Ο Ελύτης και το κυπριακό... παράδοξο

Όταν το 1999 η UNESCO ανακήρυξε την 21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αιτιολόγησε την κίνησή της αυτή, λέγοντας πως γίνεται για τη στήριξη της γλωσσολογικής διαφορετικότητας μέσω της ποιητικής έκφρασης και για να προσφέρει σε γλώσσες που απειλούνται με εξαφάνιση την ευκαιρία να ακουστούν εντός των κοινοτήτων τους. Φυσικά, κανείς τότε δεν είχε υπ’ όψιν του τη φετινή συγκυρία…

Στα 260 ευρώ έριξε η Λαϊκή το ημερήσιο όριο ανάληψης στα ATM

Στα 260 ευρώ περιόρισε το ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ η Λαϊκή Τράπεζα.
Στα 260 ευρώ έριξε η Λαϊκή το ημερήσιο όριο ανάληψης στα ATM
To προηγούμενο όριο ανάληψης ήταν 500 ευρώ...

Σοκ: Χωρίς σύνταξη θα μείνουν το Μάιο 335.557 συνταξιούχοι

Σοκ περιμένει 335.557 συνταξιούχους καθώς αναστέλλεται από το Μάιο η καταβολή των συντάξεών τους επειδή δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση εάν διαπιστωθεί έως τις 10 Απριλίου ότι υπάρχουν κενοί ή άκυροι ΑΜΚΑ ή κενοί ή άκυροι ΑΦΜ συνταξιούχων, θα ανασταλεί προσωρινά η σύνταξη

Τσίπρας: Τι... πίνουν στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ;

Παράλληλα με το δράμα της Κύπρου, την προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης να αντισταθμίσει το «όχι» της κυπριακής Βουλής στο σχέδιο των Ευρωπαίων για κούρεμα των καταθέσεων και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που θα αποτρέψουν το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη

Έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση δηλώνει ο Μπερσάνι

Οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης, οι οποίες ξεκίνησαν την Τετάρτη μεταξύ του προέδρου Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο και τους προέδρους Βουλής και Γερουσίας, κορυφώθηκαν σήμερα με τις συναντήσεις των επικεφαλής των κομμάτων.

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Νέα ΜΕΡΑ το κόμμα του Χρήστου Ζώη


To μεσημέρι όπως έγραψε το larissanet.gr  ο Γενικός Διευθυντής του νέου κόμματος Υποπτέραρχος ε.α Νικόλαος Θεοχάρης  και οι δικηγόροι Γεώργιος Νούλας και Νικόλαος Πρωτέκδικος προσήλθαν στον  Άρειο Πάγο και κατέθεσαν τη δήλωση ίδρυσης του νεοσύστατου κόμματος.

ΚΚΕ: Μονόδρομος για τον κυπριακό λαό η αποδέσμευση από την ΕΕ..

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι εξελίξεις αποκαλύπτουν ότι το «όχι» της κυπριακής βουλής στο σχέδιο του Γιούρογκρουπ δεν αρκεί, εφόσον είναι ενταγμένο στο πλαίσιο και τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδηγεί σε ενίσχυση των εκβιασμών σε βάρος των εργαζομένων.

Χουντής προς Ντάισελμπλουμ: Εσείς σε ποια τράπεζα καταθέτετε τον μισθό σας;

Δριμεία κριτική κατά των αποφάσεων του Eurogroup για την Κύπρο, και συγκεκριμένα κατά του προέδρου του σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. «Το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων στη Κύπρο δεν [ανήκουν] σε αποταμιευτές, αλλά σε επενδυτές», απάντησε με νόημα ο επικεφαλής του Eurogroup.

Μπαρόζο προς Μεντβέντεφ: Eχω επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας..

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο διαβεβαίωσε ότι «έχει επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας» μετά τις έντονες επικρίσεις που διατυπώθηκαν από τον ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ επί του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου.

Τσίπρας: Στο Eurogroup υπάρχουν οι γκάνγκστερ και οι παραδομένοι..

Ο Α. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε πως βρίσκεται κρυμμένος τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς «δεν έχει τολμήσει να ψελλίσει ούτε μία κουβέντα για το ΟΧΙ των Κυπρίων».Για κυνική απόφαση του Eurogroup αναφορικά με την Κύπρο έκανε λόγο σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛέξης Τσίπρας. Είπε ότι επιδίωξη του ήταν από την αρχή να κλείσει τις κυπριακές τράπεζες.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 186 θέσεις εφοριακών ΠΕ

Η περίοδος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 3 Απριλίου και λήγει με την πάροδο της 17ης Απριλίου 2013.Εκδόθηκε την Πέμπτη από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη (1Κ/2013) που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του κλάδου ΠΕ Εφοριακών στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης»

Το αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει για 5η συνεχή χρονιά «παρών» στην «Ώρα της Γης 2013», το Σάββατο 23 Μαρτίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του WWF, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχοδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30.

Χωρίς ΟΣΕ - Προαστιακό το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Χωρίς τρένα θα μείνει η χώρα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν τις ίδιες μέρες και οι συρμοί του Προαστιακού σιδηροδρόμου ύστερα από την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να πραγματοποιήσει 3 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες το Σάββατο 23, την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου.

Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες σήμερα και αύριο

Επιδεινώνεται ραγδαία ο καιρός μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με όσα προβλέπει στο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

SENTRAGOAL: Ενταλμα σύλληψης για τους προέδρους της ΑΕΚ!

Η αρχή έγινε με τον Ανδρέα Δημητρέλο και η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος...

Ο οικονομικός εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και ζητάει την σύλληψη όλων των προέδρων της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004, μεταξύ των οποίων και του Ντέμη Νικολαϊδη για χρέη προς το Δημόσιο.

EUROSTAT «Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στις εξαγωγές στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Την πρωτιά το 2012 στον ρυθμό αύξησης των εξαγωγών στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέσπασε η Ελλάδα, η οποία έτσι κέρδισε δύο θέσεις στην κατάταξη των ευρωπαϊκών εξαγωγών και πλέον βρίσκεται στην 19η θέση στο σύνολο των 27 οικονομιών της Ένωσης.

Λιονέλ Μέσι: «Στο Playstation κάνω κι εγώ καθυστέρηση»

«Λατρεύω να παίζω online στο Playstation με ανθρώπους, που δεν γνωρίζουν ποιος είμαι», εξομολογείται ο Λίονελ Μέσι σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Sun»

FC Barcelona - 'De Can Taner a la Casa dels Socis'

..

Pakistan's Malala resumes schooling in UK

A Pakistani teenager who was shot in the head by the Taliban, has gone back to school.

Obama in Israel on first official visit

Barack Obama has pledged unwavering support for Israel on his first visit there as US President.

He also stressed the need for Middle East peace at the start of a three-day trip to the region.

He willl also visit Jordan and the West Bank during the three day trip.

Tiesto - Club Life Podcast 309 (02-03-2013)


...

MUSIC: Tiesto -- Club Life 309


...

Highlights: Brose Baskets-Alba Berlin

Alba Berlin edged Brose Baskets Bamberg 72-75 in a game that came down to a clutch defensive play by DaShaun Wood in the closing seconds. Watch all games LIVE on http://www.euroleague.tv..

Με ρουκέτες «υποδέχθηκαν» τον Ομπάμα οι Παλαιστίνιοι

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις στην Γάζα αντέδρασαν στην επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Μέση Ανατολή με την εκτόξευση το πρωί της Πέμπτης δύο ρουκετών. Η εκτόξευση σημειώθηκε μόλις τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα.

Δύο φορές ισόβια στους δράστες του διπλού φονικού στον Ρέντη

Σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25ετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν την Τετάρτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.

Ο Μεντβέντεφ απειλεί να εκτοπίσει το ευρώ από τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ρωσίας

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε με αναθεώρηση της θέσης του ευρώ στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ρωσίας, εάν η διευθέτηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα.

Το τελευταίο σχέδιο: Σε εκκαθάριση η Λαϊκή Τράπεζα, σώζονται Κύπρου και Ελληνική

Δραματικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα, η οποία θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση.
Θα ακολουθήσει διάσπαση της τράπεζας σε good και bad bank, αλλά διασφαλίζονται οι καταθέσεις σίγουρα μέχρι το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ

No regrets? Iraq war inciters undaunted by post-conflict plagues

The US led military campaign in Iraq was supposed to overthrow the regime of Saddam Hussein and protect the world from his alleged weapons of mass destruction. Saddam was toppled, although WMDs were never

WSJ's Photos of the Day - March 20, 2013

Fire at a Spanish festival, dead shrimp, and a Afghan soldier on patrol are all featured in WSJ's Photos of the Day collection for March 20, 2013

President Obama's Meeting with President Peres of Israel

President Obama and President Shimon Peres of Israel speak to the press after a meeting in Jerusalem.