μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό επι τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ, χωρίς κατοχικά τουρκικά στρατεύματα και με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων.

Η ιστορική επίσκεψη του Ομπάμα στην Ακρόπολη

Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης βρέθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα.
Με σπορ ντύσιμο και χαλαρή διάθεση ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεναγήθηκε στο αρχαίο μνημείο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.
Ο ίδιος είχε πει ότι ήταν παιδικό του όνειρο να επισκεφθεί την Ακρόπολη, επιθυμία που εκδήλωσε από χθες.

Το πολιτικό μανιφέστο ενός πλανητάρχη «Ευγνωμοσύνη για όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα αυτός ο τόπος ο μικρός, ο μέγας» - «Η Φλόγα άναψε για πρώτη φορά εδώ στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε» - «Οι κυβερνήσεις να προστατεύουν τους πολίτες και όχι το ανάποδο» - «Οι νέοι άνθρωποι όλης της Ελλάδος πρέπει να δουν ελπίδα. Δεν πρέπει να μεταναστεύετε αλλού» - Με το «Ζήτω η Ελλάς!» έκλεισε η ιστορική ομιλία του

Ένα μάθημα Δημοκρατίας και ταυτόχρονα έναν οδηγό για το μέλλον του πλανήτη «παρέδωσε» ο Μπαράκ Ομπάμα στην ιστορική του ομιλία στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Με πολλές αναφορές στην Ελλάδα, αλλά και με λέξεις στα Ελληνικά, ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος κατέθεσε την πολιτική του παρακαταθήκη, πλέκοντας το εγκώμιο της Δημοκρατίας, συζητώντας την πορεία του μοντέρνου κόσμου και προτείνοντας πώς πρέπει να βαδίσουμε από εδώ και πέρα.

Μανιφέστο Ομπάμα από την Αθήνα για τη Δημοκρατία Foto.Vds.

Την πολυσυζητημένη ομιλία του από το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος έδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Ομπάμα έφθασε στο Φάληρο μετά την επίσκεψή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στο Μουσείο, όπου ξεναγήθηκε για αρκετή ώρα.
Την ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος παρακολούθησαν 1.000 άτομα τα οποία κατέφθασαν εκεί νωρίτερα: πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες, άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, προσωπικότητες.

Ομιλία Ομπάμα στο Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος»

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», καθώς η ξενάγησή του στο Μουσείο Ακρόπολης ολοκληρώθηκε μετά τις 1.30 το μεσημέρι.
« Γεια σας, καλησπέρα. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που ήρθε σήμερα εδώ με τόσους νέους, το μέλλον της Ελλάδας… Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα προσέφερε η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας. .. Οι ΗΠΑ ευγνωμονούν τους Έλληνες για τη φιλία τους», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα του ιδρύματος Στ. Νιάρχος.

Ψήφος εμπιστοσύνης από Ομπάμα στον πλωτό σταθμό φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του και τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης, για το σημαντικό έργο του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, κατά τη χθεσινή, δίωρη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα (κατά την οποία, τα ενεργειακά θέματα συζητήθηκαν εκτενώς, με έμφαση στο φυσικό αέριο).

Κουντουρά: Ο Ομπάμα επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές του

«O Μπαράκ Ομπάμα επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές του μετά από πρόσκληση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά», όπως τονίζει σήμερα η υπουργός Τουρισμού σε ανάρτηση της στο Twitter.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Έλενα Κουντουρά στη διάρκεια ολιγόλεπτης κουβέντας που είχε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, στο χθεσινό δείπνο που έδωσε η Προεδρία προς τιμή του Προέδρου των ΗΠΑ,

Αυτό είναι το νέο προεδρικό αεροπλάνο του Ντόναλντ Τραμπ (video)

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει άμεσα να παροπλίσει το ιδιόκτητο αεροσκάφος του για χάρη του «Air Force 1», το οποίο έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των προέδρων της Αμερικής.

Εκπληκτικό βίντεο: Κάμερα GoPro πάνω σε αετό καταγράφει το ταξίδι του στις Άλπεις (video)

Εκπληκτικές εικόνες στις απόκρημνες βουνοκορυφές των Γαλλικών Άλπεων κατέγραψε GoPro κάμερα τοποθετημένη στο σώμα ενός αετού, χαρίζοντας μας ένα μαγευτικό βίντεο εν ώρα πτήσης.

Τραγωδία στον αέρα: κρεμαστό εστιατόριο πέφτει στο κενό (video)

Ένα άκρως τρομακτικό βίντεο, δείχνει ένα κρεμαστό εστιατόριο γεμάτο ανθρώπους να πέφτει στο κενό, παρασύροντας τους στον θάνατο. 
Το εστιατόριο που στηρίζεται στον γερανό, αρχίζει να ανεβαίνει προς τα πάνω, και όταν ο γερανός φτάνει στο ανώτατο ύψος του, φαίνονται σπίθες στα σχοινιά του, τα οποία τελικά κόβονται κι πέφτει στο έδαφος.

Προσωρινό τέλος στη λιτότητα;-Αποκάλυψη της ιταλικής «Λα Ρεπούμπλικα»

Δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση Ομπάμα- Μέρκελ στο Βερολίνο και λίγες ώρες μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου από την Αθήνα, κατά της λιτότητας, ένα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, ταράζει τα νερά.
H Eυρωπαϊκή Επιτροπή αλλάζει πορεία πλεύσης,αναφέρει σήμερα η εφημερίδα, της Ρώμης, σημειώνοντας ότι η Κομισιόν πρόκειται να δημοσιοποιήσει, πιθανότατα αύριο,

Αδιάβαστος ο Άδωνις Γεωργιάδης – Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος

Μετεξεταστέος ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.
Φέρεται ότι δεν τον είχαν ενημερώσει επαρκώς και κατέθεσε ερώτηση για το κόστος των εκπομπών του Πάνου Χαρίτου και του Βασίλη Ταλαμάγκα στην ΕΡΤ, σε μία ακόμη προσπάθεια να «χτυπήσει» την κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Λάμπης Ταγματάρχης τονίζει:
Τα ποσά που αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης είναι τα μέγιστα προϋπολογισθέντα και όχι τα τελικά κόστη των δύο εκπομπών.

Η απάντηση της ΕΡΤ στην ερώτηση Γεωργιάδη για δύο νέες εκπομπές

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με ερώτηση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη για δύο εσωτερικές παραγωγές, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης απάντησε:
  1. Τα ποσά που αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης είναι τα μέγιστα προϋπολογισθέντα και όχι τα τελικά κόστη των δύο εκπομπών.

Πολάκης: Λαμόγια και κομπλεξικοί κρεμαστείτε από τις γραβάτες σας

Επίθεση για τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με την επίσκεψη Ομπάμα και τις δηλώσεις του για το ελληνικό χρέος, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτηση που έκανε στο Facebook.
Με σκληρή γλώσσα και με τον τρόπο που συνηθίζει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «λαμόγια,

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Ομπάμα: Ο Μίκης, ο Ελύτης, ο Τζον Λένον και η βέρα που… χάθηκε (pics-vds)

Γεμάτο ήταν το πρώτο 24ωρο του Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και παρακάθισε στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο. Βεβαίως, δεν έκανε μόνο αυτά αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξέκλεψε λίγο χρόνο για τον εαυτό του.
Η πρώτη στάση του Ομπάμα μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο ήταν στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο Μπαράκ Ομπάμα διαμένει στην Προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Arion, στην Βουλιαγμένη.

Δυο Τσίπρες στην ίδια σουίτα δεν χωράνε...το παραμύθι του Νικολαΐδη: - "Εγώ και οι φίλοι μου δεν είμαστε σαν τους άλλους. Που κατέστρεψαν την ΑΕΚ. Είμαστε νοικοκυραίοι. Θα εξυγιάνουμε την ομάδα".

Ο Κώστας Καίσαρης αναλύει και εξηγεί για ποιους λόγους Αλέξης Τσίπρας και Ντέμης Νικολαΐδης μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Και γι' αυτό ακριβώς ο Ντέμης έφυγε από τη σουίτα στο Καραϊσκάκης όσο κάθισε εκεί ο πρωθυπουργός. Δύο Τσίπρες μαζί σε 20-25 τετραγωνικά ήταν too much.
Το νταηλίκι και η φιλανθρωπία, δεν διαφημίζονται. Όποιος το κάνει είναι τσάμπα μάγκας. Το έκανε ο Ντέμης Νικολαΐδης...