Υποδοχή ροκ σταρ στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν στο φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι

Υποδοχή ροκ σταρ επιφύλαξαν στον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν που εμφανίστηκε σήμερα στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ μουσικής του Γκλαστονμπέρι στο Πίλτον (δυτική Αγγλία), όπου εκφώνησε μια παθιασμένη ομιλία υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ενώπιον ενός ενθουσιώδους πλήθους, που φώναζε ρυθμικά το όνομά του, ο Κόρμπιν εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τους πρόσφυγες και τους νέους, εξήρε την προάσπιση του

Ποινή κάθειρξης 15 ετών στο δήμαρχο Ελαφονήσου

Ποινή κάθειρξης 15 ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για τρία χρόνια, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας στο δήμαρχο Ελαφονήσου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Η υπόθεση αφορούσε 14 επίδικα συμβόλαια για την πώληση εκτάσεων του δημοσίου στην περιοχή της Ελαφονήσου και εκτός του δημάρχου, ένοχοι κρίθηκαν ένας συμβολαιογράφος και ακόμη 13 άτομα.

Θεσσαλονίκη: Πορεία του ΠΑΜΕ ακόμη και εν πλω! (ΦΩΤΟ)

Εδώ και λίγη ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται μπροστά από το Νατοϊκό στρατηγείο αφού είχε προηγηθεί πορεία στους δρόμους της πόλης, την Λεωφόρο Νίκης ακόμη και εν πλω με ένα από τα καραβάκια που εκτελούν δρομολόγια στον Θερμαϊκό να "ντύνεται" στα χρώματα του ΠΑΜΕ και να γεμίζει σημαίες και πανό!
Το σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», δεσπόζει στα πανό των συνδικάτων, σε μπλουζάκια.

Θεσσαλονίκη: Τι θα δούμε τον Ιούλιο στο Φεστιβάλ Δάσους

Θέατρο, στη μουσική και στο χορό, με τους πιο αγαπημένους δημιουργούς αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής περιλαμβάνονται στις παραστάσεις που θα δούμε τον Ιούλιο στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους.
Παράλληλα, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους, από 1 έως 14 Ιουλίου, έχοντας ως στόχο τη γνωριμία του κοινού της πόλης με εξέχοντες καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Πολωνία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ισπανία,  & το Ισραήλ  καθώς και μία ελληνική συμμετοχή από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Βραδιά Τιμής στον Σταύρο Κουγιουμτζή στη Θεσσαλονίκη-Σάββατο 24 Ιουνίου2017, στις 21.30.

ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ στον Σταύρο Κουγιουμτζή
Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή,
Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας
Συμμετέχει η χορωδία ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκου
Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, 21.30
ΠΡΟΒΛΗΤΑ Α’ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Είσοδος ελεύθερη

Ο Εθνικός Κήπος, αλλιώς: Ελάτε σε έναν ιστορικό περίπατο στον κήπο του Παλαμά, του Καρυωτάκη και της Πολυδούρη

Μια διαδρομή στον Εθνικό Κήπο, από σήμερα (22/6) έως και τις 26 Ιουνίου, προτείνει ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Θοδωρής Γκόνης, θέλοντας να γνωρίσει σε όσους θα τον συνοδεύσουν τους μόνιμους κατοίκους του: ποιητές, πολιτικούς, γεωπόνους και μηχανικούς - μαζί με τη βαυαρή βασίλισσα Αμαλία, που περπάτησε ρεμβάζοντας ανάμεσα στις φυλλωσιές του.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Θ. Γκόνης λέει ότι η αφετηρία της διαδρομής είναι η είσοδος με το ηλιακό ρολόι από την πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας:

Η σπάνια στιγμή που ένας οργισμένος ιπποπόταμος επιτίθεται και πνίγει έναν ρινόκερο

Την σπάνια στιγμή που ένας οργισμένος ιπποπόταμος επιτίθεται σε ρινόκερο επειδή αρνήθηκε να εγκαταλείψει έναν νερόλακκο εν καιρώ έντονης ξηρασίας κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στην Νότια Αφρική.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, στον νερόλακκο ήταν αρχικά ο ιπποπόταμος, τον οποίο προσέγγισε ο ρινόκερος. Ο ιπποπόταμος ανοίγει το στόμα του απειλητικά και

Απάντηση της Lidl Hellas σε άρθρο του Γιώργου Πλειού

Η HuffPost Greece έλαβε την ακόλουθη επιστολή από την Lidl Hellas αναφορικά με την αναδημοσίευση του άρθρου "Ζωή «από τα Lidl»"του Γιώργου Πλειού, καθηγητή τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Αναλυτικά η επιστολή της κ. Βασιλικής Αδαμίδου, διευθύντριας Επικοινοινωνίας κι Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Hellas:

Ζωή «από τα Lidl»

Η φράση «από τα Lidl» έχει καταστεί στην ελληνική διαδικτυακή δημόσια σφαίρα, κυρίως στο Facebook και το Twitter, συνώνυμο της φτηνής, πρόχειρης απομίμησης, της απομίμησης χαμηλής ποιότητας. Σαν να λέμε «κινέζικο» με τη μεταφορική, όμως, σημασία του όρου. Κι ενώ ο όρος «κινέζικο» αναφέρεται, πάντα μεταφορικά, στα πάσης φύσεως χαμηλής ποιότητας προϊόντα απομίμησης όπως ρούχα (κυρίως), οικιακά είδη, εργαλεία, αυτοκίνητα κ.ά.