Νέα Υόρκη: Αφαιρέθηκε και ο τελευταίος τηλεφωνικός θάλαμος

 Η Νέα Υόρκη σηματοδότησε άλλο ένα κεφάλαιο στον αργό θάνατο του σταθερού τηλεφώνου.

Εργάτες αφαίρεσαν τον τελευταίο ανεξάρτητο τηλεφωνικό θάλαμο της πόλης από μια γωνία του δρόμου κοντά στην Times Square τη Δευτέρα.

Τα περίπτερα ήταν κάποτε ένα προσάρτημα σε φαινομενικά κάθε γωνιά του δρόμου τις μέρες πριν από τα κινητά τηλέφωνα.

Επίθεση της Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη και Ελλάδα

 Ειδική αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης Τύπου. Η δήλωσή της δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και έχει ως εξής:

Αγωγή Ολλανδών δημοσιογράφων κατά της απαγόρευσης πρόσβασης σε ρωσικά ΜΜΕ

 Η κύρια ένωση δημοσιογράφων της Ολλανδίας κατέθεσε αγωγή ενάντια στην απαγόρευση που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών στην ελευθερία της ενημέρωσης.

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε 40 πόλεις στα ανατολικά- Μαζικοί τάφοι για νεκρούς αμάχους

.Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν περισσότερες από 40 πόλεις στην περιφέρεια του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, υποχρεώνοντας τους Ουκρανούς να θάψουν τους νεκρούς αμάχους σε μαζικούς τάφους, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι στις επαρχίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ έχουν συλληφθεί περίπου 8.000 ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου.

Αφού απέτυχε να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο ή τη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, το Χάρκοβο, κατά τον πόλεμο που διεξάγει και ο οποίος διαρκεί ήδη τρεις μήνες, η Ρωσία προσπαθεί να ελέγξει πλήρως το Ντονμπάς, το οποίο αποτελείται από δύο ανατολικές επαρχίες που η Ρωσία διεκδικεί για λογαριασμό των ρωσόφωνων αυτονομιστών.

Η Τουρκία στρέφεται προς τα δυτικά: ο πόλεμος της Ουκρανίας και οι εσωτερικές εκλογές

Ενώ η Άγκυρα πάντα προσπαθούσε να διατηρήσει μια προσεκτική ισορροπία μεταξύ Ανατολής και Δύσης, οι υποψήφιοι για τις εκλογές του 2023 της Τουρκίας πιστεύουν ότι χρειάζονται την υποστήριξη των ΗΠΑ για να κερδίσουν.Στις 7 Απριλίου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προήδρευσε σε συνάντηση τηλεδιάσκεψης με ομολόγους του από πέντε άλλα κράτη για να συζητήσουν , μεταξύ άλλων, το πιεστικό ζήτημα των ναυτικών ναρκών που παρασύρονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Το Ισραήλ αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του Ιρανού αξιωματικού

  Το σώμα του συνταγματάρχη του IRGC Hassan Sayyad Khodaei βρίσκεται ακίνητο στο αυτοκίνητό του μετά τη δολοφονία του από άγνωστους ένοπλους επιτιθέμενους στις 22 Μαΐου 2022. (Φωτογραφία: IRNA) Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία ενός αξιωματικού της Δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στην Τεχεράνη στις 22 Μαΐου, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών που μίλησε με τους  New York Times (NYT).

Οι έντονες, καθημερινές αφηγήσεις της Δύσης για τις «ουκρανικές νίκες» και τις «ρωσικές ήττες» στηρίζουν την έλλειψη μιας πραγματικής, συνεκτικής Μεγάλης Στρατηγικής ενάντια στη Μόσχα.

 Οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με τακτικές και αφηγήσεις - απαιτούν Μεγάλη Στρατηγική. Η Ρωσία έχει ένα γενικό σχέδιο πίσω από τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία, αλλά η Δύση έχει ένα;

Φωτογραφία: The Cradle
Ενώ όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με τον Sun Tzu, τον Κινέζο στρατηγό, στρατιωτικό στρατηγό και φιλόσοφο που έγραψε την ασύγκριτη Τέχνη του Πολέμου , λιγότερο γνωστό είναι το Strategikon , το αντίστοιχο του Βυζαντίου στον πόλεμο.

ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας: τι θα συμβεί στη συνέχεια Στο Νταβός και όχι μόνο, η αισιόδοξη αφήγηση του ΝΑΤΟ παίζει σαν σπασμένο ρεκόρ, ενώ στο έδαφος, η Ρωσία μαζεύει νίκες που θα μπορούσαν να βυθίσουν την τάξη του Ατλαντικού.

 Τρεις μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης Z στην Ουκρανία, η μάχη της Δύσης (12 τοις εκατό) εναντίον των Υπόλοιπων (88 τοις εκατό) συνεχίζει να δίνει μεταστάσεις. Ωστόσο, η αφήγηση - παραδόξως - παραμένει η ίδια.

Τη Δευτέρα, από το Νταβός, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus Schwab παρουσίασε τον Ουκρανό κωμικό-πρόεδρο Volodymyr Zelensky, στο τελευταίο σκέλος της περιοδείας του για όπλα-προσκλήσεις, με ένα λαμπερό αφιέρωμα. Ο κ. Schwab τόνισε ότι ένας ηθοποιός που υποδύεται έναν πρόεδρο που υπερασπίζεται τους νεοναζί υποστηρίζεται από «όλη την Ευρώπη και τη διεθνή τάξη».

Τα αρχεία που διέρρευσαν αποκαλύπτουν τη μυστική διείσδυση της Βρετανίας σε παλαιστινιακούς προσφυγικούς καταυλισμούς

 Η βρετανική κυβέρνηση έχει διεισδύσει στους παλαιστινιακούς προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου, φαινομενικά για να χρησιμοποιήσει αυτά τα δημογραφικά στοιχεία προς πολιτικό όφελος. Διαφορετικά, γιατί να μην τους βοηθήσετε μέσω της UNRWA;Φωτογραφία: The Cradle


Τον Φεβρουάριο, ο Λιβανέζος δημοσιογράφος Mohammed Shoaib συνελήφθη ως ύποπτος για συμπαιγνία με την υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ Μοσάντ. Ο συγγραφέας που εργαζόταν για τον Al-Jaras , ομολόγησε ότι η διαβόητη υπηρεσία κατασκοπείας τον πλήρωσε κρυφά για να συντάξει «δεκάδες» άρθρα κατά της Χεζμπολάχ, λαμβάνοντας ένα ασήμαντο $30 έως $70 ανά άρθρο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται να αφαιρέσει το IRGC από τη μαύρη λίστα της τρομοκρατίας

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να διατηρήσει το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων (FTO), ρίχνοντας ένα κλειδί στις προσπάθειες αναβίωσης της πυρηνικής συμφωνίας του 2015.

Η κίνηση του Μπάιντεν επιβεβαιώθηκε από έναν ανώνυμο ανώτερο αξιωματούχο που μίλησε με  το Politico και από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Naftali Bennett, ο οποίος ανέβηκε στο Twitter για να χαιρετίσει την απόφαση.

Το Ιράν καταγγέλλει την ελληνική κατάσχεση ιρανικού πλοίου ως «θαλάσσια πειρατεία»

 Το Ιράν διαμαρτυρήθηκε στην κυβέρνηση της Ελλάδας για την κράτηση πλοίου με σημαία Ιράν κοντά στις ελληνικές ακτές στις 25 Μαΐου.

Το φορτίο του πλοίου κατασχέθηκε με δικαστική απόφαση σε συντονισμό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο έπλεε με #ρωσική σημαία από τις 8 Απριλίου άλλαξε τη σημαία του, έπλεε με #Ιράν , γνωρίζοντας ότι η #Ευρωπαϊκή Ένωση , σε αντίθεση με τις #ΗΠΑ , δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο. https://t.co/HeFZa813Qo